• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açlık:(

İlk defa bildiğim bi bitkisel çözüm var onu paylaşıcam çok heyecanlıyım ahahah. Tabi annemden çalıntı bi bilgi ve ege de yaygın bi yöntem bayaa ama olsun ilk kez ben bulmusum gibi anlatıcam size. :KK48: Kekik suyu. Mideniz bulandıgı zaman bi yemek kaşığı için. Tadı berbatlıkta bir numara bu arada bi büyük bardak da su alın yanınıza. Ama yarım saatte bile kendiniz çok daha iyi hissediceksiniz. Bende çok işe yaramıştı, sabah tek lokma yiyememistim bulantıdan onu içince önce midemi boşalttı ögle yemegine normale dönmüstüm. Size de iyi gelir umarım
kekik cayını mideyi rahatlatması icin severek icerim : ))
ayrıca bogaz yolu enfeksiyonlarına da adacayı ile beraber cayını yaparım... faranjit icin falan yanmayı alır.

fakat bulantıya iyi geldigini ilk defa duydum...

kekik cayını mideyi rahatlatması icin severek icerim : ))
ayrıca bogaz yolu enfeksiyonlarına da adacayı ile beraber cayını yaparım... faranjit icin falan yanmayı alır.

fakat bulantıya iyi geldigini ilk defa duydum...
Bu çayı degil suyu yalnız, çayını ben de severim grip dönemlerinde. :)
Bu böyle renksiz bi sey, su gibi, aktarlarda falan şişe olarak var sanırım ama tadı felaket acı, nice sert shot lar yanında meyve suyu gibi kalır. Bogazı çok yakıyo. Ama sonuç başarılı olunca her türlü mide bulantısından iyidir deyip içiyorum. Ki pek nadir olur bulantı bana ama olunca betim benzim atıyo görseniz korkarsınız halimden.Gerçekten bayaa hızlı işe yarıyo bende 2 saate falan toparlanmış oluyorum en geç. Sonrasında da yenilenlere dikkat etmek lazım tabi.

Bu çayı degil suyu yalnız, çayını ben de severim grip dönemlerinde. :)
Bu böyle renksiz bi sey, su gibi, aktarlarda falan şişe olarak var sanırım ama tadı felaket acı, nice sert shot lar yanında meyve suyu gibi kalır. Bogazı çok yakıyo. Ama sonuç başarılı olunca her türlü mide bulantısından iyidir deyip içiyorum. Ki pek nadir olur bulantı bana ama olunca betim benzim atıyo görseniz korkarsınız halimden.Gerçekten bayaa hızlı işe yarıyo bende 2 saate falan toparlanmış oluyorum en geç. Sonrasında da yenilenlere dikkat etmek lazım tabi.

ogrendigim cok iyi oldu, alayım evde bulunsun,
yag ile alakası yok sanırım...?
acısı falan katlanılır, şifa olsun da ; ))
ayrıca annenin ellerinden opuyorum, bu bilgiyi paylastıgın icin de cok tesekkurler : )

ogrendigim cok iyi oldu, alayım evde bulunsun,
yag ile alakası yok sanırım...?
acısı falan katlanılır, şifa olsun da ; ))
ayrıca annenin ellerinden opuyorum, bu bilgiyi paylastıgın icin de cok tesekkurler : )
Ay sağolun ne demek :KK52:annem için de ayrıca tesekkürler. Bu arada yagıyla ilgisi yok aynen o başka sanırım. Bakın google dan buldum böyle bi sey iste farklı markaları var tabi ama bizdeki hangisi hatırlayamadım

Eklentiler

• Screenshot_2014-10-24-00-03-17.webp
    Screenshot_2014-10-24-00-03-17.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 64
Bende usutmustum bi ay once midem cok kotuydu bisey yiyemiyodm bi igne halletti. Balgam yada ates varsa ondan olurmus doktorun dedigine gore en iyisi bi doktora gdin.

Ay sağolun ne demek :KK52:annem için de ayrıca tesekkürler. Bu arada yagıyla ilgisi yok aynen o başka sanırım. Bakın google dan buldum böyle bi sey iste farklı markaları var tabi ama bizdeki hangisi hatırlayamadım

cok tesekkur ederim,
gorselde bile suyu diye yazıyor direkt ve bu daha saydam. yagı cok farklı.
bi almak ogrenmek lazım ; ) tesekkurler tekrardan.

ay açlık deyince bende yemek için ekmek bulamıyor zannetim..o_O
O günleri de gördüm allah onu da kimseye yaşatmasın..

Hayal meyaldir ama hatırlarım..

