• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardımcı olurmusunuz

rapisa

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
5.575
1.675
448
benim ailevi problemlerim var. annem vefat etti .babamında bazı sorunları var . aile şirketimiz için ben şahsi kredi kartımı kullandım bu yüzdenoluşan borçlar var bunları ödüyorum. ödüyorum ama 5 ayrı bankaya 2 sini ödüyorum ödeyemediğin diğer bankalardan biri maaşıma haciz getiriyor. getirdi. evde kardeşlerim tarafından dışlanıyorum e 29 yaşıma geldim ben artık ayrı eve çıkmak istiyorum çünkü bu ilk defa olmuyor. daha evvelde babamla kavga ettik ama babam normal değil. şimdi ben ne yapayım. ayrı eve çıkmak istiyorum ama tek başıma masrafları karşılayamam 2 - 3 kişilik bayanların lacağı bir ev olabilir yada yurtta kalabilirmiyim. İstanbul da yaşıyorum verebileceğim para 200 lira ne yapayım bana bir akıl verin :2::2::2:

200 tl bütçe ile ayrı eve çıkmayı unutun birkere,ee 2 -3 kişinin beraber kaldığı ev filan bulmak ta zor iş ,hadi buldun onlara güvenmek ,devir kötü ,tanımadığın insanlara alışmak anlaşmak bir o kadar zor,yurtta kalmak nasıl olacak öğrencimisin o da yaş iş ,borçlarında varmış ,sen unutt bence bu işi.

ne yapacağımı şaşırdım. zaten çalışıyorum 1600-2000 arasında gelirim var borçların olduğu için 1100 lirası borçlarıma gidiyor. haliyle ben sıkışıyorum. doğru ama bilmiyorum kafam allak bullak oldu. 11 gündür izinsiz çalışıyorum öyle yorgunumki gelde evdekilere halini anlat onlarda çalışıyrlarmış. ya bildiğin dışlanıyorum . napiyim yani mecbur katlanayım mı

200 tl bütçe ile ayrı eve çıkmayı unutun birkere,ee 2 -3 kişinin beraber kaldığı ev filan bulmak ta zor iş ,hadi buldun onlara güvenmek ,devir kötü ,tanımadığın insanlara alışmak anlaşmak bir o kadar zor,yurtta kalmak nasıl olacak öğrencimisin o da yaş iş ,borçlarında varmış ,sen unutt bence bu işi.

Madem aile şirketi diğerleri neden üstlenmiyor borcun bir kısmını ,neden yük sizin üzerinizde,bir kısmını en azından onlara yada babanıza atsanız ,size daha fazla bütçe kalır ,ayrı eve de çıkarsınız ,ama istanbulda yalnız yaşamak çok zor,ben bekarken yalnız yaşadım 4 yıl,hemde ailemin evinde kira filan vermeden aldığım maaş çokta yüksekti ama yinede sıkıntılar yaşıyordum .siz bu şartlarda yapamassınız daha çok yıpranırsınız ,geçim derdi evdeki kardeşlerin laflarından daha zor emin olun.

evimizin geliri benim ,erkek kardeşimin ve babamın emekli maaşı. 4 kardeşiz 1i üni de okuyor 1i lisede masrafları oluyor. babam ve erkek kardeşim evin masraflarını ancak karşılayabiliyorlar. bırakın bana yardım etmeyi ben bu evde yaşadığım için onlar masrafları karşılayamıyorlar diye200 lira da ben eve pay olarak katıyorum. kardeşimin ve babamın bana destek olacak durumları yok. benim maaşım kardeşiminkinden fazla ama maaşımda haciz olduğundan ve brçlarımın bir kısmını taksitlendirdiğimden kalan para az oluyor

Madem aile şirketi diğerleri neden üstlenmiyor borcun bir kısmını ,neden yük sizin üzerinizde,bir kısmını en azından onlara yada babanıza atsanız ,size daha fazla bütçe kalır ,ayrı eve de çıkarsınız ,ama istanbulda yalnız yaşamak çok zor,ben bekarken yalnız yaşadım 4 yıl,hemde ailemin evinde kira filan vermeden aldığım maaş çokta yüksekti ama yinede sıkıntılar yaşıyordum .siz bu şartlarda yapamassınız daha çok yıpranırsınız ,geçim derdi evdeki kardeşlerin laflarından daha zor emin olun.

