acil yardim !!

Mide olayı hassas ,herkese farklı yiyecekler dokunabilir.
ishal için en iyi yol;1 tatlı kaşığı türk kahvesinin içne limon sıkıp,yutmak..çabucak keser...tabi virüs gibi bir durum yok ise..
yoğurt çorbası iyi gelir.pirinçle yaparsınız.

Ben de yaşıyorum böyle mide ve yanında ishal-kabızlık sorunları.
Süt ve elma iyi geliyor bana. Önce hafif ılık süt içiyorum yudum yudum, mideme sıcak su torbası koyuyorum.
Sonrasında geçmezse elma yiyorum.
Kahve-çaydan mümkün olduğunca uzak duruyorum. Bazen kahve bazen soda falan verirlerdi, daha beter olurdu.
asitlileri söylememe gerek yok zaten...

Zararli olabilecek bir seyse once doktorumuza danisalim o zaman, cok sagolun yine de :) size de cok gecmis olsun

Mide yanması ve bulanmasında kabuksuz kırmızı elma çok iyi geliyor.Ağrı için bilemiyorum ama genelde elma rahatlatıcıdır.

Cunku dun doktorundaydi zaten agri sebebiyle, zehirlenme vs durumu yok, ptesi testleri yapilacak ilaca baslanacak. Ben panik oldum ama onun her zamanki haliymis. O yuzden yanlis bir sey yedirmek istemiyorum
daha önce bir rahastsızlığı var mıydı? testler falan derken? ciddi bir şey yok umarım.

Ozaman haslanmis patates, muz, cibik kiraker, kola...yani en azindan isal icin önere bileceklerim...

muz,patates püresi,tuzsuz pirinç lapası iyi gelebilir
reflü,gastrit gibi bir şikayetse mide koruyucu şurup içmeli

Zararli olabilecek bir seyse once doktorumuza danisalim o zaman, cok sagolun yine de :) size de cok gecmis olsun
Yok zararlı değil fazlası zarar , ağrıyor diye günde bir kaç defa içerse yan etki yapar. Tamamen bitkisel birşey, kantoron çiçeğini zeytinyağında bekletip süzüp karanlık yerde saklıyorlar, gerçekten çok şifalı. Bana da nişanlım söyledi, bizimde tesadüf olarak evde varmış teyzem yapmış haberim yoktu, acilden gelmiştim evde kıvranıyordum ki bugünde nasıl uyucam diye ve 1tatlı kaşığı içtim yarım saatte ağrım kalmadı dünyalar benim oldu. Ben 4 yıl mide ağrısı çektim ah ah nasıl olduğunu bilirim.
1tatlı kaşıktan zarar olmaz zeytinyağlı bitki bu , güvendiğiniz bir aktardan alın tekrar geçmiş olsun.

patates haşlaması birebir...bitki çayı olarak mercanköşk...bahçesinde yetiştiren varsa mutlaka isteyin yapın...hem ishale hem mide agrısına iyi geliyor...

Son düzenleme:
Cunku dun doktorundaydi zaten agri sebebiyle, zehirlenme vs durumu yok, ptesi testleri yapilacak ilaca baslanacak. Ben panik oldum ama onun her zamanki haliymis. O yuzden yanlis bir sey yedirmek istemiyorum
Bende bir kere mide ağrısından duramıyordum.endoskopi yapılana kadar ilaç verilemedi.
istifra ederken bıcak ağrısı gibi bir ağrı olurdu ve yoğurtlu çorba türevi şeyler beni daha rahatsız ederdi.
bilginiz olsun.belki tuzlanmış patates ya da tuzlu bisküvi daha iyi olur şimdilik.

Cnm.acile git.benim kardesim de boyleoldu.bagirsak enfeksiyonu teshisi konuldu.ve burdan ishali ve agriyi kesmek icin care arama.nedenini birak doktorlar bulsun.gecmis olsun.

Mide ağrısı çekenler kesinlikle , sindirilmesi zor şeyler yememeli örneğin çiğ soğan mide onun zarını eritemiyor , bulgur , asitli içecekler , kızartma türleri ve bol baharatlı tüketmemeli , tüm bunlar ağrıya neden oluyor mideniz deforme olduysa... Bende reflü,gastrit ve 12parmk bağırsağnda ülserim vardı

ağızda eriyen mide hapları iyi geliyor.

hakkında yakalama kararı filan mı var ?

Haşlanmış patates mide asidini alıyor, bulantıyı alıyor. Tuzsuz haşlanmış patates yiyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…