buyudüğünün simgesi yanı :) allahım hayırlısıyla kucagımza almayı nasip etsin :) senın kı ne kadarlık ?benimde aynı şekilde halan ara ara çok ağrım oluyor geliştikçe bebek ağrı alıyor anlıycağın :) büyüyor bebişlerimiz
canım benimki duzensiz oluyordu ki bıde doktor gec döllenme olmuş dedi bundan 2 3 hafta once ewde test yaptm cıkmamstı bu ayın 13nde test yaptm pozitif cıkınca doktara gittim ben :) ama doktor bı ay sonra gel dedide ben dayanamam o kadar bu heyecanla merakla 1 hafta sonra bıdha gtmeyı dusunuyorum tessekurler bu arada :)Can'ım gebelik haftası son adet tarihinden itibaren hesaplanır son adet gördüğün günden say kaç hafta kaç gün bulursun. Hcg değeri herkeste aynı oranda yükselmez. Aynı haftada olan iki kişide farklı değerler olabilir. Folik asit benim bildiğim belirli aya kadar kullanılıp sonra kesiliyor. Ama tabi sen doktor ne diyorsa öyle yap aklına takılırsa ona sor gebelik doğrulanmaması da ultrasonda bakıp görmediyse ondan olabilir.
Öncelikle hamilelign hayırlı olsun rabbim saglıkla kucaklarımızada almayı nasip etsin folik asit hamilelign ilk üç ayı kullanılıyo bebegin omuriligi gelişip kapanması için daha sonra dr duruma göre vitamin kan hapı vs başlıyo sana neden dogumdan sonrada devam et dedi anlamadımkızlar ben sorunumu acık bı sekılde yazayım yorumlarınızı bılgılerınızı beklıyorum :)
dun kan testı yaptırdım hcg sonucu 702.7 cıktı doktora sordum kac gunluk yada haftalık yeni daha dedi intarnetten bı arastrma yaptım hcg sonucuna göre 5 haftalık hamıleyım ama doktor yenı dedi kafam allak bullak bılgısı olanlar yardımcı olursa cok memnun olcam :) bıde bana dun folik asit verdi dogumun olana kadar bırakmadan dewam dedi kullananlar var bu ılacı smdıden tessekurler ya bırde kagıdın ustunde henuz gebelık dogrulanmamıştır dıyor((
peki ultrasyona ne zman girerim acaba ya ??endişelenme canım ben hamile kalmayı düşündüğüm aydan itibaren folik asite başladım bu hamilleliğin daha sağlıklı ilerlemesine yardımcı oluyor şuanda yeni olduğu için keseyi görmeden söylemiyor doktorlar sakin bir şekilde beklemede kal kendine dikkat et :)
bende sok oldum herkesın yorumuna göre belırlı bı sure kullanmıslar bana doguma kadar dewam alabılırsen emzirikende kullan dedi acaba sıkıntı mı var kıÖncelikle hamilelign hayırlı olsun rabbim saglıkla kucaklarımızada almayı nasip etsin folik asit hamilelign ilk üç ayı kullanılıyo bebegin omuriligi gelişip kapanması için daha sonra dr duruma göre vitamin kan hapı vs başlıyo sana neden dogumdan sonrada devam et dedi anlamadım
allah razı olsun canım allahım hepmızın yardımcısı olsun :) senınde bebısın hayırlı ugurlu olsun cok sagolÖncelikle hamilelign hayırlı olsun rabbim saglıkla kucaklarımızada almayı nasip etsin folik asit hamilelign ilk üç ayı kullanılıyo bebegin omuriligi gelişip kapanması için daha sonra dr duruma göre vitamin kan hapı vs başlıyo sana neden dogumdan sonrada devam et dedi anlamadım
Yok canım benim sıkıntı yoktur ama bi ara sorarsın belki tekrar belkide o heycanla senmi yanlış anladın acababende sok oldum herkesın yorumuna göre belırlı bı sure kullanmıslar bana doguma kadar dewam alabılırsen emzirikende kullan dedi acaba sıkıntı mı var kı
ewet ultrasyona gırmedım henuz sokmadılar doktorum gec döllenme olmuş dedi 2 hafta once evde test yaptım nagatif cıkmısdı sonra bu ayın 13nde yaptm pozitif cıktı doktora cıktım sonuc bu ınan hıc bırsey anlamadm hesaplayamıyorm gec döllenme dedi bana 1 ay sonra gel baklaım dedı ben bu merakla heycanla nasıl bekleyım ?? kac gunluk oldgnu bıle bılmıyorm yaCan'ım gebelik haftası son adet tarihinden itibaren hesaplanır son adet gördüğün günden say kaç hafta kaç gün bulursun. Hcg değeri herkeste aynı oranda yükselmez. Aynı haftada olan iki kişide farklı değerler olabilir. Folik asit benim bildiğim belirli aya kadar kullanılıp sonra kesiliyor. Ama tabi sen doktor ne diyorsa öyle yap aklına takılırsa ona sor gebelik doğrulanmaması da ultrasonda bakıp görmediyse ondan olabilir.
