• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açılma var sancı yok kafam çok karışık

anewhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
684
453
53
Merhaba arkadaşlar,

39. haftam bitmek üzere ve 4 gün önce doktor gayet acılı bir çatı muayenesi yaptı. 1-2 cm açılma olduğunu söyledi.

Erkek bebek bekliyorum ve bebek hala inmemiş durumda. Sancılarım da çok çok az hatta hiç yok diyebilirim.

Normal doğumu hem istiyorum hem de çok korkuyorum. Bir yanım sezeryan istiyor ama bazen de ne var korkacak diyorum.

Açılma olması kolay doğum anlamına gelir mi, lütfen yardım edin :( En korktuğum suni sancı. Mesela diyelim sancım tuttu ama diyelim çok açılma olmadı. Bana suni sancı vermeyin direk sezeryana alın deme şansım var mı doğum anında? Veya belli bir açılmadan sonra artık sezeryan olamazsın gibi bir kural var mı?

Çok korkuyorum :(

Bebek yolu yarıladığı anda sezeryan olayı ortadan kalkıyor diye biliyorum.
Bu da 5-6 cm açılmaya denk herhalde.
Doğumumdan birgün önce, bebek kanala bile girmemişti ama ertesi gün doğmaya karar verdi.
Ben 3 cm ile hastaneye gittim, açılmam olmayıp sezeryana karar verdiğim an doktorum suni sancıyı bağladı.
Epiduralim takılı olmasına rağmen, sancıları hissedip açılmam olması için uygulama yapmadılar, sadece koldan ağrı kesici verdiler.
Ağrı var mı, evet var.
Dayanılmaz mı inanın ki asla!
Bütün kadınlar eminim hayatında birçok defa bu sancıya benzer şeyler yaşamıştır, hiç korkmayın.
Sezeryan tamamen şans işi diyorum çünkü ağrı olayı doktorun eline bağlı.
Kimisi 4 güne iyileşirken kimisi 1-2 ayda anca toparlıyor.
Allah siz ve bebeğinizi sağlıkla kavuştursun inşallah, şekli önemli değil sağlığınız iyi olduktan sonra.

Bebek yolu yarıladığı anda sezeryan olayı ortadan kalkıyor diye biliyorum.
Bu da 5-6 cm açılmaya denk herhalde.
Doğumumdan birgün önce, bebek kanala bile girmemişti ama ertesi gün doğmaya karar verdi.
Ben 3 cm ile hastaneye gittim, açılmam olmayıp sezeryana karar verdiğim an doktorum suni sancıyı bağladı.
Epiduralim takılı olmasına rağmen, sancıları hissedip açılmam olması için uygulama yapmadılar, sadece koldan ağrı kesici verdiler.
Ağrı var mı, evet var.
Dayanılmaz mı inanın ki asla!
Bütün kadınlar eminim hayatında birçok defa bu sancıya benzer şeyler yaşamıştır, hiç korkmayın.
Sezeryan tamamen şans işi diyorum çünkü ağrı olayı doktorun eline bağlı.
Kimisi 4 güne iyileşirken kimisi 1-2 ayda anca toparlıyor.
Allah siz ve bebeğinizi sağlıkla kavuştursun inşallah, şekli önemli değil sağlığınız iyi olduktan sonra.

Çok teşekkürler cevap için, Allah size de yavrunuzu bağışlasın.

Bilinmezlik korkutuyor aslında şu an. Belki de o anda bu kadar korkuyor olmam. Biraz da akışına bıraktım. Doktoruma güveniyorum. Daha önce bir ameliyat oldum. Vücudum çabuk atlatan cinsten ama sezeryan daha farklı birşey tabi ki.

Bebek bekleyen herkese Allah yardım etsin...

Çok teşekkürler cevap için, Allah size de yavrunuzu bağışlasın.

Bilinmezlik korkutuyor aslında şu an. Belki de o anda bu kadar korkuyor olmam. Biraz da akışına bıraktım. Doktoruma güveniyorum. Daha önce bir ameliyat oldum. Vücudum çabuk atlatan cinsten ama sezeryan daha farklı birşey tabi ki.

