ACİLLL....vajinal ultrasonda kanama yaşayan var mı?

morgenrot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2009
551
31
98
İstanbul
arkadaşlar ben tüp bebek ile hamile kaldım... progynex vs pek çok ilaç kullanıyorum... Bhcg değerlerinden sonra bugün ilk kontrole gittim, son adet tarihine göre 5. haftadayım.. erken dönem olduğu için alttan muayene oldum, doktor bebeğe zarar vermediğini söyledi... muayanaden 5-10 dakika sonra lavaboya gittiğimde lekelenme tarzında kanama gördüm, doktora sordum alttan muayene nedediyle olmuştur diyor ama çok korkuyorum... o kadar zor elde ettiğim bebek muayene yüzünden düşmüyodur inşallah.. sizlerden böyle bir şeyle karşılaşan var mı (bu arada muayene sırasında acı da hissetmiştim, kötü şey düşünmek istemiyorum rahim ağzında basit bir kanama olduğunu düşünmek istiyorum ama emin de olamıyorum)
yorumlarınızı bekliyorum acilen

yumurta takibi için bende gittim bu ay alttan ultrasonla baktı eve geldigimde hafif lekelenme vardı çamaşırımda
doktor sakıncası yok dediyse daha ii bilir ama bana yanlış geliyo hamile birinin alttan muayene olması 9 yaşında oğlum var hamileyken hiç alttan muayene etmedi doktorum taki doguma kadar
üzülme sen yinede sakin ol ama yine kanama olursa hemen doktora git cnm

sağol canım... ben iki düşük yaşadım daha önce, o hamileliklerimde de erken gittiğim muayenelerde hep alttan muayene etmişlerdi hiç kanama yaşamamıştım... tüp bebek tedavisinde de hep alttan muayene ettiler onda da hiç kanama olmuştu... ama bugün ilk defa başıma geldi... doktor da dış gebelik vs riski olmsın diye keseyi karından göremeyeceği için alttan muayene etti... içim yine de rahat değil.... bu kadar zo elde ettiğim bu kadar sevindiğim bebeğim beni bırakırsa diye çok korkuyorum :((((

Merak etme canım zarar verecek bir uygulama olsa zaten doktor yapmaz. Bende ilk muaynemden sonrasında lekelenme farkettim ama doktor zaten baştan uyarmıştı hafif bir lekelenmede olabilir hatta sürdükleri kayganlaştırıcının lekeside olabilir diye çok takmadım kafama sonrasında 2. muaynemdede ve hatta 2 li testimdede vajinal ulturasonla bakıldı inatçı kızım ensesini doktora göstermediği için mecbur vajinal baktı onlarda hiç bişey olmadı. Vajinal ulturason bebeğe asla zarar vermez için rahat olsun

Merak etme canım zarar verecek bir uygulama olsa zaten doktor yapmaz. Bende ilk muaynemden sonrasında lekelenme farkettim ama doktor zaten baştan uyarmıştı hafif bir lekelenmede olabilir hatta sürdükleri kayganlaştırıcının lekeside olabilir diye çok takmadım kafama sonrasında 2. muaynemdede ve hatta 2 li testimdede vajinal ulturasonla bakıldı inatçı kızım ensesini doktora göstermediği için mecbur vajinal baktı onlarda hiç bişey olmadı. Vajinal ulturason bebeğe asla zarar vermez için rahat olsun

gerçekten içimi çok rahatlattın canım çok sağol... Rabbim korusun bebeklerimizi...
Allaha emanet olun kızlar

tebrik ederim oncelikle,bende gebeligimin ilk 3 ayinda sadece alttan muayene oldum,ilk aylarda daha iyi gozuktugu icin tercih ediliyor.Ozellikle smear yapildiysa,ornek suruntu metal bir firca yardimi ile alindigindan az bi kanama olur,benim her smear sonrasi az lekelenmem oluyor.Sadece vajinal ultrasonla muayeneden bashediyorsan sebebi baskadir,kanamanin muayene ile ilgisi oldugunu sanmiyorum.Gecmis olsun,umarim hersey yolunda gelisir.

