• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Acnelyse

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

zeyzeyzey_ist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013
60
3
36
İstanbul
Meraba arkadaşlar sırf acnelyse için üye oldum nasıl bir krem nasıl kullanmak lazım hikayeleriniz varsa anlatın tedbir olsun
bide su bazlı nemlendirici olarak ne önerirsiniz ?

ben kullandım cnm çok memnun kaldım..nişanımdan 1 ay önce sivilce çıktı dudağımın üstünde ve leke kaldı,kullanmadığım krem kalmadı,antibiyotikli krem bile kullandım ama beni kurtaran acnelys oldu..bepanthenle birlikte kullandım 1 ay geçmeyen leke 2 günde kayboldu..sırtımda da yıllardır varolan lekeler vardı,onlarıda geçirdi Allahın izniyle.....

hmm banada doktorum tavsiye etti benimde bugün 3. günüm olucak soyulmalar o kadar fazla değildi zaten ama bazen fazlalaşıyo:1:
bugün de sürücem inş banada yarar ya 12 yaşımdan beri artık yani ölücem herkes soruyodu işte ne kadar çok sivilcen var diyodu artık geçerse göstericem onlara sivilceyi:9: şuan 15 yaşımdayım hadi hayırlısı :)

ben kullandım cnm çok memnun kaldım..nişanımdan 1 ay önce sivilce çıktı dudağımın üstünde ve leke kaldı,kullanmadığım krem kalmadı,antibiyotikli krem bile kullandım ama beni kurtaran acnelys oldu..bepanthenle birlikte kullandım 1 ay geçmeyen leke 2 günde kayboldu..sırtımda da yıllardır varolan lekeler vardı,onlarıda geçirdi Allahın izniyle.....

peki nemlendirici falan kullandın mı yani hiç yanma hissi falan olmadı mı bazı yerlerde nemlendirici sürün diyorlar da su bazlı varmıydı sizde varsa hangisini kullandınız çünkü benim yüzüm biraz yağlı olduğu için

Meraba arkadaşlar sırf acnelyse için üye oldum nasıl bir krem nasıl kullanmak lazım hikayeleriniz varsa anlatın tedbir olsun
bide su bazlı nemlendirici olarak ne önerirsiniz ?

Canım hazirandan beri acnelyse kullanıyorum bende başta korkmuştum endişelenmiştim çünkü kuvvetli bi ilaç aynı zamanda kimyasal peeling yerine geçiyor bu yüzden cildimiz soyuluyor ben nasıl uyguluyordum anlatayım yüzümü güzelce temizliyorum sonra acnelyse sürüyorum bu kremin bi özelliği ise az sürmen gerekiyo yani ben çok süreyim daha fazla etki etsin diye bi şey yok aksine zarar verebilirsin çünkü kuvvetli ben lekeli ve aktif sivilcelerime veya sivilce lekelerime sürdüm parmağımla da bastırmadan tampon hareketlerle yedirdim uyandığımda iste yüzümü tekrar jelle temizledim sabah uyanır uyanmaz ilk işin yüzünü temizlemek olsun eğer güneş ışığı görürse ters etki yapabilir ben kullandım baya ne mi oldu? çillerim vardı ve artık yok denilebilecek kadar az sivilce izlerimin çoğu gitti mükemmel oldu yani :) ama artık etki etmiyor bende çünkü cildim alıştı acnelyse'e ha bu arada eğer dışarı çıkacaksan mutlaka yüz için güneş kremi kullanmalısın dediğim gibi yüzünü güneşten koru ki ters etki yapmasın ben güneş kremi olarak solante acnes kullanıyorum bu arada bende de bi püf noktası aktif sivilcelerim olduğu zaman acnelyse'i sürüyordum üzerine de pişik kremi pişik kremi sivilcenin kızarıklığını alır aklında bulunsun başka sormak istediğin bir şey varsa sor canım :)

Su bazlı nemlendirici olarak ya la roche posay effaclar h daha uygun bir şey arıyorsan bepanthol eski adı bepanthen 9lira mı ne :)

Canım hazirandan beri acnelyse kullanıyorum bende başta korkmuştum endişelenmiştim çünkü kuvvetli bi ilaç aynı zamanda kimyasal peeling yerine geçiyor bu yüzden cildimiz soyuluyor ben nasıl uyguluyordum anlatayım yüzümü güzelce temizliyorum sonra acnelyse sürüyorum bu kremin bi özelliği ise az sürmen gerekiyo yani ben çok süreyim daha fazla etki etsin diye bi şey yok aksine zarar verebilirsin çünkü kuvvetli ben lekeli ve aktif sivilcelerime veya sivilce lekelerime sürdüm parmağımla da bastırmadan tampon hareketlerle yedirdim uyandığımda iste yüzümü tekrar jelle temizledim sabah uyanır uyanmaz ilk işin yüzünü temizlemek olsun eğer güneş ışığı görürse ters etki yapabilir ben kullandım baya ne mi oldu? çillerim vardı ve artık yok denilebilecek kadar az sivilce izlerimin çoğu gitti mükemmel oldu yani :) ama artık etki etmiyor bende çünkü cildim alıştı acnelyse'e ha bu arada eğer dışarı çıkacaksan mutlaka yüz için güneş kremi kullanmalısın dediğim gibi yüzünü güneşten koru ki ters etki yapmasın ben güneş kremi olarak solante acnes kullanıyorum bu arada bende de bi püf noktası aktif sivilcelerim olduğu zaman acnelyse'i sürüyordum üzerine de pişik kremi pişik kremi sivilcenin kızarıklığını alır aklında bulunsun başka sormak istediğin bir şey varsa sor canım :)

birde ben sormak istiyorum. canım bu ilaç reçeteyle mi kullanılıyor. birde eski lekeler de geçermi? yan etkilerini biliyormusun

bu arada sanırım söylediğin güneş kremi akneli ciltler için?

