Bebek Beslenmesi Acill yardimm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Conformil aldim kullandim gayet rahatiz artik direk gectim valla bende ilk yediginde bi tuhaflasti sonra iyiyiz :)

Bebegim suan 2 ay 1 haftalik 3 gundur kakasini yapmiyor bu 2. Ye basimiza geliyor ilkinde lavma yaptilar onuda yaptirmak istemiyorum surekli.
Sutumde yetmiyo mama vermek zorunda kaliyorum
Ne yaptiysam artmadi sutum :/
Boza denedim
Serbet denedim
Lactamil iciyorum
Dere otu yiyorum
3 litre su iciyorum
Bulgur yiyorum
Rezene iciyorum
Emzirdikten sonra sagiyorum bide vucut cok sut uretsin diye
Nafile :/ bildiginiz baska bi cozum var mi ?
Bebeğinize mama verirken biberonun icine yarim cay kaşığı zeytin yağı koyun rahat edecektir emin olun. Sütünüz icin gerekenleri yapiyorsunuz zaten ama her insanin bünyesi farklı kiminin az oluyor...

Bebegim suan 2 ay 1 haftalik 3 gundur kakasini yapmiyor bu 2. Ye basimiza geliyor ilkinde lavma yaptilar onuda yaptirmak istemiyorum surekli.
Boza denedim
Serbet denedim
Lactamil iciyorum
Dere otu yiyorum
3 litre su iciyorum
Bulgur yiyorum
Rezene iciyorum
Canim ben almanyada yasiyorum onun icin bilmiyorum türkiyede varmi ama kimyon yagi fitili aldim ben ogluma hep zararsiz yüzde yüz dogal.
Ikincisi seker katmadan hosaf yap kuru kayisi kuru üzüm falan cok faydasi oluyyo ilik ilik icir uyumadan önce uyaninca yapiyo kakasini ben öyle yaptim.
Ücüncüsü yesil duru sabun varya onu al kes böyle ince boyu serce parmagini yarisina gelecek kadar poposuna sok ve bekle.
Poposunda bisey oldugu hissi ona kakasini yaptirir ben onuda cok yaptim.
Sık sık ve bolca ilik su icir ager yapabilirsen gece uyurkende ara ara ilik su ver icsin düzelir kakasi
Allah sifa versin

Boza denedim
Serbet denedim
Lactamil iciyorum
Dere otu yiyorum
3 litre su iciyorum
Bulgur yiyorum
Rezene iciyorum

canım kızım 4 buçuk aylık nerdeyse ve 2 aydır kabızlık yaşıyoruz. düzelmedi hala. osmolac şurubu verdi doktor bu ay da onu deniyorum. bakalım ne olacak korkma diyorlar akışına bıraktım bende

Boza denedim
Serbet denedim
Lactamil iciyorum
Dere otu yiyorum
3 litre su iciyorum
Bulgur yiyorum
Rezene iciyorum
Mamasın zeytinyağı bire bir

Bu aylarda kaka geç yapma olayı kabızlık değil..kabız demek için çok sert kıvamda olmalı...benim oğlum da 40 günden sonra 4-5 günde bir tek seferde dolu yapıyor...ilk tedirgin olmuştum ama çocuğun çok rahatsız olmadığını görünce oluruna bıraktım.neticede geç de olsa boşaltıyor..

Allah yardımcımız olsun ne diyeyim Can'ım gerçekten çok zor bi durum çaresizlik yarın ben birde çoçuk gastroenteroloji doktoruna götüreceğim umarım ciddi bi sorun çıkmaz

benım de basıma geldi. 6 gun yaptıramadık. hıc mama vermıyorduk. sadece sutle beslenıyordu. doktorumuz senınle alakalı dedı. kendımı duzene sokmaya calıstım. 1 defa makatı hafıf yag ıle uyardık ve cok guzel masaj yaptık bagırsaklara. yalnız mıdeye baskı yapmayın. bagırsakların hareketlenmesını saglayan bır masaj var. ınternette de var. onunla yaptı. sonrada hıc uzun surelı kabız olmadı. sımdıden gecmıs olsun.

Ben de götürdüm ya az emiyor ya inek sütü alerjisi yadaallah korusun megakolon olabilir dedi 19 da tekrar kontrol var ne yapacağımı bilemiyorum birde dün 11gün sonunda uyarı ile yaptırdık 14saat sonra kendiliğinden yaptı acaba uyarının etkisi mi yoksa kendiliğinden mi olmuştur moralim o kadar bozuk ki kızlar anlatamam

canım bebeğin tam doymaması uzun süren kabızlıklara neden olur 2 aylık bir bebeğin 120 ml den 6 kere toplam 720 ml süt içmesi gerekiyor. poposuna bir fitili bıçakla küçülterek sok ve bacak hareketleri yaptır masaj yap bol bol kaka yapacaktır 10 gündür kilo almaması ciddi bir sey çünkü normal bir bebek günde 30 grdan fazla alır

aynı sorunu yaşadım emin ol benimki de terk etti çok moralim bozuldu çok yorulduk hem bebeğim hem ben. benle inatlaşıyordu Emmek istemiyordu ben onu zorlamaktan anlımdan ter akıp onun yüzüne damladığını biliyorum.
Ama yapacak bir şey yok mecburen mamaya başladık önce her gün sütümü sağarak veriyordum yavaş yavaş sütümde azaldı ve bitti çok üzülme içeriği iyi olan bir mama al ve bebişini büyüt.
Mama önerim EVOLVİA

Benim kizimda 2.18 gunluk 20 gn once benm kizimda 10 gun yapmadgi oluyordu kakasini smdi duzene girdi gnde iki defa yapiyo ve mama ile besleniyo benm sutum hc gelmedi malsef 35 haftalk dogdu fitil falanda kullanmadm hic gunde 1 cay kasigi zeytnyag icirdm arkadslr cok faydasini gordm 1 gun yapmasa digr gun yapti mutlaka eger o seklde yapmasa bile poposuna zeytnyag surup kulak pamuguyla poposuyla oynayin biraz mutlaka yapiyor bunu doktor soyledi bana bebegnz acayip rahatliyor

Benim kizimla olan tek sikintm ne gece ne gunduz yarm saatten fazls uyumuyo ne ypcm blmiyorm birde dogdu dogali cok kusuyo kusmasna dr. Bebelac trencher verdi onu kullaniyorz ama ynede kusuyo bna fikir vern lutfen cok yoruluyorm

Back
X