acillll bütçe

maalesef. keşke olsa valla hiç düşünmem arabayı da satarım. belediye otobüsü bile olsa satarım o derece. sırf işe gidip gelebilmek için aldım arabayı zaten. arabayla 20 dk da gidiyorum. özel dolmuslarla 2 vesait yollarda beklemesi ile 1.5 saat sürüyor yol . bir de yol parası sırf gidiş 12.5 oluyor. aylık aynı para yani.
Bak ben işyerime arabayla 20-30 dkda gidiyorum ve aylık (sadece hafta içinde işe gidip gelmek için kullandığımı düşünürsen) 150 tl yi geçmez gaz parası. sen lpgyi de bir düşün

500 lira -kira
30 - aidat.
400 lira benzin masrafı (işe gidip gelirken kullanıyorum. normal otobüsle de gitsem aynı paraya geliyor.)
105 lira saç dip boyası ( her ay beyazlarım cıkıyor gezilmeyecek halde oluyorum. yine de 6 haftaya sarkıtmaya çalışıyorum boyatmayı)
5 liradan kaş bıyık aldırması var . 10 günde 1. 15 lira da o tutuyor.
haftada 2 paket sigara içiyor. aylık 60 tl ediyor.
50 liralık kontor yüklüyorum telefonuma.
40 lira internet faturası var.
diğer faturalar toplam ne kadar eder bilmiyorum tam. her ay değişiyır. doğalgaz vs faturası hepsi 200.250 gibi.
sabah kahvaltısı için evde sandvic yapıp götürüyorum. öğle yemeği iş yerinde yok. onun içinde bazen evden götürüyorum ama yine aylık 50 lira felan gidiyor.
haftalık pazar ve market alışverişi var. onlar için de haftalık pazara 50 markete 20 dedim. suyu da marketten alıyorum onu da kattım.

gerçekçi bir şekilde hepsini yazdım bunun harici haftada 2 kere dısarı cıkıp yemek ve kahve yapsam 40 lira da haftalık eğlenceye yazınca aylık 160 lira oluyor. ha şimdi diyeceksiniz dışardaki paradan kıs vs. cok haklısınız ama zaten yalnız yaşıyorum hep tek basımayım. haftada 2 kere de cıkmasam iyice bunalcam.:KK43:

bunun haricinde olur da bir ay bir kıyafet almaya kalksam ya da makyaj malzemesi bitiyor. bir anda çıkan araba masraflarını (kasko sigorta vergi ceza ) bunlar da beni sarsıyor.

genel durumum böyle

ne önerirsiniz. her ay 1000 lira ayırmak istiyorum imkansuz mı ?
Oncelikle 1000 tl gibi bi tutarda değilde 250 Tl bi paradan başlayın derim. Ve kendinize yeni bir hesap actirin ve bu hesabınıza banka kartınız bağlı olmasın. Ayliginizi alır almaz oraya aktarın ve kalan para ile hayatinizi idame ettirin. Bence şu telefon paranız fazla gibi uygun faturalı hatlar var onlari araştırın derim ben. Ayda 10 tl bile artsa sizin 2 kere bıyık paranız eder. Bide kapınızin yanında bi yer varsa açılmayan bi kumar koyun ve cebinizdeki bozukluklari oraya atın. Farkına bile varmadan ayda 20 30 lira biriktirirsiniz. Birde alışveriş yapmadan önce muhakkak ihtiyaç mi istek mi diye düşünün. Hevesle istediğiniz bişeyse emin olun vazgeçiyorsunuz:)

Monefy diye bir app var ona maasinizi sonra aylik sabit giderlerinizi ekleyin. Artan miktari gosteriyor. Her birsey aldiginizda o programa yazin. Belki boylelikle bosuna harcama yapmayi biraka bilirsiniz?

Merak edip bir bakayım dedim, uygulama çok iyiymiş. Konu sahibini bilmem de benim için iyi oldu. Teşekkürler :)

1-sigarayi birak en iyi cozumdur esim sigarayi birakti bes ayda klima aldik evimize 2500 tl ye eskiden cebinde para durmazdi adamin sigarayi birakti parasiz kalmior simdi
2-sacini kendin boya on liraya alsan boyayi 90 tl kardasin
3-Kontorluyse telefonun dakika sms internet olan paketlere gec daa tasarruflu en az 20 tl kar
4-interneti kapat telefondakini kullan burdanda 40 tl kaldi bak baslangic icin iyidir bence
5-Her hafta degil iki haftada bir cik disari yari yariya tasarruftur boyle baslarsan zamanla daada ilerlersin diye dusunuyorum:-)

