BETA VE PROGESTERON KARMAŞASI

dilosunhikayesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2025
9
3
1
28
Merhabalar aranıza yeni katıldım
8 mayısta 2 adet 5.gün embriyosu transferi oldum
7.gün 130 ile başlayan serüvenimde 3895 ile doktoruma kontrole gittim alttan muayene oldum ve 2 saat sonra pıhtılı az bir kanamam oldu ağlayarak doktoruma anlattım 2 gün sonra bir daha çağırdı ve alttan muayene ettiğinde 2 keseninde büyüdüğünü ve orda olduğunu gördük fakat doktorum beta ve progesteron baktırdı progesteronum 9 a düşmüştü ve betam 3959 gibi bir rakam çıktı yani 2 günde nerdeyse hiç yükselmemişti ama doktorum bunu problem etmediğini progesteron yükselirse bebeklerin beslenebileceğini ve kalplerini belki duyabiliriz dedi ve progestan dex i iki katına progestan yumuşak kapsülü de kullandığımın iki katına çıkardı . Korkumdan bi daha ne betaya bakabildim nede başka doktora gidebildim benzerini yaşayan yada bilgisi olan var mı ayın 4ünde randevum var zaman geçmiyor …

7.gün 130 ile başlayan serüvenimde 3895 ile doktoruma kontrole gittim alttan muayene oldum ve 2 saat sonra pıhtılı az bir kanamam oldu ağlayarak doktoruma anlattım 2 gün sonra bir daha çağırdı ve alttan muayene ettiğinde 2 keseninde büyüdüğünü ve orda olduğunu gördük fakat doktorum beta ve progesteron baktırdı progesteronum 9 a düşmüştü ve betam 3959 gibi bir rakam çıktı yani 2 günde nerdeyse hiç yükselmemişti ama doktorum bunu problem etmediğini progesteron yükselirse bebeklerin beslenebileceğini ve kalplerini belki duyabiliriz dedi ve progestan dex i iki katına progestan yumuşak kapsülü de kullandığımın iki katına çıkardı . Korkumdan bi daha ne betaya bakabildim nede başka doktora gidebildim benzerini yaşayan yada bilgisi olan var mı ayın 4ünde randevum var zaman geçmiyor …
Benim de vajinal muayeneden 1 saat sonra kirmizi kanamam oldu pihtili degildi
Ayni gun betaya baktirdim %43 artmis ama kese goruldukten sonra betanin pek bir onemi yok belli bir seviyeden sonra yavaslayabiliyor artis
9 gun sonra kalp atisini duyduk sukur, ufak bir kanama alanim cikti , dinleniyorum ben de
Icinizi ferah tutun kesenize tekrar bakilmis ve oradaymis sorun olmaz insallah

Ayni gun betaya baktirdim %43 artmis ama kese goruldukten sonra betanin pek bir onemi yok belli bir seviyeden sonra yavaslayabiliyor artis
9 gun sonra kalp atisini duyduk sukur, ufak bir kanama alanim cikti , dinleniyorum ben de
Çok geçmiş olsun kaç gündür bu durumdasınız bende aynı şekilde 3 gün önce açık kahve akıntı gördüm pecetede daha olmadı progesteron fitil kullanıyorum ve dinleniyorum

Bu pazartesi gününden beri benimde kahverengi geliyor fitilim 6 adet oldu yani günde 3 kez 2şer tane dedi hocam bir de iğnem tek ampuldü şimdi 2 ampul yapıyorum hala kahverengi minik minik peçeteye geliyor 😔

Çok geçmiş olsun kaç gündür bu durumdasınız bende aynı şekilde 3 gün önce açık kahve akıntı gördüm pecetede daha olmadı progesteron fitil kullanıyorum ve dinleniyorum
Tesekkurler benim 14 mayista olmustu kanama ayni gun gecti progesteron ile
Sonra kalp atisina gittik zaten cumartesi tekrar gidicez
Bir daha kanamam olmadi
Muayeneden oldugunu dusunuyorum
Progesteron iyi gelecektir siz de fazla ayakta kalmayin dinlenin