aile şirketi ama babam benim rada çalışmamı istedi. bana sormadı babamda lafına itiraz edilecek biri değildi . benim çalıştığım dönemde oluşan borçlar.

evimizin geliri benim ,erkek kardeşimin ve babamın emekli maaşı. 4 kardeşiz 1i üni de okuyor 1i lisede masrafları oluyor. babam ve erkek kardeşim evin masraflarını ancak karşılayabiliyorlar. bırakın bana yardım etmeyi ben bu evde yaşadığım için onlar masrafları karşılayamıyorlar diye200 lira da ben eve pay olarak katıyorum. kardeşimin ve babamın bana destek olacak durumları yok. benim maaşım kardeşiminkinden fazla ama maaşımda haciz olduğundan ve brçlarımın bir kısmını taksitlendirdiğimden kalan para az oluyor

Baban hem aile şirketinizin başında hemde emekli maaşımı var? Buna rağmen sanamı ödetio borçları?

hayır canım babam çalışmıyor 15 yıldır. 2 senedir emekli şuan zaten çalışacak durumda değil

Aidatı çok yüksek olmayan kredi varmıdırki , çeksende bir tane ödemen olsa aylık... İstanbulda hayat nasıldır bilmiorum ama 2000 iyi para aslında.. Ayrı evde yaşanamazmı? Yani 1000 tl ile geçinen tanıdığım var halkalıda oturuodu galiba.. Belki sempt sempt değişiodur fiyatlar ama sanki çok lüx bir yerde tutmasan evi , yapabilirsin gibime gelio

borcunu ödemen ne kadar sürecek ? 200 le istanbulda mümkün değil aile şirketi borcunu üsstlenmişsin neden dışlıyorlar

ya sanki bu borçlar benim hayatla sınavım öyle oluyorumki bazen yaşamak istemiyorum öyle bunalıyorumki anlatamam. yaşama hevesim kalmadı. ya birde eve geliyorum kardeşlerim hiç kimse beni anlamıyor hiçkimse . dün bir iş arkadaşım bana dediki " ya rapisa seninde enerjin çok düşük" ya işyerinde bayramda fazla mesai yaptığımız için bize 230 tl civarında fazla mesai ücreti yatacaktı benim borcum olduğu için 40 tl yattı kesintiler olmuş. geçen ay otobüse biniyorum babamın emekli kartı var onu kullanıyrdum ücretsiz diye. tamam bu belki doğru değil ama ne yapayım? devlet benden maaşıma eklenen yol parasından bile kesiyor. geçen şöför beni otobüsten attı. ya sanki sınanıyorum anlamıyorum. gittim kendime normal ücretli kart aldım. herşey normalde benim bu şartlar altında enerjimin düşük olması anormal mi

bak canım şöyle 2000 civarında bazen düşükte labiliyorum 1800-2000 gibi. ama ben zaten 2 bankaya olan borçlarımı taksitlendirdim her ay 750 tl taksit ödüyorum bunları ödememe rağmen başka bir banka maaşıma 3 aydır haciz koydurdu bu haciz tutarıda benim kazandığım para yüksek olursa artıyor. mesela prim ladım diyelim ondan da kesiyor.bildiğin insanı baltalıyorlar psikolojim bozuldu kimseye derdimi anlatamıyorum istenmeyen sevilmeyen biri oldum