Oncelikle 1000 tl gibi bi tutarda değilde 250 Tl bi paradan başlayın derim. Ve kendinize yeni bir hesap actirin ve bu hesabınıza banka kartınız bağlı olmasın. Ayliginizi alır almaz oraya aktarın ve kalan para ile hayatinizi idame ettirin. Bence şu telefon paranız fazla gibi uygun faturalı hatlar var onlari araştırın derim ben. Ayda 10 tl bile artsa sizin 2 kere bıyık paranız eder. Bide kapınızin yanında bi yer varsa açılmayan bi kumar koyun ve cebinizdeki bozukluklari oraya atın. Farkına bile varmadan ayda 20 30 lira biriktirirsiniz. Birde alışveriş yapmadan önce muhakkak ihtiyaç mi istek mi diye düşünün. Hevesle istediğiniz bişeyse emin olun vazgeçiyorsunuz:)

evet o kumbara olayını yapıyorum :) pet şişelere 1 lira atıyorum. istesem de cıkmıyor kesmedikten sonra. geçen yıldan 1 küçük şişem var :) ya aylık 250 felan kalıyor dediğiniz gibi. ama büyük bir masrafta o da gidiyor. yoksa hiç kalmıyor değil yani.
mesela şuan 1 dişime implant yaptırmam lazım. doktor 2500 dedi. implant yaptırmasam dişler kayıyormus. 1 dişim yok ya :D şimdi onu kredi kartundan geçirsem bir de o çıkacak.

yani 250 felan zaten kalıyor ama büyük ani bir masrafta gidiyor.

Aslinda her ay kenara 500 koyarak baslayin bakalim.
O parayi unutun tamamen.
Su yazdiklarinizla 2000tl.nin yetmesi lazim.
Arada ekstra seyler illaki cikar ama bir yerden baslayin biriktirmeye.

kızlar çok sagolun önerileriniz çok güzel hepsini değerlendireceğim ama bu önerilerle ayda en fazla 200-250 lira kalır. yani benim hedefim 1000 lira. hadi olmadı 800 lira felan. yani aylık 1800 e filan geçinmek istiyorum. bu önerilerle çok az tasarrf oluyor. acaba daha büyük bi tasarrf için ne yapabilirim ?

yoksa kumbara olayını yapıyorum. istediğim bir çok kıyafeti vs almıyorum.. üzülüyorum ya bu halimize. baktıgında iyi bir para ama kuş olup uçyor. resmen kısmak zorunda kalmamıza bile üzülüyorum. herşey ateş pahası.

yavrum bankaların bireysel emeklilik programları var. arastir iyi bi bankaya bu şekilde para yatır. 100 liradan başlıyo her 100 liraya 25 tl de devlet katkısı. eline nakit geçince biriktiremezsin kendimden biliyorum. ne kadar yatırabilirsen bi miktar belirle orada biriktir.

105 Tl dip boya ücreti mi yazmışsınız ben mi yanlış gördüm. :KK57: Benim de saçımda beyazlar var her ay evde boyarım ya da kuafore gittiğim de olur ama 100 tl bir dip boya için çok çok fazla. Balyaj+saç kesim+ombre+kaş-bıyık hepsine 100 vermiştim ben. Öncelikle kuaförünüzü değiştirin daha ucuza yapan yerler illa ki vardır. Dip boya dediğin 30 lirayı geçmemeli

evet o kumbara olayını yapıyorum :) pet şişelere 1 lira atıyorum. istesem de cıkmıyor kesmedikten sonra. geçen yıldan 1 küçük şişem var :) ya aylık 250 felan kalıyor dediğiniz gibi. ama büyük bir masrafta o da gidiyor. yoksa hiç kalmıyor değil yani.
mesela şuan 1 dişime implant yaptırmam lazım. doktor 2500 dedi. implant yaptırmasam dişler kayıyormus. 1 dişim yok ya :KK70: şimdi onu kredi kartundan geçirsem bir de o çıkacak.

yani 250 felan zaten kalıyor ama büyük ani bir masrafta gidiyor.
Evet ama en azından 250 tlniz cebinizde oluyor. Parayi en son aylikyan değil de en başından ayrımaniz gerekli.

Yazdiginiz masraflari topladim 1900 felan ediyor hadi 100 tl de kiyafet parasi olsun 2000 tl. 100 tl de arabanin ekstra bir durumu cikarsa ona sayalim 2100 tl geriye 500 tl kalir. Bence siz maasi alir almaz hemen 500 tl sini ayirin yada baska hesabiniz varsa internetten eft yapin o hesabin kartini kesinlikle yaninizda tasimayin cunku o sadece birikim hesabiniz olsun. Her ay 500 tl eft yaparsaniz bir yilda 6000 birikir. Internetten bakarsiniz arada ne kadar olmus diye. Biriktigini gorunce gaza gelip daha cok birikmesini isteyeceksiniz.

Bence değil 1000 lira ya da 500 lira, 100-150 liradan falan başlayın, hatta 60-70 lira bile kardır.

Back
X