Bebek Beslenmesi Acil yardım milupa aptamil 1

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zelihagok

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2007
84
0
0
44
İstanbul
kızlar sezeryanla doğum yaptım
bebeüim şuan 20 günlük
sütüm yeterli gelmediği için mama takviyesi yapıyorum
eşim eczaneye gitti
eczacı milupa pre vermiş 10 gün kullandım.bebeğim hiç gelişmedi
mama bitince tekrar gitmiş almaya bu kez 1 no vermiş
10 gündürde 1 no içiriyorum ..gayet rahat uyuyoır doyuyor
sizce 1 no vermenin zararı olurmu
nedir bu pre ile 1 no arasında

daha kontrolüme 1 hafta var .öncesinde gidemiyorum doktorm seminere gitmiş ulaşamıyorum
acil cevap lütfennnn

merhabalar hiç endişelenme ben de aynı sıkıntıları yaşadım sezeryanla doğum yaptım va başlangıçta sütüm yetmediği için mama takviyesi yaptık (halende devam ediyoruz)
doktorumuza sormuştum ben de pre olan prematüre bebekler için verdikleri mamaymış siz 1 kullanıcaksınız dedi pre ve 1 arasındaki tek fark prenin nişasta içermio olması ki bebeğin ondan doymuyo
içini ferah tut ben de mama verme konusunda çok üzülüordum üzüldükçe de sütüm daha az geliordu
ama doktora gittiğimizde içim rahatladı çünkü iyi ki mama takviyesi yapmışsınız alması gerek kiloyu o şekilde almış dedi
bebeğim dört aylık ve doktor kontrolünde mama takviyesi yapmaya devam edioruz günde iki kere de mama verioruz dediğim gibi içini ferah tut

canım nasıl ana nasıl içim rahatladı anlatamam
çok ama çokkkkk teşekkür ediyorum
kendi kendimi yicektim yoksa 1 haftaya kadar
peki canım sen ilk zamanlar ne kadar mama takviyesi yaptın
ben her emzirişte veriyorum .yaklaşık yarım saat emiyor ama doymuyor ağlıyor susmuyor
yani günde 4-5 defayı buluyor
çokmu acaba?

cnm.. evet pre prematüre veya sarılıktan yada doğum sonrası kilo kaybı olan bebekler için... benim kızım 3,5 kg dogdu ama sütüm gec geldi ve sarılıktan dolayı 450 gr. verdi pre kullandık 3 hafta.. sonra 1 numaraya gectik.. eczacı pre nin cok doyurucu olmadıgını söledi.. sadece 1-2 hafta kullanılması öneriliyor.

merhaba, bende bebegim 5 haftalikken rezerve olarak aptamil pre almistim, aptamil pre genelde anne sütü ile beslenen bebeklere ilk iki ay ek olarak veriliyor , yani ben disari cikarsam bi kere mama veriyordum, ama iki aydan sonra aptamil 1 demisti doktorumuz,zaten üzerindede yaziyor , 2 ayliktan sonra aptamil 1 e gecin diye. bebekler ilk iki ay 2 saatte bir emmek isterler, acikirlar yemesi normal , anne sütü icinde sana tavsiyem bir pompa al sürekli cek, saatte bir iki saatte bir farki göreceksin, az gelse bile cek , o cogalacaktir, önemli olan ilk baslarda cekmek bol bol, daha sonra farki anlayacaksin, gelmiyor diye endiselenme mutlaka gelecektir sen cektikce, anne sütünün zekayi cok etkiledigi bilimsel olarakta kanitlanmistir , bebisinle mutlu günler:)

zeliha seni o kadar iyi anlıyorum ki şu anda kabuz gibiydi o günler benim için bebeğimi doyuramadığımı düşünüp çok üzülüyordum emzirirken sıkıntı çekiyordum göğüslerim hep yara olmuştu miniğim doumadığında parçalıycakmış gibi emiyordu ağlıyordu vs vs merak etme hepsi gelip geçiyor
günde 3-4 defa verdiğim oldu kutunun üzerinde yazan ölçüsüne göre 1e geçince daha az vermeye başladım daha tok tuttuğu için zaten aç olduğunu belli ediyordu kuzucum doymadığına kanaat getirince verebilirsin bence tabi kontrole gidince doktoruna da sor sen yine de kilo kontrolünde anlaşılır çok olup olmadığı

