• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açlık sınırı 1,190 lira, yoksulluk sınırı 3,876 lira

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.425
248
Türkiye'de dört kişilik ailenin açlık sınırı, Eylül ayında aylık bazda yüzde 1.31 ve yıllık bazda da yüzde 15.31 yükseldi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk- İş ) Ankara 'dakifiyatları baz alarak yaptığı hesaplamaya göre gıda enflasyonu, Eylülayında açlık sınırı öngörülerin üzerinde yükselerek 1,190 liraya tırmandı.

- Türk-İş verilerine göre aynı dönemde yoksulluk sınırı da aynıoranlarda artışlarla 3,876 liraya tırmandı. Geçen yıl Eylül ayında açlık sınırı 1,032 lira, yoksulluk sınırı 3,362 lira seviyesindeydi. Dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırlarındaki dokuz aylık artış da yüzde 10.03 oldu.
- Türk-İş raporunda, sebze fiyatının artıp meyve fiyatının gerilediği ve geçen ay 3.03 lira olan yaş sebze meyve ortalama kilogram fiyatının bu ay toplamda 1 kuruş gerilediği ve Ekim ayı başındaki KurbanBayramı öncesi et grubufiyatlarında artışın dikkat çektiği belirtildi.

Raporda, sebze-meyve grubundaki gerilemeye rağmen, toplam mutfak enflasyonunda mevsimsel düşüşün yaşanmadığına dikkat çekilerek, "Geçen yılın ilk aylarından itibaren gıda fiyatları endeks tüketici fiyatları endeksinin üstünde seyretmektedir" denildi.

ÖNCÜ GÖSTERGE

Türk-İş'in dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin verilerdeki gelişmeler TÜİK enflasyon verileri için öncü göstergelerden biri sayılıyor. TÜİK, Eylül ayı enflasyon verilerini 3 Ekim Cuma günü açıklanacak. (DHA)
http://www.radikal.com.tr/ekonomi/aclik_siniri_1190_lira_yoksulluk_siniri_3876_lira-1215411

Angry,
böyle konular açıp bana zorla yorum yaptırıyorsun:KK14:

Şu ülkede asgari ücretle çalışan o kadar çok insan var ki, hepsi açlık sınırının altında, Öğretmen, doktor, polis maaşlarını düşünürsek onlarda yoksulluk sınırının altında maalesef:KK43:

Ailede herkes çalışmalı ki evlerini geçindirebilsinler yoksa tek maaşla hem ev geçindirip hemde 2 çocuk okutmak çok zor.

Allah garibanın, işsizin yardımcısı olsun.

Ananecikimin temizlikcisi cok mutluymus cok sukur iyi geciniyoruz demis. Akpden once surunuyoduk demis. Okul okumamissin sen 25 yasinda kizcagiz omrunun en guzel yillarinda yasli insanlarin pisligini yemizliyorsun bi de cok sukur diyosun. Hayir sanki akpden oncesini biliyo da. :) Ananem insallah hep temizlikci kalirsin o zaman demis. Kadin evi terk etmis. Simdi ananeme capulcu temizlikci ariyoruz yoksa gecinemiyo :)

Ananecikimin temizlikcisi cok mutluymus cok sukur iyi geciniyoruz demis. Akpden once surunuyoduk demis. Okul okumamissin sen 25 yasinda kizcagiz omrunun en guzel yillarinda yasli insanlarin pisligini yemizliyorsun bi de cok sukur diyosun. Hayir sanki akpden oncesini biliyo da. :) Ananem insallah hep temizlikci kalirsin o zaman demis. Kadin evi terk etmis. Simdi ananeme capulcu temizlikci ariyoruz yoksa gecinemiyo :)

bedduaya kızanlara bakıyorumda ard arda burda bedduaları sıralamışlar
annenin bedduasına katılıyormusun peki?
sırf akpli diyemi bu bedduayı yedi,annene söyle o zaman bedduası kendini tutabilir
çünkü haksız bi beddua,o insan ona ne yapmış,küfürmü etmiş

sırf akpli diyemi bu bedduayı yedi,annene söyle o zaman bedduası kendini tutabilir

Ya sakalasiyoruz canim. Kizcagiz ananeme halimden cok memnunum ne guzel isim var diyince. Ananem de hep boyle guzel isin olsun o zaman hep temizlikci kal sen demis. Akpli diye beddua degil o. Ben kimseye boyle sey demem. Ananem 88 yasinda ;)

Aaa ebedi sen bi arkadasa beddua etmistin dimi. Ondan boyle yazdin bana? Kendini aklamak icin bak siz de yapiyosunuz demeye getiricektin galiba. Kendini 88 yasinda akli ucuk bi neneyle bir tutuyosan hayhay.

Aaa ebedi sen bi arkadasa beddua etmistin dimi. Ondan boyle yazdin bana? Kendini aklamak icin bak siz de yapiyosunuz demeye getiricektin galiba. Kendini 88 yasinda akli ucuk bi neneyle bir tutuyosan hayhay.
Dimi:KK53: Biz de sırf akp.li olmadığımız için yemiştik bedduayı:KK45:
''O zaman beddua kendini tutabilir, çünkü haksız bir beddua, biz ona ne yapmıştık küfür mü etmiştik''?
hayır :KK45:

Öyle bir inanç oluşmuş ki; sanki ekmeğimizi AKP veriyor. Yazık. Benim ekmeğimi Allah veriyor

Kız halimizden memnunuz mutluyuz demiş. Anneanne de mutluysan hep böyle kal demiş.
Bunun neresi beddua? Kadın dua etmiş.

ya bu asgari ücret neye göre belirleniyo peki? bu komisyonda agi'ye karar verenlerle açlık-yoksulluk sınırını hesaplayanlar birbirini hiç mi telefonla arayıp laflamıyorlar? haber falan da mı okumuyolar acaba? hadi onu geçtim markete-pazara da mı gitmiyorlar?
işin esprisi bir yana bence boş yere bu hesaplamaları yapmaya uğraşmasınlar. birilerinin totosunda pireler uçuşuyor.

Ülkem insanının şikayeti olmadıktan sonra umrumda değil açıkçası, çoğunluk halinden gayet memnunken bana laf düşmez.
Son bir-iki aydır yok facia olmuş, kaza olmuş, fakirlikmiş şuymuş buymuş bakmıyorum. Kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşayan kimseye de üzülmüyorum artık, tek üzüldüğüm başkalarının seçimlerini yaşamak zorunda kalanlar o kadar.
Son 2 aydır haber de izlemiyorum, mutluyum vallahi.
Ülkece savaşa mı gireriz, Suriyelileri ala ala bize yer kalmaz da biz mi Suriye'ye geçeriz, doğu özerklik mi alır, asgari ücret açlık sınırının altına mı düşer, devlet maaşa zam yapmaz da üstüne para mı alır, takip etmemeye karar verdim.

Size de tavsiye ederim, cehalet gerçekten mutlulukmuş.

Back
X