Açılma isteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zeynepyni98

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2019
6
2
36
26
Arkadaşlar merhaba,
Ben 21 yaşındayım ve Almanya’da yaşıyorum. Uzun bir süredir aklıma takılan birşey var.Neredeyse üç senedir kapalıyım, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan kendi özgür irademle vermiştim bu kararı. Gerek çevremde gerek okulumda herhangi bir dışlanma yaşamadım, herkes saygı gösteriyordu. Zaman geçtikçe bunun yanlış karar olduğunu ve başörtüsünün benim için artık hiçbir anlam ifade etmediğini farkettim. Yani bilinçsiz bir şekilde sorgulamadan ani kapandığımı farkettim. Zaman geçtikçe bazı konular hakkında fikrim değişti. Ben kendimi bildim bileli inançlı bir insanım, fakat artık inancımı kendi içimde yaşamak istiyorum. Artık muhafazakar bir imaj çizmek beni rahatsız ediyor. Kendimi bu şekilde özgür hissetmiyorum, kendime eziyet ediyormuşum gibi ve kısıtlanmış hissediyorum. Artık kendimden ve nasıl yaşamak istediğimden eminim ama asıl sorun, ailemin ve çevremin tepkisinden korkuyorum nasıl açıklama yapacağımı bilmiyorum.Başka kimseyle bu konu hakkında konuşamıyorum :(

Başörtüsünü takarken kendi kararınızı kendiniz verdiyseniz bu kararı verebileceğiniz düşünüyorum

Arkadaşlar merhaba,
Ben 21 yaşındayım ve Almanya’da yaşıyorum. Uzun bir süredir aklıma takılan birşey var.Neredeyse üç senedir kapalıyım, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan kendi özgür irademle vermiştim bu kararı. Gerek çevremde gerek okulumda herhangi bir dışlanma yaşamadım, herkes saygı gösteriyordu. Zaman geçtikçe bunun yanlış karar olduğunu ve başörtüsünün benim için artık hiçbir anlam ifade etmediğini farkettim. Yani bilinçsiz bir şekilde sorgulamadan ani kapandığımı farkettim. Zaman geçtikçe bazı konular hakkında fikrim değişti. Ben kendimi bildim bileli inançlı bir insanım, fakat artık inancımı kendi içimde yaşamak istiyorum. Artık muhafazakar bir imaj çizmek beni rahatsız ediyor. Kendimi bu şekilde özgür hissetmiyorum, kendime eziyet ediyormuşum gibi ve kısıtlanmış hissediyorum. Artık kendimden ve nasıl yaşamak istediğimden eminim ama asıl sorun, ailemin ve çevremin tepkisinden korkuyorum nasıl açıklama yapacağımı bilmiyorum.Başka kimseyle bu konu hakkında konuşamıyorum :KK43:
Açılma dogru yoldan ayrilma. Iyice baglanmak icin elinden geleni yap. Hidayet gokten zembille inmez kendini gelistirmek için emek ver daha çok ibadet yap. Yoksa seytan seni hiç bos birakmaz. Acilmakta saadet olmuyor. Simdi burada insanlar seni rahatlatsın istiyorsun nefsine hos gelecek seyler desinler istiyorsun ama burasi dogru yer degil dogru yer kalbin vicdanin ve o taze kalbindeki imanin.

Arkadaşlar merhaba,
Ben 21 yaşındayım ve Almanya’da yaşıyorum. Uzun bir süredir aklıma takılan birşey var.Neredeyse üç senedir kapalıyım, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan kendi özgür irademle vermiştim bu kararı. Gerek çevremde gerek okulumda herhangi bir dışlanma yaşamadım, herkes saygı gösteriyordu. Zaman geçtikçe bunun yanlış karar olduğunu ve başörtüsünün benim için artık hiçbir anlam ifade etmediğini farkettim. Yani bilinçsiz bir şekilde sorgulamadan ani kapandığımı farkettim. Zaman geçtikçe bazı konular hakkında fikrim değişti. Ben kendimi bildim bileli inançlı bir insanım, fakat artık inancımı kendi içimde yaşamak istiyorum. Artık muhafazakar bir imaj çizmek beni rahatsız ediyor. Kendimi bu şekilde özgür hissetmiyorum, kendime eziyet ediyormuşum gibi ve kısıtlanmış hissediyorum. Artık kendimden ve nasıl yaşamak istediğimden eminim ama asıl sorun, ailemin ve çevremin tepkisinden korkuyorum nasıl açıklama yapacağımı bilmiyorum.Başka kimseyle bu konu hakkında konuşamıyorum :KK43:
Açılma dogru yoldan ayrilma. Iyice baglanmak icin elinden geleni yap. Hidayet gokten zembille inmez kendini gelistirmek için emek ver daha çok ibadet yap. Yoksa seytan seni hiç bos birakmaz. Acilmakta saadet olmuyor. Simdi burada insanlar seni rahatlatsın istiyorsun nefsine hos gelecek seyler desinler istiyorsun ama burasi dogru yer degil dogru yer kalbin vicdanin ve o taze kalbindeki imanin.

