• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardımcı olurmusunuz

ya sanki bu borçlar benim hayatla sınavım öyle oluyorumki bazen yaşamak istemiyorum öyle bunalıyorumki anlatamam. yaşama hevesim kalmadı. ya birde eve geliyorum kardeşlerim hiç kimse beni anlamıyor hiçkimse . dün bir iş arkadaşım bana dediki " ya rapisa seninde enerjin çok düşük" ya işyerinde bayramda fazla mesai yaptığımız için bize 230 tl civarında fazla mesai ücreti yatacaktı benim borcum olduğu için 40 tl yattı kesintiler olmuş. geçen ay otobüse biniyorum babamın emekli kartı var onu kullanıyrdum ücretsiz diye. tamam bu belki doğru değil ama ne yapayım? devlet benden maaşıma eklenen yol parasından bile kesiyor. geçen şöför beni otobüsten attı. ya sanki sınanıyorum anlamıyorum. gittim kendime normal ücretli kart aldım. herşey normalde benim bu şartlar altında enerjimin düşük olması anormal mi

Bana çok enerjik geldiniz.
Anlattığınız şeyler zor, gerçekten üzücü şeyler ama siz bunları anlatırken bile mücadele halindesiniz.
Bence her şeyin altından kalkabilirsiniz ama ayrı eve çıkmak şu an için çok zor gözüküyor.
Kardeşleriniz yaptıklarına alınmayın, evden de ayrılmayın.
Onlar sizin desteğinizin ne kadar önemli olduğunun farkında değiller ama siz gücünüzün farkında olun.
Bence biraz daha sabredin.

Büyük bir yükün altına girmişsin. psikolojik olarak yorulman çok normal. başka işte çalışma şansın yok mu? daha iyi gelir getirebilecek. ya da zamanın varsa ek iş . belki o zaman ayrı eve çıkabilirsin. ayrıca bu borçlara ailenin de el atması lazım. satılacak bir şeyler yok mu ev araba vs. Allah yardımcın olsun. İnşallah tez zamanda sıkıntın biter.

canım benim, çalışmaktan kesinlikle gocunma, hem kafanı da dağıtmış olursun, eve yorgun geldiğinde sorunlarla fazla uğraşmadan bir an önce uykuya dalarsın,hem sana getirilerinide düşün
onun dışında bu borç işleri için bi bankacıyla en acilinden görüşmelisin, borçlarını taksitlendirme yapmışsın mesela bu haciz gelen bankaya da bur tarz bişey yapmalısın, umutsuzluğa kapılma sakın, kolay şeyler değil ama başarmanın yarısı yola başlamaktır derler ya sen kocaman bi adım atmışsın zaten,
ve baban ya da erkek kardeşin ek bir iş yapamaz mı? yani bu borçları eğer sen tekbaşına yapmadıysan, aile şirketinizin borçlarıysa, yükü birlikte göğüslemelisiniz, para kazanmak için avon, tupper satan var, ya da kendi yaptığı el işleri şal yapıp, şapka yapıp satan var ev hanımları , sizler ve kardeşlerinizin emekleriyle bunlarda yapılabilir, tatil evdelerdir okuyan kardeşlerin, yani eğer bu ailenizin borcuya ailecek bütünlük içersinde bişeyler yapmalısınız, ev masrafı dediğin yemek, faturalar vesayre gibi şeylerdir umarım, ihtiyaç olmadıkça diğer masraflardan kaçınabilirsiniz ek bir giysi falan filan almak için,
bunu onlara uygun bi dille anlatmalısın, kavga dövüşle değil de tatlı bi dille dile getir canım
işteki enerjin düşük diyen kişi bayansa ona da güvenme, bayanlar nedense hep bayanların fesatlıklarından çekiyor, senin moralini bozmak için de söylemiş olabilir.

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bana moral verdiniz.:16:

canım benim, çalışmaktan kesinlikle gocunma, hem kafanı da dağıtmış olursun, eve yorgun geldiğinde sorunlarla fazla uğraşmadan bir an önce uykuya dalarsın,hem sana getirilerinide düşün
onun dışında bu borç işleri için bi bankacıyla en acilinden görüşmelisin, borçlarını taksitlendirme yapmışsın mesela bu haciz gelen bankaya da bur tarz bişey yapmalısın, umutsuzluğa kapılma sakın, kolay şeyler değil ama başarmanın yarısı yola başlamaktır derler ya sen kocaman bi adım atmışsın zaten,
ve baban ya da erkek kardeşin ek bir iş yapamaz mı? yani bu borçları eğer sen tekbaşına yapmadıysan, aile şirketinizin borçlarıysa, yükü birlikte göğüslemelisiniz, para kazanmak için avon, tupper satan var, ya da kendi yaptığı el işleri şal yapıp, şapka yapıp satan var ev hanımları , sizler ve kardeşlerinizin emekleriyle bunlarda yapılabilir, tatil evdelerdir okuyan kardeşlerin, yani eğer bu ailenizin borcuya ailecek bütünlük içersinde bişeyler yapmalısınız, ev masrafı dediğin yemek, faturalar vesayre gibi şeylerdir umarım, ihtiyaç olmadıkça diğer masraflardan kaçınabilirsiniz ek bir giysi falan filan almak için,
bunu onlara uygun bi dille anlatmalısın, kavga dövüşle değil de tatlı bi dille dile getir canım
işteki enerjin düşük diyen kişi bayansa ona da güvenme, bayanlar nedense hep bayanların fesatlıklarından çekiyor, senin moralini bozmak için de söylemiş olabilir.

