Acilen Mutfakta Yardıma İhtiyacım Var!

gokalpiniremi

"Do What Makes You Happy"
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2014
1.093
725
163
Hatunlar dünkü rezilliğimin üzerine sizden yardım almaya karar verdim. Yemek konusunda pek başarılı değilim, doğal bir şey herkes olacak diye bir şey yok. Ama insan pudingi suyla yapmaya kalkar mı? Sevdiceğim karıştırırken "rengi ne biçim onun ya acaba suyunu az mı koydum ki?" der mi? Sonra kahkahalar, dalga geçmeler... İçime dert oldu.

Barbunya yapacağız bugün, birsürü tarif var elimde. Ama ben fotoğraftaki gibi içinde ıvır zıvır olmayan bir barbunya istiyorum. Yani her yerde havuç vs. yazıyor. Var mı böyle yapanınız? Bu tariflerde istemediklerimi çıkarıp aynen yapsam olur mu? Aydınlatın beni, yine rezil olmamalıyım.

Eklentiler

• zeytinyagli-barbunya-fatma-hanimdan-fotografi-1-500x333.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 152
Damağına nasıl hoş geliyorsa öyle yapabilirsin, yemekte öyle kesin kurallar yok
Eklediğin resimdeki barbunyaya pilaki diyoruz biz, zeytinyağlı, mezelik olarak yapılır
Ama sen onu birazcık patates koyarak sıcak yemek olarak servis edebilirsin, havuç istemiyorsan koyma zorunlu değil

Barbunya geç pişer taze değilse, onu dikkate alın yeter. Bunun dışında size kalmış sevmediğiniz malzemeyi eklemeyebilirsiniz.
kolay gelsin.

İçim rahatladı, teşekkür ederim.

Canım bende havuç mavuç sevmem.
kendi yaptığım şekilde anlatacağım umarım anlarsın;
Barbunyayı önceden o siyah suyu çıkana kadar haşlıyorum. Böle 20 dakika falan takribi.
Düdüklü tencereye zeytinyağı, soğan az tuz koyup kavuruyorum. Biraz kavrulunca yeşil biberleride koyuyorum. Sonra salçasını koyup kavurmaya devam ediyorum. Ardından haşladığım barbunyaları süzüp, biraz yıkayıp koyuyorum düdüklüye. Hafif kavuruyorum hepsini. Yine önceden kettle'da su ısıtıyorum ama inan hiç bir yemeği ölçüyle yapamadığım için hep göz kararı. Kesin ölçüler veremiyorum. Neyse
Kavrulan barbunyaların üzerine suyunu, 2 kesme şekeri, biraz daha tuzunu koyup kapatıyorum. 15 dk'ya ayarlıyorum düdüklüyü.
Açtığımda suyu fazla geldiyse kapağını açık bırakıp biraz kaynatıyorum, suyu buharlasıyor yoğunlaşıyor.
Az gelsiyse biraz su ısıtıp koyuyorum, 1 taşım kaynatıyorum.
Ay inşallah anlamışsındır canım.

Canımcım biz de çok severiz eşimle barbunyayı. Her hafta 1 kez muhakkak ki pişiririm. Öncelikle düdüklü tenceren varsa onda yap. 15 dkya hazır yemeğin ve yumuşacık oluyo,çok lezzetli oluyo. Öncelikle soğanını,havucunu,biberini kavur güzelce. Ardından salçayı ekle tuzunu baharatını isteğine göre koyup kavur. Barbunyayı ekle,1-2 dkda salçayla harmanla. Ilık suyu üstüne ekle ve pişmesini bekle. Bu kadaaarrr... Sonra da afiyetler olsun size :)
Şahsen benim şaşmadan yaptığım budur.

Valla çok güzel anladım. Çoook teşekkür ederim yapmaya gidiyorum ben.

neden havuç koymak istemiyorsun anlamadım ki havuç çok yakışıyor

Geldim.

Barbunyayi islat bi gece onceden.

Tencerede sogani, havucu,salcayi kavur. Barbunyayi ekle. Ustunu gececek kadar kaynar
su koy. Duduklude yaklasik yarim saat pisiyor.

Ama pudingi yapamadiysan basit yemeklerden basla. Makarna gibi.

Düdüklüde ben har ateşte 15 dkda pişiriyorum. Siz kısık ateşte mi pişiriyosunuz acaba? Ondan mı yarım saat sürüyo,bilemedim

Geldim.

Barbunyayi islat bi gece onceden.

Tencerede sogani, havucu,salcayi kavur. Barbunyayi ekle. Ustunu gececek kadar kaynar
su koy. Duduklude yaklasik yarim saat pisiyor.

Ama pudingi yapamadiysan basit yemeklerden basla. Makarna gibi.

Yapabiliyorum canım o kadar da değil, öncesinde hazır çorba yapmıştım suyla süt karışmış aklımda. Eziklemeyin beni! İşte problem orada başlıyor ben o havucu biberi koymak istemiyorum o zaman direk salçamı kavuracağım sadece?

Çook teşekkür ederim. Güzel olursa herkese benden barbunya!

Evet sadece salca. Kisik ateste kavur yoksa yanar.