Maşallah ayın 4ünde umarım bende duyarım o kadar gergin zamanlarda geçmek bilmiyor …

Tesekkurler benim 14 mayista olmustu kanama ayni gun gecti progesteron ile
Sonra kalp atisina gittik zaten cumartesi tekrar gidicez
Bir daha kanamam olmadi
Muayeneden oldugunu dusunuyorum
Progesteron iyi gelecektir siz de fazla ayakta kalmayin dinlenin
Hep uzanıyorum lavabodan lavaboya kalkıyorum sadece

Çok uykum geldiğinde gün içinde en az 2-3 saat uyuyorum ama evin içinde dolaşıyorum doktorum hem dilen hem hareket et dedi umarım hepimiz mutlu sonu görürüz 🥹❤️

Benim de ilk zamanlar çok kanamalı zamanlarım olmuştu. (Tüp bebek çift transfer tek tuttu) doktor muayene etmişti kese vardı ancak bana tekrar tekrar ne progesteron ve beta bakıldı sadece progestan iğne sayım arttırıldı. (Hatta ilkinden sonraki kanamalarda doktor telefonda dex vur dedi muayeneye bile gitmedim) Şuan 8 aylık hamileyim bence test sonuçlarına takılmayn. Sadece gerçekten hareketsiz yatın ve progestanlarınızı atlamadan alın.

Benim de ilk zamanlar çok kanamalı zamanlarım olmuştu. (Tüp bebek çift transfer tek tuttu) doktor muayene etmişti kese vardı ancak bana tekrar tekrar ne progesteron ve beta bakıldı sadece progestan iğne sayım arttırıldı. (Hatta ilkinden sonraki kanamalarda doktor telefonda dex vur dedi muayeneye bile gitmedim) Şuan 8 aylık hamileyim bence test sonuçlarına takılmayn. Sadece gerçekten hareketsiz yatın ve progestanlarınızı atlamadan alın.
Maşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🥰 elimden geldiğince hep dinleniyorum aklımda hep beta niye yükselmedi sorusu var doğal yolla kolay hamile kalmayınca insan internette duyduklarıyla sanırım biraz deli oluyor 🙈

Maşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🥰 elimden geldiğince hep dinleniyorum aklımda hep beta niye yükselmedi sorusu var doğal yolla kolay hamile kalmayınca insan internette duyduklarıyla sanırım biraz deli oluyor 🙈
Dediğim gibi bana hiç beta bakılmadı sadece daha hamile olduğumu bilmiyordum yerleşme kanaması oldu panikle acilde beta verip hamile olduğumu öğrendim ertesi gün kendi doktorum beta baktı zaten kanamam kesilmişti. Sonrasında biri pıhtılı iki kere kanamam oldu keseyi gördükten hemen sonraydı ama o kanamaların hiçbirinde beta bakılmadı sadece dexi arttırdı doktor. Bence zaten sürekli sürekli beta baktırıp kafa bulandırmaya da gerek yok. Hayırlısı olsun size de inşallah kısa sürede geçer kanamanız bol su içmeyi ve sürekli yatmayı ihmal etmeyin 🧿

Yanlış bilgi vermek istemem ama bence doktorunuzu degıstırmeyı bı dusunun progestron dusukse ıgnenın dozu arttırılır bellı bı sure kı kanama gelırse bu düşük tehlikesi demektir her gebede olan dogal bısey kanama kahverengı dısındaysa prıgestan dex ıgne dozu ıkıye cıkarılıe benım kanamam oldunda doktorum ıkıye cıkardı bellı bı sure oyle kullandım ve kanamam gectı şükürler olsun oyle ha bu arada ıgne kullanırken fıtılı de kullanıyodum bilmiyorum ama bence bi gidip baktırın derim

Back
X