evet canım reçeteyle satılıyor cilt doktoruna gidersen o sana uygun olup olmadığını söyler yan etkilerine gelince yüzün soyuluyor hafif kızarma ve hafif yanma bunlara karşı nemlendirici önemli işte eski lekeler derken sana demiştim çillerim ve lekelerrim geçti diye düşün çillerin geçmesi çok zor hatta anca lazerle geçer diyorlar ama benim kendimi bildim bileli olan çillerimde ciddi anlamda azalma oldu

peki nemlendirici falan kullandın mı yani hiç yanma hissi falan olmadı mı bazı yerlerde nemlendirici sürün diyorlar da su bazlı varmıydı sizde varsa hangisini kullandınız çünkü benim yüzüm biraz yağlı olduğu için

ekstra nemlendirici kullanmadım..benim cildim de yağlı..önce acnelys sürdüm gece yatmadan önce,sabah uyanınca da bepanthen krem sürdüm...biraz kızarıklık oluyo tabi,yanmış gibi demeyelim de tahriş olmuş gibi...güneş yanığında soyulma olur ya o tarz bişi oldu ama bepanthen cildi yenilediği için lekeyle birlikte kızarıklıkta geçti..

Şimdiii, her kafadan bir ses çıkıyor acnelyse denilince.
Arkadaşlar alıpta suratiniza bocalayıp, kızarıp pul pul dökülünce buraya olumsuz şeyler yazmayın. İlaç zaten ağır bir ilaç, roaccutane kremi gibi düşünün, nohut kadar sıkarak tüm yüze eşit olarak yayılmalı. Kesinlikle ovalanmamalı, daire çizerek sürülmemeli. Her günde sürülmez o ayrıca, cilt alışana kadar 3 gecede bir, bir ay sonra iki gecede bir, sonraki ay her gece sürülmeli. Zaten üç ay normal kullanım süresi de. Yanında nemlendirici kullanılmalı eğer açık tenliyseniz de güneş kremi. Ben kullandım, sivilce lekelerimi geçirdi gayet. Yanında nadixia diye bir krem de vermişti doktorum, iltihapli beyaz uçlu sivilceler için. Bildiğiniz porselen cilde sahip olabilirsiniz bununla. Ama ölçülü ve sabırlı kullanılmalı, iki gün kullanıp işe yaramadı suratım kaşındı diyerek bırakırsanız o sizin hatanız.

merhaba arkadaşlar.Ben 24 yaşındayım..Liseden beri bu sivilce illetinden kurtulamadım gitti...Lisede çıkmaya başladı..Üniversite sınavı stresinden baya bi abarttı ve ben de roaccutane kullanmaya karar verdim ..7 ay boyunca kullandım ve dozu tamamlayınca ilacı kestim..Gerçekten yüzümü tertemiz yapmıştı..Fakat sadece 1 yıl sürdü bu durum..Üstelik ilacı kullanırken çektiklerim 1 yıl için değmezmiş dedirtti bana...sonra tekrar sivilceler çıkmaya başladı ve ben de sürekli oynadım yüzümle..Çünkü artık hırsımı yüzümden çıkarıyorum.:( denemediğim kozmetik ürünü kullanmadığım krem,maske kalmadı hiç bir şey fayda etmedi...Geçen gün bi arkadaşım doktorun verdiği leke geçirici kremler olduğundan bahsetti..acnelyse eumovate expigment..Bu üçünü azar azar karıştırıp lekeli ve sivilcei bölgeye uyguluyormusuz..Ben de hemen aldım ve kullanmaya başladım..bu gün 4. günüm ve sivilcelerim kurumaya başladı ,lekeleriz üzeri de kurudu..Yarın dökülür sanırım lekeler...

arkadaşlar geçen hafta perşembe günü cildiyeye gittim benim yüzümde sivilce izi çoktur 2-3 yıldır geçmedi tabi benim elimde rahat durmuyo yara yapıyorum neyse bana da acnelyse verdi ilk 3 gün kullandım soyuldu kızardı yandı 1 gün ara verip ertesi tekrar sürdüm bu sefer daha da kızardı 2 gündür sürmüyorum ama hala kırmızı yanık gibi sizin de böyle miydi ? bide vazelinle nemlendiriyorum diğer nemlendiriciler daha yakıyo kurutuyo sanki bu iyi geldi ama geçer mi devam ediyim mi kreme ?

bu krem sivilceler varkende kullanılabiliyor mu sonuçta lekeler için ayrıca soyulmaların bitmesi kaç haftayı bulur etkili bir kremmi

Back
X