Rahmetli annemin ev harçlıklarından arttırıp ara sıra döner aldığı günler çok siliktir hafizamda ama bilirim.. Dondurmam yere düştü diye içim gitmişti. Ailecek özel günlerde açık dondurma yerdik topla:) yanlış hatırlıyor olabilirim baya küçüktüm ama zannımca ikinciyi alamıştık:)

pringles vardı o zamanlar da bi zengin akrabamız vardı yere batasıcalar.. Çocukları da pek bi arsızdı allah bilir ya. Havasını atarlarken hep merak ederdim rahmetli annem boş kutusunu istemiş onlardan. İçine de bildiğimiz en küçük paket cipslerden.annemle aramızda en büyük sürprizimiz "periler getirdi" numarasıydı. Toka alır uyurken periler getirir bişey alır periler getirir..

Pringles kutusunu da periler getirmiş ben uyurken..

Küçükken aklım başımdaymış bigün anneannemlere gelmişiz.. Gurbetteyiz tabi.. Anneannemlerde açlıktan kavrulur. Dedem de vefat etmiş.. Annem pingısa çerez dolduruyo anlıyorum ama söylemiyorum demişim. Annem anlatırdı sürekli.. Bari söylemeselerdi ya anneme..

annem elimize para geçtiktwn sonra gözümü hiçbi şeyde bırakmadı.. Allahım yerini durağını cennet günahlarını da affetsin.. İşleyebiliyorsam şayet sevabımı da anneme saysın..

Ben razıyım Allah da razı olsun..

siz öyle diyince aklıma geldi paylaşayım dedim..

Ben de üşüttüğüm zamanlar aynı dertten çok çekiyorum Allah'tan acil şifalar diliyorum nasıl oldunuz merak ettim. Çorba nane ve kendinizi sıcak tutmak iyi gelecektir. Üstünüzü bbolca örtüp uyumaya çalışın inşallah basit bir üşütmedir.

O günleri de gördüm allah onu da kimseye yaşatmasın..

Hayal meyaldir ama hatırlarım..

Rahmetli annemin ev harçlıklarından arttırıp ara sıra döner aldığı günler çok siliktir hafizamda ama bilirim.. Dondurmam yere düştü diye içim gitmişti. Ailecek özel günlerde açık dondurma yerdik topla:) yanlış hatırlıyor olabilirim baya küçüktüm ama zannımca ikinciyi alamıştık:)

pringles vardı o zamanlar da bi zengin akrabamız vardı yere batasıcalar.. Çocukları da pek bi arsızdı allah bilir ya. Havasını atarlarken hep merak ederdim rahmetli annem boş kutusunu istemiş onlardan. İçine de bildiğimiz en küçük paket cipslerden.annemle aramızda en büyük sürprizimiz "periler getirdi" numarasıydı. Toka alır uyurken periler getirir bişey alır periler getirir..

Pringles kutusunu da periler getirmiş ben uyurken..

Küçükken aklım başımdaymış bigün anneannemlere gelmişiz.. Gurbetteyiz tabi.. Anneannemlerde açlıktan kavrulur. Dedem de vefat etmiş.. Annem pingısa çerez dolduruyo anlıyorum ama söylemiyorum demişim. Annem anlatırdı sürekli.. Bari söylemeselerdi ya anneme..

annem elimize para geçtiktwn sonra gözümü hiçbi şeyde bırakmadı.. Allahım yerini durağını cennet günahlarını da affetsin.. İşleyebiliyorsam şayet sevabımı da anneme saysın..

Ben razıyım Allah da razı olsun..

siz öyle diyince aklıma geldi paylaşayım dedim..

Çok duygulandım..:cry:
Allahım cennet bahçelerinde kavuştursun sizi...

Ben de üşüttüğüm zamanlar aynı dertten çok çekiyorum Allah'tan acil şifalar diliyorum nasıl oldunuz merak ettim. Çorba nane ve kendinizi sıcak tutmak iyi gelecektir. Üstünüzü bbolca örtüp uyumaya çalışın inşallah basit bir üşütmedir.
İnşallah öyledir:) cezvem küçüktü anca dibine geldi bardağın ama fena değilim:) yarın hstaneye gidicem dayanamıyorum çünkü.. çok teşekkürler

Gidicem yarın:) nane limon iyi geldi gibi. Demin iki susamlı çubuk bi mandalin yedim. Bide buzluktan bişey ısıttm yicem şimdi limonlu sodayla :-)
İyi gelir nane limon tabii. Ama iyi geldi diye şımarıp öyle şeyapma hemen.
Yağ içeren birşey tüketme. Bi yoğurt çorbası yapaydın iyiydi. Tarif veririz yani sikinti yoğidi.

Sağlam bir mide ilacı kullan derim ya mideni üşüttün ya çok büyük bir stress yaşadın ve pikolojin altüst oldu midene vrudu. Ben çok üzüldğümde aynen yemek yiyemediğim gibi bulantıdan duramam çünkü.

Birde karbonatlı su dene, yarım litre suya ben yarım çay kaşığı koyuyorum kesiyor.

Back
X