ya arkadaşlar benimde aynı sorunum var.sezeryan oldu doğumum..süt gelmedi aptamil 1le başladık şimdi hem mama alıyor hemde beni emiyor ama ölçüde problemimiz var..doymuyo sanki hala..günde 4-5 kez verdiğinizi söylemişiniz kaç cc veriyosunuz peki..geçen hafta her memeden sonra 45cc vermiştim doktor içebildiği kadar içsin sen 45i ver demişti.bi haftada 500gr almış bu arada bebeği 23 günlük..ne kadar verceğimi şaşırdım yardımcı olabilcek biri varmı acaba bi yol gösterseniz:(((

kızlar sezeryanla doğum yaptım
bebeüim şuan 20 günlük
sütüm yeterli gelmediği için mama takviyesi yapıyorum
eşim eczaneye gitti
eczacı milupa pre vermiş 10 gün kullandım.bebeğim hiç gelişmedi
mama bitince tekrar gitmiş almaya bu kez 1 no vermiş
10 gündürde 1 no içiriyorum ..gayet rahat uyuyoır doyuyor
sizce 1 no vermenin zararı olurmu
nedir bu pre ile 1 no arasında

daha kontrolüme 1 hafta var .öncesinde gidemiyorum doktorm seminere gitmiş ulaşamıyorum
acil cevap lütfennnn

ben 1 haftalıktan beri aptamil 1 veriyorum canım. memnunum. ama önce anne sütü derim. Hiç almıyor mu anne sütü:(

ya arkadaşlar benimde aynı sorunum var.sezeryan oldu doğumum..süt gelmedi aptamil 1le başladık şimdi hem mama alıyor hemde beni emiyor ama ölçüde problemimiz var..doymuyo sanki hala..günde 4-5 kez verdiğinizi söylemişiniz kaç cc veriyosunuz peki..geçen hafta her memeden sonra 45cc vermiştim doktor içebildiği kadar içsin sen 45i ver demişti.bi haftada 500gr almış bu arada bebeği 23 günlük..ne kadar verceğimi şaşırdım yardımcı olabilcek biri varmı acaba bi yol gösterseniz:(((

benim kızım 4 aylık oldu ve 90ccden günde iki defa mama veriyorum normalde mama kutusuna bakarsan bu sayı daha fazla ama kilo kontrolünde doktorumuz bu şekilde devam etmemizi söyledi
sen kilo kontrolüne gittiğinde doktorun ne dedi eğer fazla kilo alımı olursa mamayı kısıyorlar az olursa da artırıyorlar çünkü

6günlükken sarılıktan yattık hastanede ozaman doktor bu şekilde kullanın mamayı dedi..1ay sonra gelin deyince gitmedik daha.sağlık ocağına götürdüm geçen hafta 300gr almış çok felan dedi.bi sonraki hafta 500gr oldu...bende kısmaya çalışıyorum mamayı ama durmuyor ağlıyor açlıktan..aslında sütümde var gibi neden böyle oluyo anlamış değilim..bu hafta 60cc ye çıktık her öğün vermemeye çalışıyorum..dillerinden anlamıyınca ne zor oluyo yaa...bizde şöyle 4aylık olabilsek keşke..