Ahlak bekçisi ablalar gelip kızmadın yorumumu yapayım.
Canının istediğini yap ibadet senin ibadetin. Sen türbanı istemeyerek örtüyorsan bu ibadet sayılır mı sence? Daha doğrusu sevabı var mıdır? Bilemiyorum. Herkes kendi inancını, yaşamını, muhafazakarlığını istediği gibi yaşamalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer açılırsanız aileniz size kapanmanız için baskı mı yapacak ondan mı çekiniyorsunuz yoksa insanlar yadırgar diye mi çekiniyorsunuz? ikincisi ise bunu böyle düşünmeyin bu sadece kendi vereceğiniz bir karar, kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Kendi özgür iradenizle vereceğiniz bir karar. Bizim mesela bir kuzen var o genç kızlığında babasının da biraz baskısıyla kapandı sonra açıldı, sonra tekrar kapandı sonra tekrar açıldı bir açılıp bir kapanıyor, biz ona hiç bir zaman niye açıldın niye kapandın? demedik. Ve gerçekten de çok var böyle çevrede, önceleri kapalıyken sonra açılan. Bu sadece sizin kararınız başkaları için bir şey yapmamalısınız, başkaları sizi etkilememeli siz neyi doğru biliyorsanız öyle yapın.

Açılmak da kapanmak da senin kararın. Kendinden eminsen hiç geciktirme, 2 gün sonra kimse önemsemeyecek bile bu durumu.

• Beğen
Reactions: 000
Kimsenin baskısı altında kapanmadıysan şuan açılman kimse için sorun olmayacaktır diye düşünüyorum?!
Annen ve babana açılacağını söyle ve açıl kararını verdiysen. 21 yaşındasın, sana kimsenin açmayacaksın deme hakkı zaten yok. Ama oyuncağı çevirme 2 sene sonra ya aslında kapalı olmak okadarda fena birşey değildi, hmm tekrarmı kapatsam gibi şeylere girme. Veya bazı arkadaşlar var açılıyorlar ama nasıl desem sanki kapalı geçirdikleri yılların acısını çıkarmak istercesine açıldıkları gibi miniler, dekolteler falan. O şekildede çok abes oluyor bence. Miniye vs karşı değilim yanlış anlaşılmasın. Yavaş yavaş yap ne yapacaksan.

başkaları için kapatmadıysan kafanı kimseyi ilgilendirmez verdiğin karar. ama başörtü meselesi bana göre hassas bir mesele. çocuk oyuncağına döndürülmemeli diye düşünüyorum.

Konu sahibi nasıl yaşamak istediğine karar vermiş
Eminim demiş.
Ayrıca dini yorum yasak.
Şeytan meytan karıştırmayın.
Sonra banlanmayın.
Bu forumda herkes sizin inancınızda olmayabilir.

Kimse Allahçılık oynamasın.

Arkadaşlar merhaba,
İnsanın inancı da dahil hiçbi şey özgür iradesinden daha değerli değildir. Çünkü inancınız da diğer her şey gibi siz onu özgür iradenizle takip edip sahipleniyorsanız değer kazanır. Aksi halde inanç zannettiğiniz şeyden geriye sizi kendinize yabacılaştıran, samimiyetinizi sorgulatan, kendinize söylediğiniz içi boş yalanlar kalır.

