Gebeliğe Hazırlık Acill yardım :(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mylv48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
819
348
53
27
Merhabalar yaklaşık 10 aydır gebelik için uğraşıyoruz fakat olmuyor. Yarın adetimin 21.günü hangi testleri vermem gerekiyor bilgi verirseniz çok sevinirim hangi değerlere bakılır yardımcı olun lütfen
Progesteron hormonuna baktiricam yarın sağlık ocağında başka ne bakılır

Bildigim kadariyla adetliyken hormonlara bakiliyo,bende 2.cocuk için 3yil denedik en sonunda doktora gittigimde hep adetliyken muayine etti ve o zaman kan testlerini aldi,ayni zamanda ilacta verse adetliken ilaca baslatiyolar

Yarın sadece ona baktirabilirsiniz . Regl 3. ya da 4. günü gidip tahlil vermeniz lazım ancak sağlık ocakları çoğu testi yapmiyor bu yüzden reglniz düzenliyse şimdiden kadın doğuma randevu alabilir düzensiz se de randevu bulamama ihtimaline karşı özele gidebilirsiniz

Bildigim kadariyla adetliyken hormonlara bakiliyo,bende 2.cocuk için 3yil denedik en sonunda doktora gittigimde hep adetliyken muayine etti ve o zaman kan testlerini aldi,ayni zamanda ilacta verse adetliken ilaca baslatiyolar
Nasıl gebe kaldiniz bı tavsiyeniz varmı ?

Progesteron hormonum yuksekti benim onu dusurmek için bi ilac kullandim once,o sut hormonu degeri dusunce haziran ayinda adetin 3.gunu femera kullandirdi doktorum 5gun.ondan sonra adetimin 15.gunu 2yada 3yumurtam olusmustu, bana iki gin sonra gel catlatma ignesi yapcaz dedi ayin 17sinde gittigimde yumurtalari gormedi ua kendiliginden kaybolmus yada kendiliginden catlamista olabilir dedi bu gunleri degerlendirin demissti doktor,bizde degerlendik ozaman,ama ister istemez morel bozuklugu yasamistim umudum yoktu acikcasi o ay hamile kalamicagimi dusindim,belki de oyle dusundugum için kafamda takmamistim hatta ay sonunda trst yaptim negatif cikti,ondan sonra oglumla bahcede top oynadik tenis oynadik kosturduk,aradan 1hafta falan geeçince gogsumde hassasiyet olustu seytan durttu test yaptim pozitif cikti nasil sevindik Cok Sukur Allah'im isteyen herkese nasip etsin insallah

Uzun oldu kusura bakma kisacasi diyecegim kafanda cok buyutme(banada dediler ama olmuyo biliyom surekli aklinda oluyo) ama ger ekten haziran ayinda tutmaz diye dusundum neden umutsuzluga kapildim bilmiyorum o ay cok dusunmemeye basladim cunku kendimi cok uzuyodum o ay hamile kaldim Allah'a Sukur

Direkt doktora gidip doktorun direktiflerine göre hareket etmeniz daha doğru olur bence .doktorlar ne zaman ne testi yapılması gerekiyorsa yönlendireceklerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…