bence sen düzenli olarak hep aynı doktora götür ki kilo takibi iyi yapılabilsin
ne zor günlerdi gerçektende bir de insan hep böyle devam edecek sanıyor çok şükür ki bi süreden sonra düzene giriyor herşey inşallah sağlıkla atlatırsınız bu dönemi

için rahat olsun 1numaraya devam et.benim oğlum 1aya yakın erken doğdu.bize kimse pre alın demedi.eşim gitti.rastgele yeni doğan diye 1numara alıp geldi.çok şükür hiç sorun yaşamadık.gaz,kabızlık falan yapmadıysa korkma

ben 1 haftalıktan beri aptamil 1 veriyorum canım. memnunum. ama önce anne sütü derim. Hiç almıyor mu anne sütü:(

alıyor canım ya her öğünde 20 dakika emziriyorum.Dün 4 defa uyandı geceyide sayarsak 5 her defasında 20 dakika emzirdim ama ne yaparsam yapayım mamayı almadan ağlaması durmuyor.20 dakikadan fazla emzirmeyin dedikleri için çekiyorum bu kez susmuyor mamayı aldığı anda susuyor..Ayrıca 80 cc den aşağı verirsem dıymuyor yine istiyor.tam 80 cc yapıyorum ve susup hemen uyuyor.Öyle pek gazı falan olmuyorçGünde 4-5 defadan fazlada çişini yapıyor.Böyle olunca anne sütü yarıyormuş diyolarda peki neden doymuyor benim bebeğim.Acaba dıyuyorda alışkanlıkmı oldu mama..anlatamam..Obez olcak diye korkuyorum.Dün 5 biberon 80 cc ama aldı bide beni emdi 5 defa 20 dakika..Valla öyle kafam karışıkki ..Ne yapacağımı şaşırdım.Bir ara vermiyim dedim.Aman Allah'ım ortalığı yıkıyor kendini parçalıyor ağlamaktan.Oysa göğsümü sıktığımda sütüm geliyor öyle şarıl şarıl olmasada gayet iyi geliyor..Bakalım doktor ne dicek..

merhaba, bende bebegim 5 haftalikken rezerve olarak aptamil pre almistim, aptamil pre genelde anne sütü ile beslenen bebeklere ilk iki ay ek olarak veriliyor , yani ben disari cikarsam bi kere mama veriyordum, ama iki aydan sonra aptamil 1 demisti doktorumuz,zaten üzerindede yaziyor , 2 ayliktan sonra aptamil 1 e gecin diye. bebekler ilk iki ay 2 saatte bir emmek isterler, acikirlar yemesi normal , anne sütü icinde sana tavsiyem bir pompa al sürekli cek, saatte bir iki saatte bir farki göreceksin, az gelse bile cek , o cogalacaktir, önemli olan ilk baslarda cekmek bol bol, daha sonra farki anlayacaksin, gelmiyor diye endiselenme mutlaka gelecektir sen cektikce, anne sütünün zekayi cok etkiledigi bilimsel olarakta kanitlanmistir , bebisinle mutlu günler:)

eşime söyledim pompa alsın di,ye..sağıyımda mamayı almasın diye.Oda eczaneden bir pompa almış sinir oldum çekmiyor.Elle kullanılandan almış ama çekmiyor hiç.Okadarda para vermiş wee marka.Eczacı bu iyisi demiş eşimde ne bilsin almış gelmiş.Açtıkda bir kere kaldı elime öyle.Bu pompaların hangisi iyi nasıl alıp kullanmam lazım..Birde sağılan süt emilen kadar yararlımıki bebeğe?

tamamen aynı problemi yaşıyoruz senle canım.Bende günde 4-5 defa emziriyorum sonra az mama veriyorum ama doymuyor bende 80 cc veriyorum her defada bu kez doyup susuyor..parmaklarını falan emiyor ağlıyor aç olduğunu anlıyorum..Ne yaparsam yapatım mamayı almadan susmuyor az versemde susmuyor..bakalım doktora gidince kilosundan belli olacak..Fazlamı azmı..Bu arada yanılmış olmayım ama bir haftada 500 gr fazla bence ya.Doktor fazla demedimi?