sanmıyorum yanlıs anladıgımı kafayı yıyecem canm ya kac haftalık oldugunu hesaplayamıyorm bılmıyorm ne kadarlık oldugunu oufff yaYok canım benim sıkıntı yoktur ama bi ara sorarsın belki tekrar belkide o heycanla senmi yanlış anladın acaba
Benim adetimi 3 gün geçmişti idrarda silik şekilde çıktı kan verdim betam 705 ti hemen hemen aynıymış yani degerlerimiz dr.um 4 haftalık falan demişti keseyi görememiştik zatensanmıyorum yanlıs anladıgımı kafayı yıyecem canm ya kac haftalık oldugunu hesaplayamıyorm bılmıyorm ne kadarlık oldugunu oufff ya
bırde bır ay sonra gel dedi bana bır ay cok gec degil mi ??
banada doguma kadar dewam hatta emzirirkende kullan dedi ? neden acaba
ben en son 4nde adet olmuştum ben ıkıkere yaptım bırısı fazla belırgın degıldı dıgerınıde sabah ıdrarımla yaptım cok net cıktı peki bu degerlere gore hesaplamak dogrumu degerıme göre bende 4.5 5 haftalık hamıleyım ama gec dollenme dedi o yuzden kafam cok karısık peki keseyı ne zman gördunuz sız ??Benim adetimi 3 gün geçmişti idrarda silik şekilde çıktı kan verdim betam 705 ti hemen hemen aynıymış yani degerlerimiz dr.um 4 haftalık falan demişti keseyi görememiştik zaten
peki ultrasyona ne zman girerim acaba ya ??
Canım biz 6 haftalıkken keseyi gördük 7 haftalıkkende kalp atışını duyduk darısı sana inşallahhhben en son 4nde adet olmuştum ben ıkıkere yaptım bırısı fazla belırgın degıldı dıgerınıde sabah ıdrarımla yaptım cok net cıktı peki bu degerlere gore hesaplamak dogrumu degerıme göre bende 4.5 5 haftalık hamıleyım ama gec dollenme dedi o yuzden kafam cok karısık peki keseyı ne zman gördunuz sız ??
söyle söıyleym onuda yozgattaym suan esımın ısı geregınce ankara gıdecem ınsllah nasıl bı yer anlamadım hıc 2 tane doktor var sadece burada koca kadın dogumda oda almadı yok canm bılldıgımız devlet hastanesıne gıttım benDr seni zaten ilk muayenede vajinal ultrasona almalıydı. Sanki kadın doğum değil de bir aile hekimine gitmiş gibisin.
Hiçbir kadın dogumcu kanda yeni yeni yükselen bi gebeyi yat sana bi alttan bakayım demez dr.mantıklı hareket etmiş o baksa ben baktırtmam düşügü tetiklerDr seni zaten ilk muayenede vajinal ultrasona almalıydı. Sanki kadın doğum değil de bir aile hekimine gitmiş gibisin.
ultrasyona gırmedm kı keseyı görmeyı denemedı bıle allahım nasıl bı doktor nasıl bı ılce burası yaEvet çok geç. Sen haftaya veya 2 hafta sonra tekrar git. Adet tarihin üzerinden çok geçmiş. Ama henüz keseyi göremedi sanırım. Geç döllenme olmuş ise kaldı ki adetlerin düzensizmis. Belki dollenme 2 haftalik bile olabilir. Döllenme 3 hafta olunca kese gözüküyor canım.
söyle söıyleym onuda yozgattaym suan esımın ısı geregınce ankara gıdecem ınsllah nasıl bı yer anlamadım hıc 2 tane doktor var sadece burada koca kadın dogumda oda almadı yok canm bılldıgımız devlet hastanesıne gıttım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?