Acillll!! yine kaynamın oyunları

Ya bosver ne isin var. O kadar magaza kalabalik vs. Onlarsız hayat ilerlemiyomu sanki. Neden dert ediyosun kendine.
İlerliyor cnmda ama nasl işte.şu durumda bnde kndi şeylerime dahil etmk istemıyorm doğal olarak.ozamanda durduk yere tavır yapıyor muamelesı görücm.bn istenmıyorsam onları neden ısteyeymki.ama buna anlays gösterck insanlr değillr.bak bz istedk onun herseyıne emrıvakıyle bıle dahıl olduk ama onu dahil etmıyrz hiç deyip kndı içlerinde bile bunu idrak etmezler.

Gitme hamileyim de. Plan bozan huzursuzluk yapan sen olursan ol. Öyle söylerlerse ee bebek daha küçüktü o zaman bile hamleyim diye alisverise gelme demistiniz şimdi niye böyle yapıyorsunuz anlamadım dersin.

O zaman 2 çıkış yolun var. Bunları arayip bende geleceğim bişey olmaz diyeceksin. Ya da arayip ben sizi cagirmistim, her yere de berber gidiyoruz, bebeğin kontrolüne bile beraber gidiyoruz. Beni davet etmediğini için çok kırıldım diyeceksin. Gayet açık ve net davran bence

Peki gelmenizi istemiyorlarsa ne yapsınlar? Türk toplumunda pek açık açık gelmeni istemiyoruz denmez.
İstemeyebilirler ama kızımda dediği gibi niye bunu kendine soylemiyolar eşine soyluyolar iste gelin bi adim dışarda goruluyo ayrıca ne kadar az kişi o kadar az bas ağrısı benim nisanimda duzene ciktigimizda 7 kisiydik çıldıracaktım düğün duzeninde sadece esim ve ben çok rahat oldu ayrica kız tarafı olduğu için goturmeyede çekinebilirler doğal olarak ama güzel bi dille kızım bizde senle yarin cikalim istedigin bisey varsa aliyim veya istedigin yere gidelim kız atlayacak değil yok yoksulda değil bu sadece gönül almadir

ya ne ısınız var allasen :)
yatın dınlenın ıste
benı cagırsalarda ısım var planınızı bozmayın sız derdım yanı
okadar kalabalık nıye alısverıse cıkılır anlamam annelere bıle gerek yok
ben sadece esımle cıkmıstım

boşverin gitseniz daha çok sinirleriniz bozulurmuş. eşinizede size emrivaki yapmaya kalktıklarında "beni hamile olduğum için alışverişe davet bile etmediler kalan birkaç ay daha hamile olucağım ondan sonrada çocuğumla ilgileniceğim sana neden gelmedi yapmadı derlerse öyle dersin " de. adam olan anlar.

bence üzülmeyin böyle birşeyler için
ve hamileliğinizi bahane ederek işlerine koşmayın
ama yok içimde kalır derseniz laf dokundurun o da içinizi soğutur
"bir iş istediklerin de yok hamileyim hamileyken alışverişe gitmiyorum ne yapayım deyin

birde hamilesin diye gezmeye götürmezlerse ayıp, hani alışverişde gezilecek, yorulacak belli gezmelerde yorulsanda oturursun ikisi aynı şey değil

Ben 1.5 aylik hamileyken aynisini yasadim.

Once uzuldum ama sonra niye uzuldugumu bile unuttum.

Cok mühim bir sey degil, sende uzme bunun icin kendini bence. Ne aliyor, ne harciyor gormeni istemiyor olabilir.

Sende bebek hazırlığı alisverislerine goturme onu. O zaman icin sogur

Klimalı odada otur ne işin var nişan alışverişinde bak keyfine ya.. Görümcen bunu sana söylemediyse de ona göre tavrını takınırsın

Valla bence iyi olmuw zaten hamilesin iyiki cagirmamiwlar ayriya iw icin deyilde gezmek icin cagirmalari guzel bence

Siz her hareketinizi onlara gore yapiyorsunuz ve oblnlardan da bunu bekliyorsunuz sanirim. Ayri bir ailesiniz,cocugunuz olacak artik onlara bu kadar bagimli olmayi birakin. Beni cagirmadilar ama ben cagirmistim bak doktor kontrolune gelirler falan dilan sahsen ben bunun cetelesini tutmazdim.

Yaninizda istemiyorsaniz acikca soyleyin. Niye doktor kontrolune istemediginiz halde kayinvalide ile gidiyorsunuz? Esinizle gidin.

Illa cok alindiysaniz ben bunu icimde tutamam diyorsaniz da acikca soyleyin cagrilmayi bekledim ama cagirmadiniz diye.

Off bi rahat bırakın gençleri. 2anne gelin damat yeter. Gitsen de orada ona aldılar bana almadılar diye arıza çıkarırsın.

Aman dert ettiğin şeye bak hamilesin bide, çağırmasınlar napıcan nişan alışverişinde, keşke zamanında sende çağırmasaydın, kendi kendinize nişanlınla alışveriş yapsaydın.
Böyle cümbür cemaat alışverişe gitmek çok eskidendi, devam ettirmek için uğraşmayın şöyle adetleri.

ne güzel fırsat doğmuş, size.bundan sonra, sizi bir yere çağırdıklarında,hamileyim ben,yoruluyorum diye gitmeyebilirsiniz.

Torunun dr konrtolüyle,kıytırık bir nişan alışverişi aynı mı?
Nişan alışverişinde gereksiz kalabalığa gerek yok.Bir de 4,5 aylık hamile insanın mağaza mağaza ayakta akşama kadar dolaşması ne kadar doğru.Çağırsalar gideceğimi biliyorlar diyorsun.Herşeyi birbirine karıştırmışsın kusura bakma.Hem normalde iyiyiz diyorsun,hem bana neler yaptılar,altın borcu var,kızına yapıyor,lafını edeceğimi biliyorlar şu bu...
Bir bebek getiriyorsun dünyaya.Bunun tadını çıkarmak dururken,nedir bu gereksiz sinirler.

Anladigim kadariyla sen gitmedigin icin degil sana haber vermedikleri icin dert etmişin.aman bosver bu sicakta hamile hamile dolascan.canima minnet de gec kis.

Ne mraklı milletiz ya sen çağırdın die o çağırmak zorundamı senle o bir değil. Gidecende ne olacak görümceye ne alınmış bende göreyim zihniyeti nedir ya hangi devirde yaşıyoruz. Görümcebin alışverirşinde gelinin ne işi var sevmiyorum böyle peşe kuyruk olanları. Gelin damat gitsin ne alacaksa alsın

Görümceni çağırmışsın.. Gelmiş.. Eyvallah..
Ben çağırmadım 2 kere geldi.. Buna da eyvallah..
Görümcen geldiğinde, 'abisinin nişan alışverişi' ne katılmış.. Peki sen?
Şimdi düşünüyorum, evleneceğim adamın abisinin hanımı.. Bizim nişan alışverişimizde bulunmaması gereken bir insan.. Ben rahatsız olurdum...
Görümcenin senin nişanındaki konumu ile, onun nişanındaki senin konumun çok farklı..
Ne de önemsiyoruz kendimizi..
Ben karşı taraf olsam, bu ne alaka, kaşıklığı da getirseydiniz derdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…