Merhaba skolyoz işe ilgili yazı ararken sizi gördüm. 9 yaş oğlum 10.3 skolyoz tespit edildi 2 ay evde fizik tedavi işe yaramadı eğitim araştırmaya gittik tekrar 2 ay evde hareket verdiler. İlerlermi ne yapar bu konunun çok yabancısıyım. Siz de durumlar nedir ilerleme veya azalma oldu mu ?öneriniz varsa paylaşabilir misinzKimse Yok mu
Merhaba genetik test sonucunuz nasık çıktı acabaKızlar merhaba dun 10 yaşındaki kizimi boy kisaligindan dolayı çocuk endokrinoloji bölümüne götürdük boyu (106 cm )uzun bi Muayene sonrası çene gelişimi geriden geliyor dedi Turner sendromu ve skolyozdan şüphelendi genetik tıpa yönlendirme yaptı ve iki doktorda ayrı ayrı kan testi istedi bazıları çıktı bazıları iki hafta sonra cikcakmis röntgen geçtik bel kemiğinde hafif skolyoz var dedi ve ortopedi ye yonderdirdi. Geç çıkan testlerden birinde dheaso4 değeri düşük çıkmış gün içinde sonuç geç çıkınca gösteremedik doktora iki hafta sonra hepsine bir bakacak. Aranızda böyle bir şey başına gelen varmı Turner sendromu olan varmı tedavisi vs nasıl olur Bilgi verirseniz sevinirim
Merhabalar cok geç gördüm kusura bakmayın genetik testimiz mozaik turner sendromu çıktı büyüme hormonu tedavisi görüyor kızımMerhaba genetik test sonucunuz nasık çıktı
Estağfurullah, bende turner sendromlu bebeğimi düşük yapmıştım, mozaik olması güzel bişey zihinsel bir problem yaşadınız mı mozaikler de sıkıntı olmuyor diye biliyorum doktorunuz baya dikkatliymiş genetiğe göndermekle 10 yaşına kadar başka sıkıntı yaşamadınız mıMerhabalar cok geç gördüm kusura bakmayın genetik testimiz mozaik turner sendromu çıktı büyüme hormonu tedavisi görüyor kızım
Mozaik Turner oranınız kaç çıktı acaba. Boy kısalığı dışında bebeklikten itibaren başka belirti oldu muMerhabalar cok geç gördüm kusura bakmayın genetik testimiz mozaik turner sendromu çıktı büyüme hormonu tedavisi görüyor kızım
Öncelikle cok gecmis olsunEstağfurullah, bende turner sendromlu bebeğimi düşük yapmıştım, mozaik olması güzel bişey zihinsel bir problem yaşadınız mı mozaikler de sıkıntı olmuyor diye biliyorum doktorunuz baya dikkatliymiş genetiğe göndermekle 10 yaşına kadar başka sıkıntı yaşamadınız mı
Merhaba %40 mozaik oranı gebelikten beri geri geliyordu hep onceleri onemsemedık uzar diye ama okula başlayınca dahada belli etti kendını fırsatımız olmadı getirmeye doktora cunku ılcede yasıyoruz ve burda bu bolum yok gec ogrendık biz ama tedavi görüyor 8 ay oldu baslayalıMozaik Turner oranınız kaç çıktı acaba. Boy kısalığı dışında bebeklikten itibaren başka belirti oldu mu
Kalp ve böbrek sorunları olabılıyormus bıde ılerde bebek sahıbı olma ihtimali çok dusuk dedım doktorumuz vücut yumurta üretirse bi ihtimal olabılır dedı ama genelde uretmıyormus birde dolayısıyla ergenlige giremeyecekMozaik Turner oranınız kaç çıktı acaba. Boy kısalığı dışında bebeklikten itibaren başka belirti oldu mu
Öncelikle cok gecmis olsun
Kızımda zihinsel gerilik var biraz ozel eğitim alıyor