Bebek bekleyen herkese Allah yardım etsin...
Amin amin, hepimizinkini inşallah.
Dünyada normal doğum yapamayacak 1 insan varsa o bendim, buna inanın.
Ve şaka maka yaptım, hala inanamıyorum.
Ama sancı olayının abartıldığını düşünüyorum.
Evet, doğum anı gerçekten zor ama dakikalar içerisinde olup biten ve bir anda sizi ve bedeninizi huzurla dolduran bir şey.
Benim de vücudum çabuk iyileşir daha önce 2 ameliyat geçirdim ama inanın doğumdan sonra 10 gün elimdeki damar yolu iyileşmedi.
Herhalde bedenen hassaslaşıyoruz hamilelik döneminde ve doğum sonrası vücut birçok şeyi toparlamaya çalışırken ağrı eşiğimiz düşüyor.
Normal ya da sezeryan inanın farketmez, herkes için de bu konu böyle olmalı.
İkisinde de ısrarcı olmak yanlış bence, bebeğiniz ve bedeniniz neye müsade ediyorsa, nasıl sağlıklı olacaksınız öyle olsun inşallah.
Her hamileye böyle dua edelim.

Amin amin, hepimizinkini inşallah.
Dünyada normal doğum yapamayacak 1 insan varsa o bendim, buna inanın.
Ve şaka maka yaptım, hala inanamıyorum.
Ama sancı olayının abartıldığını düşünüyorum.
Evet, doğum anı gerçekten zor ama dakikalar içerisinde olup biten ve bir anda sizi ve bedeninizi huzurla dolduran bir şey.
Benim de vücudum çabuk iyileşir daha önce 2 ameliyat geçirdim ama inanın doğumdan sonra 10 gün elimdeki damar yolu iyileşmedi.
Herhalde bedenen hassaslaşıyoruz hamilelik döneminde ve doğum sonrası vücut birçok şeyi toparlamaya çalışırken ağrı eşiğimiz düşüyor.
Normal ya da sezeryan inanın farketmez, herkes için de bu konu böyle olmalı.
İkisinde de ısrarcı olmak yanlış bence, bebeğiniz ve bedeniniz neye müsade ediyorsa, nasıl sağlıklı olacaksınız öyle olsun inşallah.
Her hamileye böyle dua edelim.

Bravo, uzun zamandır böyle mantıklı bşr cevaba hasretim inanın. Çevre baskısını son zamanlarda inanılmaz hissediyorum. Ben de her iki doğum şekline de karşı değilim ama insanlar nedense sezeryana dünyanın sonu gibi bakıyorlar. Zaten hassas bir dönem hamilelik bir de cahil cahil konuşarak sinir bozuyorlar.

Aman aman sezeryan sakın olma şöyle böyle diye anlatıyorlar iyi güzel. Ama ya o anda sağlık açısından mecbur kalınırsa ne olacak?

Ne güzel, inşallah ben de sizin gibi yazarım buraya. Tabi ki doğal yolla doğum en güzeli. Ama bu kadar baskı kurmaya da kimsenin hakkı yok bir insana. Sırf inattan sezeryan olmak istiyorum artık...

Benim arkadaşımda 42. Haftasına kadar 2 cnm açıklıkla durdu hiç sancısı olmadı doktor artık suni sancı vermek için çağırmıştı akşamına kendi sancısı geldi :) az daha sabır zamanı var bebişin :) bol bol yürüyüş yapın plates topu kullanın. Günde dört beş tane hurma yiyin.. umarım sağlıkla alırsınız miniginizi kucağıniza :)

Bravo, uzun zamandır böyle mantıklı bşr cevaba hasretim inanın. Çevre baskısını son zamanlarda inanılmaz hissediyorum. Ben de her iki doğum şekline de karşı değilim ama insanlar nedense sezeryana dünyanın sonu gibi bakıyorlar. Zaten hassas bir dönem hamilelik bir de cahil cahil konuşarak sinir bozuyorlar.

Aman aman sezeryan sakın olma şöyle böyle diye anlatıyorlar iyi güzel. Ama ya o anda sağlık açısından mecbur kalınırsa ne olacak?