zeliha seni o kadar iyi anlıyorum ki şu anda kabuz gibiydi o günler benim için bebeğimi doyuramadığımı düşünüp çok üzülüyordum emzirirken sıkıntı çekiyordum göğüslerim hep yara olmuştu miniğim doumadığında parçalıycakmış gibi emiyordu ağlıyordu vs vs merak etme hepsi gelip geçiyor
günde 3-4 defa verdiğim oldu kutunun üzerinde yazan ölçüsüne göre 1e geçince daha az vermeye başladım daha tok tuttuğu için zaten aç olduğunu belli ediyordu kuzucum doymadığına kanaat getirince verebilirsin bence tabi kontrole gidince doktoruna da sor sen yine de kilo kontrolünde anlaşılır çok olup olmadığı

aynen yaşadıklarımı yazmışsın canım..1 e geçtim ama nerdeee...Günde 4-5 defa 80 cc almadan asla doymuyor bebeğim..Benimde göğüslerim hep yara oldu..Parçalıcak gibi emiyor benimkide.Oysa sütümde çok olmasada var yani..Bakalım artık doktor ne dicek ne karar vercek..

6günlükken sarılıktan yattık hastanede ozaman doktor bu şekilde kullanın mamayı dedi..1ay sonra gelin deyince gitmedik daha.sağlık ocağına götürdüm geçen hafta 300gr almış çok felan dedi.bi sonraki hafta 500gr oldu...bende kısmaya çalışıyorum mamayı ama durmuyor ağlıyor açlıktan..aslında sütümde var gibi neden böyle oluyo anlamış değilim..bu hafta 60cc ye çıktık her öğün vermemeye çalışıyorum..dillerinden anlamıyınca ne zor oluyo yaa...bizde şöyle 4aylık olabilsek keşke..

ahh ahh işte aynı benim sorun..Demekki sadece bende değil herkeste bu sorun varmış..

için rahat olsun 1numaraya devam et.benim oğlum 1aya yakın erken doğdu.bize kimse pre alın demedi.eşim gitti.rastgele yeni doğan diye 1numara alıp geldi.çok şükür hiç sorun yaşamadık.gaz,kabızlık falan yapmadıysa korkma

yok canım öyle gazı kabızlığı falan yokda hem bneni emiyor emiyor hem mam alıyor günde 4-5 defa.Obez olcak diye korkuyorum.Kısmaya çalışıyorum ama durmuyor ağlıyor sürekli mamayı alana kadar susmuyor.Biraz daha emzireyim diyorum ama ne kadar emerse emsin o mamayı istiyor ısrarla

kızlar birde ben arada su veriyorum ne kadar alırsa okadar veriyorum varmı bunun bir ölçüsü varmı ne kadar vermeliyim yada vermemelimiyim.Suyun bir zararı varmı??Bakıyorum verince alıyor..Anne sütünde suya bgerek yok diyorlar ama bu mamada alıyor diye su veriyorum ara ara ..

yok canım öyle gazı kabızlığı falan yokda hem bneni emiyor emiyor hem mam alıyor günde 4-5 defa.Obez olcak diye korkuyorum.Kısmaya çalışıyorum ama durmuyor ağlıyor sürekli mamayı alana kadar susmuyor.Biraz daha emzireyim diyorum ama ne kadar emerse emsin o mamayı istiyor ısrarla

ah zelihacım yaa inan bende senin yazılarını okuyunca aynı sorunu paylaştığımızı düşündüm..evde elektronik tartı var onda tarttık bebeği..600-500 arası geldi işte bu hafta..banada çok gibi geldi ama napıyım istiyo sürekli..vermiyom uyutuyorum ama 10dk snra kalkıyo yine başlıyo aranmaya...sütüm senin gibi 10-15dkdan snra akmasada damlıyo ama onu emmek istemiyo sanırım biberondan kaynaklanıyo bu sıkıntı..ben daha yaklaşık iki hafta gidemicem doktora gidersen bana da haber ver lütfen...eğer senin bebeğinde okadar gıda alıyosa o da kilo almıştır bayağı..ben 80den az veriyorum 60da durduruyorum bazen akşamları 45 veiyorum durmuyo 30 daha durmuyo 15daha derken 90ı da bulduğumuz oluyo...anlamadımki bu bebekleri bazısı yer doymaz bazısı yemezakannehir

Back
X