Merhaba kızlar. Ben 30 yaşındayım. Son 2 seneye kadar da sadece nemlendirici kullanmama rağmen cildine hep övgüler alan biriydim. Ergenliğimde bile çıkardığım sivilcelerin sayısı 5i geçmez. Ancak son 2 senedir ne oldu bilmiyorum. Önce yanağımda kızarıklıkla başladı. Çok önemsemedim açıkçası hoş da duruyordu. Daha sonra minicik minicik iltihaplı sivilceler çıkmaya başladı. Oyalanmadan doktora gittim. Bulunduğum şehirdeki en ünlü cilt doktoru kendisi. Başka şehirlerden bile sırf bu adam için geliyorlar. Roza tanısı konuldu. El yapımı krem, klasik roza tedavisinde kullanılan kremler yazıldı. Maalesef bu kremleri kullandıkça cildimdeki hassasiyet daha da arttı. Cildim artık su değince bile yanmaya başladı. 2. Muayenede doktor bey olabilir cildin mahvolmuş dedi. Bu kremlerden önce böyle bişey olmadığını söylediğimde de sen farketmemişsindir vs dedi. Tabii ki ben bunu duyduğum an bu adama gitmeyi bıraktım. Kendisi rozanın tedavisi olmadığını, hayatımdan bütün kimyasalları çıkarmam gerektiğini söyledi. Yani verdiği tavsiyelerin çoğu imkanı olmayan şeyler. Bulunduğum odada portakal bile kesilmeyecekmiş mesela. Adamın verdiği kremleri bıraktım. Cilt bariyeri onarıcı kremler aldım. Çok şükür hassasiyet büyük oranda azaldı. Ancak hala kırmızılık çok yoğun. Üstelik tek yanakta. Ara sıra da sivilce benzeri şeyler çıkıyor.
Roza tedavisi gören, roza tanısı alan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Yalnız olmadığımı bilmek istiyorum. Araştırmalarıma göre cidden bu hastalıktan tamamen kurtuluş yok ama en azından daha yaşanabilir bir çözümü vardır illa ki.
Roza tedavisi gören, roza tanısı alan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Yalnız olmadığımı bilmek istiyorum. Araştırmalarıma göre cidden bu hastalıktan tamamen kurtuluş yok ama en azından daha yaşanabilir bir çözümü vardır illa ki.