Ne güzel, inşallah ben de sizin gibi yazarım buraya. Tabi ki doğal yolla doğum en güzeli. Ama bu kadar baskı kurmaya da kimsenin hakkı yok bir insana. Sırf inattan sezeryan olmak istiyorum artık...
Herkesin bedeni ve bebeği farklı, bunu anlamak istemiyor o bazıları!
Doktor ve siz dışında kimse bilemez neye hazır olduğunuzu.
Hamile kaldığımı öğrendiğim andan itibaren sezeryan yapacağım aksi olamaz dedim, normal doğum yaptım.
Bunun sebebi doktorumdu, hiçbir zaman gün vermeyeceğini ancak sancıyla gelirsem ve korkarsam sezeryana alacağını belirtti.
Ve doğumdan sonra tek söylediği şey( ilk bebeğim olmasına rağmen hastaneye girdiğimden 6 saat sonra kucağımdaydı), ben size 7 ay eşlik ettim ve bu kadar kolay yapabileceğinizi, güçlü bir kadın olduğunuzu biliyordum, ısrarım bu yüzdendi dedi.
Siz doktorunuza sonsuz güvenin ve içinizi dinleyin.
Normal diye direten arkadaşlarım son anda korkup sezeryana geçtiler mesela ve doktorları sen daha buna sızlanıyorsan, zaten normal yapamazmışsın dedi.
İnsan aslında hissediyor bu durumu.
İnanın her ikisi de çok kolay ve çok zor atlatan var, bünye meselesi bu.
Ama şunu belirtmeliyim, o çevre var ya bir kaşık suda boğasınız geliyor.
Normal doğursanız, seninkinde bir şey yok acı çekmedin ağrı kesici yapıldı sana, bir de sezeryanı gör derler.
Sezeryan yapsanız o da doğum mu canım, ne bilirsin ki sen derler.
Ağrım var deseniz, olacak o kadar sen bir de şunu gör derler, iyiyim deseniz yalan söylüyor kesin çok kötü derler.

Sonuç olarak kimseye ne yaşadığınızı anlatamazsınız, herkes hep kendininki abartıp sizinkini yerme çabasında olur.
Bebeğiniz ve sizin sağlıklı haberlerini alalım da, nasıl olursa olsun; sonuçta onu siz taşıdınız ve doğurmadan da zaten annesiniz.
Ha rahimden gelmiş, ha karından.
Aynı bedende 9 ay yaşadınız ve inşallah uzun bir ömür yine beraber olacaksınız.
Şimdiden sağlıkla, mutlulukla kavuşun inşallah.

sancisiz o kdr açilma varsa suni sanciya gerek kalacagini pek sanmiyorum
normal kendi sancin açilmaya yetecekdir
sanci illa agri sizi deildir, karniyin gobegin tam ortasi kaislip sertlesir bunlar hep nst de dalgalar yaratuir dikkat ettiysen yani her karin sertlesmesi sanci demek, rahim aksilip bebegi asagi dogum kanalina yittiriyor, uzun bi yolu var bebeginin , yavas uavas olmasi daha iyi hem .. gelecegi zamani ol bilir bi gece bakmisin kivraniyon sabaha kucaginda Allah hayirli dogumlar nasip etsin

3 normal dogum yaptim korkulacak bisey yok, dr u dinle ne derse onu yaparsan isiniz çok kolaylasir dogum anini kastediyorum
gucunu bagirmalara deil ikinmaya sakla :)

Benim arkadaşımda 42. Haftasına kadar 2 cnm açıklıkla durdu hiç sancısı olmadı doktor artık suni sancı vermek için çağırmıştı akşamına kendi sancısı geldi :) az daha sabır zamanı var bebişin :) bol bol yürüyüş yapın plates topu kullanın. Günde dört beş tane hurma yiyin.. umarım sağlıkla alırsınız miniginizi kucağıniza :)

Çok teşekkürler tavsiyeler için ve iyi dilekleriniz için...

