Bravo, uzun zamandır böyle mantıklı bşr cevaba hasretim inanın. Çevre baskısını son zamanlarda inanılmaz hissediyorum. Ben de her iki doğum şekline de karşı değilim ama insanlar nedense sezeryana dünyanın sonu gibi bakıyorlar. Zaten hassas bir dönem hamilelik bir de cahil cahil konuşarak sinir bozuyorlar.
Aman aman sezeryan sakın olma şöyle böyle diye anlatıyorlar iyi güzel. Ama ya o anda sağlık açısından mecbur kalınırsa ne olacak?
Ne güzel, inşallah ben de sizin gibi yazarım buraya. Tabi ki doğal yolla doğum en güzeli. Ama bu kadar baskı kurmaya da kimsenin hakkı yok bir insana. Sırf inattan sezeryan olmak istiyorum artık...
Herkesin bedeni ve bebeği farklı, bunu anlamak istemiyor o bazıları!
Doktor ve siz dışında kimse bilemez neye hazır olduğunuzu.
Hamile kaldığımı öğrendiğim andan itibaren sezeryan yapacağım aksi olamaz dedim, normal doğum yaptım.
Bunun sebebi doktorumdu, hiçbir zaman gün vermeyeceğini ancak sancıyla gelirsem ve korkarsam sezeryana alacağını belirtti.
Ve doğumdan sonra tek söylediği şey( ilk bebeğim olmasına rağmen hastaneye girdiğimden 6 saat sonra kucağımdaydı), ben size 7 ay eşlik ettim ve bu kadar kolay yapabileceğinizi, güçlü bir kadın olduğunuzu biliyordum, ısrarım bu yüzdendi dedi.
Siz doktorunuza sonsuz güvenin ve içinizi dinleyin.
Normal diye direten arkadaşlarım son anda korkup sezeryana geçtiler mesela ve doktorları sen daha buna sızlanıyorsan, zaten normal yapamazmışsın dedi.
İnsan aslında hissediyor bu durumu.
İnanın her ikisi de çok kolay ve çok zor atlatan var, bünye meselesi bu.
Ama şunu belirtmeliyim, o çevre var ya bir kaşık suda boğasınız geliyor.
Normal doğursanız, seninkinde bir şey yok acı çekmedin ağrı kesici yapıldı sana, bir de sezeryanı gör derler.
Sezeryan yapsanız o da doğum mu canım, ne bilirsin ki sen derler.
Ağrım var deseniz, olacak o kadar sen bir de şunu gör derler, iyiyim deseniz yalan söylüyor kesin çok kötü derler.
Sonuç olarak kimseye ne yaşadığınızı anlatamazsınız, herkes hep kendininki abartıp sizinkini yerme çabasında olur.
Bebeğiniz ve sizin sağlıklı haberlerini alalım da, nasıl olursa olsun; sonuçta onu siz taşıdınız ve doğurmadan da zaten annesiniz.
Ha rahimden gelmiş, ha karından.
Aynı bedende 9 ay yaşadınız ve inşallah uzun bir ömür yine beraber olacaksınız.
Şimdiden sağlıkla, mutlulukla kavuşun inşallah.