gizzz canım çok sağol ama kardeşlerimin öyle birşey yapacaklarını hiç sanmıyorum. erkek kardeşim çalışıyor benimle aynı saat çalışıyor fakat öyle ek iş yapacak fazla bir zamanımız yok. benim haftada 1 gün izin günüm var onuda dinlenerek geçiriyorum çünkü zaten tüm gün ayakta çalışıyourum hatta bazen 10 -13 günde 1 gün izin yaptığımda oluyor neyseki bu hafta 12 gün izinsiz çalıştım ama bugün 3 günlük izne çıktım alacak saatletim vardı onları kullanıyorum :16: aile bütünlüğünden bahsediyorsun ya biz 4 kardeşiz o bütünlik diğer 3 kardeşim arasında . ben zaten artık eve destek olmamaya evi otel gibi kullanmaya karar verdim Allah büyük inşallah bu borçları öderim sonrası da Allah kerim artık 1*2 sene içinde biter herhalde o zamana kadar evlenmezsem ayrı eve çıkarım herhalde . canım ben bankalarla görüştüm zaten 2 bankayla anlaştım taksitlendirdim ama 3. bankayla bilerek anlaşmıyorum çünkü onu da ödemeye başladığımda yani 3. anlaştığım banka olmuş olacak bu sefer4. banka maaşıma haciz getirecek ve ben hepsini birden ödeyemeyeceğim. ben zaten 2 bankayla anlaştım bir taraftanda kenara 100-200 elimde ne kalırsa koyuyorumki toplu para biriktirebilirsem borçlarımdan 1 tanesini daha kapatayım diye ama insanı öyle baltalıyorlarki moral sıfır oluyor.

Büyük bir yükün altına girmişsin. psikolojik olarak yorulman çok normal. başka işte çalışma şansın yok mu? daha iyi gelir getirebilecek. ya da zamanın varsa ek iş . belki o zaman ayrı eve çıkabilirsin. ayrıca bu borçlara ailenin de el atması lazım. satılacak bir şeyler yok mu ev araba vs. Allah yardımcın olsun. İnşallah tez zamanda sıkıntın biter.

sağol canım böyle düşünmen bana moral verdi. evimiz var ama onun satılıp satılmamasına babam karar verebilir babamda pek normal değil. ben artık onlardan destek falanda istemiyorum. benim niyetim inşallah tez zamanda bu borçları ödeyip ayrı eve çıkmak.

Bana çok enerjik geldiniz.
Anlattığınız şeyler zor, gerçekten üzücü şeyler ama siz bunları anlatırken bile mücadele halindesiniz.
Bence her şeyin altından kalkabilirsiniz ama ayrı eve çıkmak şu an için çok zor gözüküyor.
Kardeşleriniz yaptıklarına alınmayın, evden de ayrılmayın.
Onlar sizin desteğinizin ne kadar önemli olduğunun farkında değiller ama siz gücünüzün farkında olun.
Bence biraz daha sabredin.

salvia böyle düşünmen bana moral veriyor.evet canım bende böyle karar verdim çünkü bu borçlarla ayrı eve çıksam bile bu sefer borçları ödeyemem .şimdi artık eve destek olmadan en kısa zamanda borçlarımı ödemek niyetindeyim.

sanırım en büyükleri sensin geç olsada kafalarına dank eder ama o zamanda kıymeti olurmu , belkide borç pskolojisiyle sende fazla çıkışıyosundur
bence yat artık yarın günü bitiremezsin

beyondparadise canım evet en büyükleri benim evet belkide ama onlarda empati kurmalılar evde sanki çifte standart uygulanıyor bana ayrı diğerlerine ayrı. herneyse zaten dün beni sevmediğini söyledikten sonra hiçfarketmez. ben artık evdeki kimseden birşey beklemiyorum. gerçekten ne varsa kendinde var. başka kimseye güvenmeyeceksin.

Back
X