Aidatı çok yüksek olmayan kredi varmıdırki , çeksende bir tane ödemen olsa aylık... İstanbulda hayat nasıldır bilmiorum ama 2000 iyi para aslında.. Ayrı evde yaşanamazmı? Yani 1000 tl ile geçinen tanıdığım var halkalıda oturuodu galiba.. Belki sempt sempt değişiodur fiyatlar ama sanki çok lüx bir yerde tutmasan evi , yapabilirsin gibime gelio

borcum bankaya olduğu için üzerine faiz ekliyorlar ama ben bankayla anlaşırsam eğer faizin büyük bir kısmını siliyorlar. şimdiye kadar 5000 gibi bir şey ödedim . sanırım 2 senede biter

borcunu ödemen ne kadar sürecek ? 200 le istanbulda mümkün değil aile şirketi borcunu üsstlenmişsin neden dışlıyorlar

onlara göre haklı sebepleri var bana göre sevmedikleri için. şimdi anlatmak çok uzun sürer

Allah yardımcın olsun anlıyorum seni bende ev borcu ödüyorum işten ayrıldım eşim iki aydır surat beş karış güya evdeyim ama burnumdanda getirdi

bence yavaş yavaş kendine tanıdık bildik ev arkadaşı aramaya başla o sıradada borçlarını vadeye yayabileceğin eline biraz daha çok para kalacak yöntem bulmaya çalış

sağlun Allah sizinde yardımcınız olsun. mesele sadece para değil insanı evdeki kardeşinin bile anlamaması .

Allah yardımcın olsun anlıyorum seni bende ev borcu ödüyorum işten ayrıldım eşim iki aydır surat beş karış güya evdeyim ama burnumdanda getirdi

bence yavaş yavaş kendine tanıdık bildik ev arkadaşı aramaya başla o sıradada borçlarını vadeye yayabileceğin eline biraz daha çok para kalacak yöntem bulmaya çalış

sağlun Allah sizinde yardımcınız olsun. mesele sadece para değil insanı evdeki kardeşinin bile anlamaması .

halbüki insanın en çok deseğe ihiyacı olduğu zaman şimdi yanında olmayan kardeşi iyi günümde napayım
hiç demedinmi meseleniz neyse sonraya erteleyin şuan kardeşim olarak yanımda olmanıza morale ihtiyacım var diye

ben ameliyat oldun kızkardeşim yanımdaydı çok ilgilendi. ama gelgelelim ,normalde anlaşamıyoruz yani evdeki kimseyle anlaşamıyorum. bak şimdi biz kavga ettik ben onlara dedimki sorun sizin beni sevmemeniz . kardeşimde bana evet sevmiyoruz gibi birşey söyledi ve ben sinirlenip ağladım onlarada hakkımı helal etmediğimi söyledim. aradan 1 saat geçti geçmedi. bunlar benim kardeşlerim ve aslında kötü insanlar değillerdir. ama inmişler aşağıda 3ü onuşuyorlar gülüyorlar bense burada derdimin peşinde ne yapsam diye düşünüyorum ve 11 gündür çalışıyorum yarında işe gidicem

halbüki insanın en çok deseğe ihiyacı olduğu zaman şimdi yanında olmayan kardeşi iyi günümde napayım
hiç demedinmi meseleniz neyse sonraya erteleyin şuan kardeşim olarak yanımda olmanıza morale ihtiyacım var diye

ben ameliyat oldun kızkardeşim yanımdaydı çok ilgilendi. ama gelgelelim ,normalde anlaşamıyoruz yani evdeki kimseyle anlaşamıyorum. bak şimdi biz kavga ettik ben onlara dedimki sorun sizin beni sevmemeniz . kardeşimde bana evet sevmiyoruz gibi birşey söyledi ve ben sinirlenip ağladım onlarada hakkımı helal etmediğimi söyledim. aradan 1 saat geçti geçmedi. bunlar benim kardeşlerim ve aslında kötü insanlar değillerdir. ama inmişler aşağıda 3ü onuşuyorlar gülüyorlar bense burada derdimin peşinde ne yapsam diye düşünüyorum ve 11 gündür çalışıyorum yarında işe gidicem

sanırım en büyükleri sensin geç olsada kafalarına dank eder ama o zamanda kıymeti olurmu , belkide borç pskolojisiyle sende fazla çıkışıyosundur
bence yat artık yarın günü bitiremezsin

Back
X