acil yardım muhabbet kuşum için lütfeennnnnnnn

kasiope

kalbimin komutanı
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
1.220
3
116
Diğer
bayanlar muhabbet kuşumun gagası çok uzamıştı kestim çok minin kanadı bişey olurmu yaaa çok korkuyorumm

ayyy geçermi gerçekten. inşallah yaa. şu an bakıyorum kan falan yok ama sanırım damar görünüyor kırmızı kırmızı olmuş ucu.

Geçmiş olsun inşallah iyiyleşir.Muhabbet kuşları için pet shoplarda satılan gaga taşı adı altında mürekkep balığı kemiği var.Ondan alıp kafesin içine asarsanız kuşunuz kendi gagasını ona süreterek bileyip uzamasını engeleleyecektir.Sizde kesmeye çalışırken kuşunuzun canını yakmamış olursunuz.İkiniz içinde en iyiysi bu sanırım

birşeycik olmaz ben hep keserim sadece sert birsey yememesine dikkat et

ilk kez kestim ben kan görüncede çok korktum şu an bişey yom dediğim gibi kırmızı görünüyor ucu ama durgunlaştı uyuyor hala korkuyorum yani. cevapladığın için çok teşekkürederim.

gaga taşı vardı zaten ama çok uzamıştı gagası kesmem gerekiyordu bulunduğum yerde veterinerde yok mecburdum yani. teşekkürederim.

gaga taşı vardı zaten ama çok uzamıştı gagası kesmem gerekiyordu bulunduğum yerde veterinerde yok mecburdum yani. teşekkürederim.

Gaga taşına rağmen uzadıysa başka çare yok tabi kesmekten başka.Tekrar uzadığında aynı sorunu yaşamazsınız umarım geçmiş olsun.

Son düzenleme:
kuşun ne kadarlık? bazı kuşlarda o kızarma oluyor gaga taşı varmış ya onu bir al bir iki günlüğüne yeni kestiğin için hassas olur asıl o zaman canı yanar ama korkma veterinerede götürsen aynı şeyi yapacak yarına toparlanır bence korkmuştur o

kasiope bende az önce aynı sorunla karışılaştım içim çok kötü oldu ağlıycam nerdeyse çok üzüldüm ya 1-2 damla kan geldi şimdi uyuyor senin kuşun iyimi şimdi bazı kişiler 4-5 ay sonra ölür diyor kahroluyorum ya şuan

gagası benmde uzadı ama yapcak bişey yok sadece ayak tırnaklarını kesin
cnaımın içi onlar sonra yemek yiyemezler acıyor sanırlar
4 5 ay sonra tabi ölürler

gagasını sakın kesmeyin onların gagasını sürttüğü törpülediği tebeşirlerden asın kafesine. tırnakları ucundan alabilirsiniz ama azcık.
bide sakın parfüm sıkmayın yakınlarında aman diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…