O nedenle madem bugün itibariyle iradeniz artık inancınızı giyiminize yansıtmamaktan yana, o halde yansıtmayın. Bu düsüncedeyken giydiğiniz kıyafetler samimi bi ibadeti değil kendinize eziyeti temsil ediyor sizin de belirttiginiz üzere.

Kararınızla ilgili eleştirilmekten ve yargılanmaktan da korkmayın. Konu ne olursa olsun her kararımız birilerinin özellikle de en yakınlarımızın yargılarına, eleştirilerine hedef olmuyo mu bi noktada, birileri her zaman tetikte beklemiyo mu kararından dönsün de ben sana demiştim diyeyim diye... İş de değiştirseniz durum aynı, ev de değiştirseniz, eş de değiştirseniz.

Oysaki sizin hayatınız o klişe "elalem ne der" başlıgının altına sıgmayacak kadar geniş ve anlamlı. Hem elalem söylenmek için her dakika yeni bi konu buluyor zaten, diş geçiremezlerse söylenmeleri 3 gün sürer, sizi zayıf görürlerse 5 gün. Ama öyle ya da böyle sonunda yeni birini darlayarak sizi geride bırakacaklar zaten.

Son olarak bu yeni kararınız kalıcı ve ebedi olmak zorunda değil. Duygusal ve düşünsel değişim ve gelişim halindeyiz, bugün doğru gelen yarın yanlış gelebilir. Dünün hatalı kararı yarın en iyi seçenek olabilir. Siz degismekten cekinmeyin ve yeni kararları uygularken cesur olun, gerisi zaten yolunu bulur.

• Muhteşem
Reactions: 000
Arkadaşlar merhaba,
Burada size Allahçılık oynayanlara bakmayın.
Bu hayat sizin.
Yaşamak istediğiniz gibi yaşayın.
Bizim ülkeye her kötülük göründüğü gibi olmayandan geldi.
Artık açık yaşamak istediğinizi söyleyin.
Bu inanç konusunda binlerce farklı yaşam stili var.
Zaten zorla yapılan şeyden hayır gelmez.
Bu her konuda öyle..

Herkes yeni halinize de alışır..
Dert etmeyin..:KK66:

Eminim demiş.
Ayrıca dini yorum yasak.
Sonra banlanmayın.

Sondaki tabir ne kadar çirkin.
kusura bakmayın ama Allah’cılık oynamak diye deyim mi var? İlk defa duyuyorum.
varsa da hiç hoş değilmiş.

Eminim demiş.
Ayrıca dini yorum yasak.
Sonra banlanmayın.

Allahçılık oynamayın ne demek hanımefendi? Bu ne çirkin bir tabir inanmıyorsanız dahi daha seviyeli bir yorum yapamaz mıydınız?
Ben burada kışkırdım münakaşaya girsem banı ben yiyorum mesela ??????

Son düzenleme:
Eminim demiş.
Ayrıca dini yorum yasak.
Sonra banlanmayın.

Allahçılık oynamak ne kadar çirkin bir tabir. Birine hitap ederken böyle ithamlarda bulunmak ağır olmuyor mu? Herkesin fikri kendine buna sözüm yok ama "Allahçılık oynamak" tabiriniz fazla kibirli

Sondaki tabir ne kadar çirkin.
kusura bakmayın ama Allah’cılık oynamak diye deyim mi var? İlk defa duyuyorum.
varsa da hiç hoş değilmiş.

Evet var.
Kraldan çok kralcılık yapılması gibi.
Burada kul olup hüküm veren kişiler var.
Yok şeytan şöyle yapar bu böyle yapar.
Bu forumda dini yorum yasak.
Bugün bir üye daha bir konuda ban aldı.

Dini yorum yüzünden.

Burada size Allahçılık oynayanlara bakmayın.
Bu hayat sizin.
Yaşamak istediğiniz gibi yaşayın.
Bizim ülkeye her kötülük göründüğü gibi olmayandan geldi.
Artık açık yaşamak istediğinizi söyleyin.
Bu inanç konusunda binlerce farklı yaşam stili var.
Zaten zorla yapılan şeyden hayır gelmez.
Bu her konuda öyle..

Herkes yeni halinize de alışır..
Dert etmeyin..:KK66:
Gerçekten Allahçılık ne demek..Anlamaya çalıştım anlayamadım.Dincilik deyin bari..

Saygı ise her inançtan insana saygı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X