Özelden mesaj atabilir miyim sizeKalp ve böbrek sorunları olabılıyormus bıde ılerde bebek sahıbı olma ihtimali çok dusuk dedım doktorumuz vücut yumurta üretirse bi ihtimal olabılır dedı ama genelde uretmıyormus birde dolayısıyla ergenlige giremeyecek
Evet atabılır sınız buyrunÖzelden mesaj atabilir miyim size
Size mesaj atamıyorum kısıtlamış profil diyor siz bana atar mısınız lütfenEvet atabılır sınız buyrun
Anladım canım, ben turner sendromunu kalp atışı durmuştu diye dr sebebini öğrenmek için genetiğe gönderelim demişti henüz 10 haftalıktı öyle öğrendik, tüp bebekti ve pgt yapılmadan transfer olmuştum ikinci transferde gerek yok turner sendromu tekrarlayan bir genetik hastalık değil dedi dr ve yine genetik bakılmadan transfer oldum ve kızım down sendromlu doğduÖncelikle cok gecmis olsun
Kızımda zihinsel gerilik var biraz ozel eğitim alıyor
Merhabalar peki siz eşinizle genetik test vermiş miydiniz? İlk kaybınızdan sonra yaşınız kaçtı bu arada? Bende Turner sendromundan gebeliğim sonlandı 24 gün önce. Tekrar çocuk için genetik tüp bebeğe gerek yok dediler ama yaşım 34 çokta genç değilim ve pcos var açıkçası korkuyorumAnladım canım, ben turner sendromunu kalp atışı durmuştu diye dr sebebini öğrenmek için genetiğe gönderelim demişti henüz 10 haftalıktı öyle öğrendik, tüp bebekti ve pgt yapılmadan transfer olmuştum ikinci transferde gerek yok turner sendromu tekrarlayan bir genetik hastalık değil dedi dr ve yine genetik bakılmadan transfer oldum ve kızım down sendromlu doğdubizde baya badireler atlattık epilepsi, kalp ameliyatı, lösemi. Rabbim bundan sonraki hayatlarına sağlık sıhhat versin turner sendromu bebişimede çok üzülmüştüm kahrolmuştum Rabbim başka bir melek gönderdi yeter ki sağlıkları yerinde olsun sendromu falan umrumda değil
Anladım canım, ben turner sendromunu kalp atışı durmuştu diye dr sebebini öğrenmek için genetiğe gönderelim demişti henüz 10 haftalıktı öyle öğrendik, tüp bebekti ve pgt yapılmadan transfer olmuştum ikinci transferde gerek yok turner sendromu tekrarlayan bir genetik hastalık değil dedi dr ve yine genetik bakılmadan transfer oldum ve kızım down sendromlu doğdubizde baya badireler atlattık epilepsi, kalp ameliyatı, lösemi. Rabbim bundan sonraki hayatlarına sağlık sıhhat versin turner sendromu bebişimede çok üzülmüştüm kahrolmuştum Rabbim başka bir melek gönderdi yeter ki sağlıkları yerinde olsun sendromu falan umrumda değil
Çok geçmiş olsun rabbim sabırlar versin size kızınızla birlikte ince sağlıklı mutlu günleriniz olsun insallahAnladım canım, ben turner sendromunu kalp atışı durmuştu diye dr sebebini öğrenmek için genetiğe gönderelim demişti henüz 10 haftalıktı öyle öğrendik, tüp bebekti ve pgt yapılmadan transfer olmuştum ikinci transferde gerek yok turner sendromu tekrarlayan bir genetik hastalık değil dedi dr ve yine genetik bakılmadan transfer oldum ve kızım down sendromlu doğdubizde baya badireler atlattık epilepsi, kalp ameliyatı, lösemi. Rabbim bundan sonraki hayatlarına sağlık sıhhat versin turner sendromu bebişimede çok üzülmüştüm kahrolmuştum Rabbim başka bir melek gönderdi yeter ki sağlıkları yerinde olsun sendromu falan umrumda değil