- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
Beni özene bezene yaratan kim? Sen!Görmediğim bir şeye inanmam diyorsun o halde.
Allah'ı da göremeyiz o halde o da yok sana göre.
Halbuki bir insanın yaratılışı, bir damla su, bir ağacın yaprağı, bir kar tanesi, dünyanın güneşe uzaklığı, milyonlarca örnek verebilirsin. Hepsi bir sanat eseri, hepsi cok ince nizam intizam içerisinde hayat bulur. Bu varlıkların kendi kendilerini yaratmaktan aciz olduklarının akıllı bir kimseye izah etmeye gerek yok. Akıl bilir ki bu sanatın bir Sanii vardır... Zaten Allah Teala Zatımda tefekkür etmeyin, yarattıklarım üzerinden tefekkür edin der. Ben düşünüyorum iğrenç sayılan bir damla sudan düşünen konuşan mükemmel bir varlık oluşuyor. Bu kendi kendine olabilecek bir şey değildir. Aklım başkasını kabul etmiyor.
Biz GAYB a iman ederiz. Gözümüzün görmediği kulağımızın duymadığı. Ancak akılla ve kalple idrak eder inanırız.
O cehennem var diyorsa vardır.
Görmüş olsam iman etmemin bir manası kalmaz. Cünkü sınav budur zaten...
Eğer cehennem ve cennet yok ise adalet nasıl sağlanır? Sizin cıldırmanız lazım mesela bana göre. Masum bebeğe kötülük yapan bir zalim başı boş mu kalacak size göre misal? Ben sizin yerinizde olsam kafayı yerim.
Ayrıca hoşuma giden bir kıssa var.
Bir alim ve bir ateist tartışıyorlar. Ateist diyor sen bu sıcakta oruç tutuyorsun biz serin sulardan içiyoruz. Boşuna sıkıntıya girme cehennem diye bişey yok diyor.
O da cevaben; eğer yoksa benim kaybedeceğim bir şey yok. Ama eğer varsa vay senin haline
heheh neyse bikaç gün tatildeyim![]()
Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem?
iyi banlar dilerim:)))