Beklemek zormuş gerçekten, insan sabırsızlanıyor :)

Herkesin bedeni ve bebeği farklı, bunu anlamak istemiyor o bazıları!
Doktor ve siz dışında kimse bilemez neye hazır olduğunuzu.
Hamile kaldığımı öğrendiğim andan itibaren sezeryan yapacağım aksi olamaz dedim, normal doğum yaptım.
Bunun sebebi doktorumdu, hiçbir zaman gün vermeyeceğini ancak sancıyla gelirsem ve korkarsam sezeryana alacağını belirtti.
Ve doğumdan sonra tek söylediği şey( ilk bebeğim olmasına rağmen hastaneye girdiğimden 6 saat sonra kucağımdaydı), ben size 7 ay eşlik ettim ve bu kadar kolay yapabileceğinizi, güçlü bir kadın olduğunuzu biliyordum, ısrarım bu yüzdendi dedi.
Siz doktorunuza sonsuz güvenin ve içinizi dinleyin.
Normal diye direten arkadaşlarım son anda korkup sezeryana geçtiler mesela ve doktorları sen daha buna sızlanıyorsan, zaten normal yapamazmışsın dedi.
İnsan aslında hissediyor bu durumu.
İnanın her ikisi de çok kolay ve çok zor atlatan var, bünye meselesi bu.
Ama şunu belirtmeliyim, o çevre var ya bir kaşık suda boğasınız geliyor.
Normal doğursanız, seninkinde bir şey yok acı çekmedin ağrı kesici yapıldı sana, bir de sezeryanı gör derler.
Sezeryan yapsanız o da doğum mu canım, ne bilirsin ki sen derler.
Ağrım var deseniz, olacak o kadar sen bir de şunu gör derler, iyiyim deseniz yalan söylüyor kesin çok kötü derler.

Sonuç olarak kimseye ne yaşadığınızı anlatamazsınız, herkes hep kendininki abartıp sizinkini yerme çabasında olur.
Bebeğiniz ve sizin sağlıklı haberlerini alalım da, nasıl olursa olsun; sonuçta onu siz taşıdınız ve doğurmadan da zaten annesiniz.
Ha rahimden gelmiş, ha karından.
Aynı bedende 9 ay yaşadınız ve inşallah uzun bir ömür yine beraber olacaksınız.
Şimdiden sağlıkla, mutlulukla kavuşun inşallah.

Aynen öyle. Birkaç arkadaşım dışında mantıklı konuşan kimse olmadı etrafımda. Daha şimdiden böyleyse bebek gelince yapılacak baskıları düşünemiyorum. Bana aç sezeryan videosu izle bak nasıl normal doğum istersin diyen bile oldu! Hatta kayınvalidem grip olduğumda bana ağır bir antibiyotik yolladı evinden ve daha da vahimi son kullanma tarihi geçmiş!!!

Zaten en başından beri sadece ve sadece doktorumu dinliyorum. Doktorum normal doğum yanlısı ama ben korkularımdan bahsedince istersen sezeryan da yapabiliriz dedi, düşünmemi söyledi. Bu haftaki kontrolümde ne diyecek bilemiyorum.

Dediğiniz gibi herkes kendinden örnekler veriyor ve ben artık patlama noktasına geldim.

İnşallah sağlıkla sonuçlanan bir doğum olsun şekli hiç önemli değil. Çok teşekkürler yorumlarınız için...

Son düzenleme:
sancisiz o kdr açilma varsa suni sanciya gerek kalacagini pek sanmiyorum
normal kendi sancin açilmaya yetecekdir
sanci illa agri sizi deildir, karniyin gobegin tam ortasi kaislip sertlesir bunlar hep nst de dalgalar yaratuir dikkat ettiysen yani her karin sertlesmesi sanci demek, rahim aksilip bebegi asagi dogum kanalina yittiriyor, uzun bi yolu var bebeginin , yavas uavas olmasi daha iyi hem .. gelecegi zamani ol bilir bi gece bakmisin kivraniyon sabaha kucaginda Allah hayirli dogumlar nasip etsin

3 normal dogum yaptim korkulacak bisey yok, dr u dinle ne derse onu yaparsan isiniz çok kolaylasir dogum anini kastediyorum
gucunu bagirmalara deil ikinmaya sakla :)

Evet o kasılmalar da doğuma işaret olabiliyormuş :) bende de sürekli oluyor. Sanırım beni korkutan o saatlerce beklemek hastanede o şekilde düşünemiyorum kendimi... O açılma olduktan sonra hemen geçecekmiş gibi geliyor doğum anı...

Allah herkese sağlıklı ve rahat doğumlar nasip etsin. Yavrularınızı da size bağışlasın...

Back
X