5 artı 6 haftalıkken vajinal ultrasonla muayene edildim ve kanam oldu...yaklaşık 1 hafta sürdü...

kanamanın rengi nemli demişti bana dr.um...kahverengiye yakınsa korkulacak birşey yok dedi...
ama yine de bol bol dinlenmemi ve kanama geçene kadar progestan kullanmıştım...

oğlumu da sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım...

korkma sakın

olumlu düşün !

Bende vajinal ultrasona girdim bir kaç kez.Bi zararı yok. En son 2 hafta önce girdim hemde. :)

arkadaşlar sizi korkutmak istemem ancak ben 1 hafta önce alttan muayehane olduktan sonra sancılandım ve ertesi akşam düşük yaptım,belki sebep bu değildir,tesadüftür ama sakın alttan muayehane ettirmeyin derim.

arkadaşlar sizi korkutmak istemem ancak ben 1 hafta önce alttan muayehane olduktan sonra sancılandım ve ertesi akşam düşük yaptım,belki sebep bu değildir,tesadüftür ama sakın alttan muayehane ettirmeyin derim.

Zararlı birşey olsa doktorlar o yöntemi kullanmazdı herhalde.İnsanları korkutmayın. Ben bir çok defa girdim, hiç bişey olmadı. Benim vajinal ultrasona hiç girmediğim halde 6. haftada kanamam oldu , daha sonra vajinal ultrasonla baktılar. Bir daha da kanamam olmadı.

bende aralıkta 5 haftalık bebeğimi düşürdüm... hafif kanamam oluyordu arada, hatta doktor ilişkiyi yasak etmişti... ama nedense vajinal ultrasonla yinede alttan muayene etti ve ertesi gün bebeğimi düşürdüm. :gitme:

ilişki yasaksa neden altan muayene ederler onuda anlamış değilim... :kızgın:

Rabbim ömür vermedi, o ayrı konu tabi ama bende alttan muayendende kaynaklandığını düşünüyorum...

dediğim gibi düşük tehlikesi varsa ve zaten ilişkide yasaksa, vajinal ultrason yaptırmayın.

bi daha hamiş kalırsam, Allahın izniyle, mecbur kalmadıkca vajinal ultrason istemiyorum...

Kizlar selamlar. 5+2 hamileligim var. Dun doktor vajinal ultrason ile keseye bakti. Ancak muayeneden sonra fena halde ağrım oldu. Ara ara da yoğun bir sanci giriyor. Kanamam falan yok ama tedirgin oldum. Buna benzer bir durum yasayan var mi? Yardimci olun kizlarr :KK42:

Kizlar selamlar. 5+2 hamileligim var. Dun doktor vajinal ultrason ile keseye bakti. Ancak muayeneden sonra fena halde ağrım oldu. Ara ara da yoğun bir sanci giriyor. Kanamam falan yok ama tedirgin oldum. Buna benzer bir durum yasayan var mi? Yardimci olun kizlarr :KK42:
Vajinal ultrasonla ilgili değildir yaşadığın durum canım bence doktora haber ver sordun mu ağrım sancım var diye

Normaldir Bizim burda karindan 12 Ci haftadan sonra bakiliyor ondan önce hep vajinalden zarali bisey degil bu belki kendini kastiysan ondan olabilir agri cünkü bende kendimi kasiyordum doktorum öyle yapma agri cekebilirsin demisti

Normaldir Bizim burda karindan 12 Ci haftadan sonra bakiliyor ondan önce hep vajinalden zarali bisey degil bu belki kendini kastiysan ondan olabilir agri cünkü bende kendimi kasiyordum doktorum öyle yapma agri cekebilirsin demisti

Teşekkür ederim. Bu dönem çok pinpirikli olabiliyoruz :))

Rica ederim ama fazla takma herseyi stres yapma kendine doktorun önemli bisey degil dediyse degildir :KK46:

Arkadaşlar 6. Haftadayim ben de. Bugun Vajinal ultrason sonrası karın agrisiyla beraber kanamam oldu. 4-5 saattir de cok az şekilde devam ediyor.. ağrım da artti. Fikri olan var mi ?

Back
X