Adalet Bu mu Sizce?

Benim de affedemediklerim var, ve Allah'a havale ettiklerim. Ne zaman birini affedemesem yükü omuzlarımda kalır, ağır gelmeye başlar. Her gece yatarken aklıma gelir tekrar tekrar sinir olurum, moralim bozulur.

Ne zaman ki Rabbime havale ederim o zaman yükü kalkar üzerimden, benim elimden gelmiyor, elinden gelene havale ettiğim için.

Siz Allah'a havale ettim diyorsunuz ama içiniz öyle demiyor, hala cezasını göreyim istiyorsunuz. Yoksa bu kadar takmazdınız.

Size tavsiyem (benim gibi yapmayın) gerçek anlamda havale edin ki bu sorun sizi yiyip bitirmesin.

Aynısı..........

Son düzenleme:

Vaktiyle bir derviş, nefsle mücahede makamının sonuna gelir
Meşrebin usulünce bundan sonraki makam Kalenderilik makamıdır
Yani her türlü süsten, gösterişten arınacak, varlıktan vazgeçecektir
Fakat iş yamalı bir hırka giymekten ibaret değildir Her türlü görünür süslerden arınması gereklidir
Saç, sakal, bıyık, kaş ne varsa hepsinden Derviş, usule uygun hareket eder, soluğu berberde alır
- Vur usturayı berber efendi, der
Berber dervişin saçlarını kazımaya başlar Derviş aynada kendini takip etmektedir Başının saç kısmı tamamen kazınmıştır
Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken, yağız mı yağız, bıçkın mı bıçkın bir kabadayı girer içeri
Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:
- Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer
Dervişlik bu Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek Kaideyi bozmaz derviş Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden
Berber mahcup, fakat korkmuştur Ses çıkaramaz Kabadayı koltuğa oturur, berber traşa başlar
Fakat küstah kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder:
"Kabak aşagı, kabak yukarı"
Nihayet traş biter, kabadayı dükkandan çıkar Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir
Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır Derken, iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına daliverir
Kabadayı oracığa yığılır, kalır ölmüştür
Görenler çığlığı basar Berber ise şaşkın, bir manzaraya, bir dervişe bakar, gayri ihtiyari sorar:
- Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?
Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:
- Vallahi gücenmedim ona Hakkımı da helal etmiştim Gel gör ki kabağın bir sahibi var O gücenmiş olmalı!

Doğru canımda..
Nebiliyim Kalp kırmak bu kadar kolay olmamalı ya..
insanlar çok kötü..
ve ben çok yoruldum
Ben affediyorum da kalbim kırıldığıyla kalıyor..

seni o kadar iyi anlıyorum ki canım... ben kanımdan yaşadım benzer şeyler, kuzenim... benim kötülüğüm için dua eden, beni başarılarımdan ötürü bir kez tebrik etmeyen, hiç bir şeyimi çekemeyen erkek arkadaşımla beni ayırmak için uğraşan biri bu, benim kanımdan canımdan biri... ki benim en yakın arkadaşımdı aynı zamanda... çok acılar çektirdi bana çok üzdü beni ki kalbim ona karşı taşlaştı artık... taş uzaktan gelmiyor ne yazık ki...

benim de hala aklım almaz.. yakın zamanda da oldu vukuatları ama öyle bir şey ki atsan atılmıyor satsan satılmıyor... insan nasıl başka biri kötü olsun diye dua edebilir ki ben tanımadığım insanlar için iyi dilekler dilerken benim canımdan olan nasıl benim kötülüğümü isteyebilir...

insanlar böyle oldu ne yazık ki... yapabileceğin tek şey taşlaştırmak kalbini böyle saçma acılara... ve nispet yaparcasına gülmek ve mutlu olmak... işte bu herkesin sinirini daha da bozuyor :) biliyorum zor çok zor ama at gitsin kalbinin kırıklığını

Akrebin yaratılışında sokmak var diye sen insanlığından vazmıgeçeceksın ?

bende hep kendıme bu sozu tekrarlarım ..

Beklentıler fedakarlık haddınden fazla guvenmek ve deger vermek
Normal seyler artık yapılamaması gereken seyler oldu uzucu ama yapıcak bosey yok malesef kı

Evett yaa kötülere hiç bişey olmuyoo şeytan hepsii allahım islah etsin ne diyim artık yaa yeter yaniii

Bundan tam 3 yıl önce kayınvalidem ve görümceme telefonda şunu söylemiştim.."Birgün devran tam tersine dönecek ve bugün başkasına yaptığınız ayrımcılığı bana,bana yaptığınız zulmün aynısını da ona yapacaksınız,benimle konuşurken cümlelerinizin sonunda "lütfen" demek zorunda kalacaksınız..En güçlü yanım sabrım" demiştim.. Tam 3 yıl geçti o muhabbettin üstünden ve dediğim herşey bugün gerçekleşiyor..Huzur doluyum,yüzümdeki bu pis sırıtma halini bile seviyorum bu aralar..iyilik perisi değilim,ortalama bi insanım işte..:82:

evet..cezasını görmek istiyorum..Ama birde şu var ki sonradan ben hemen affediyorum Yapılanları hemen unutuyorum..buda bana çok zarar veriyor..

Allaha havale et .. Bu dünyada olmazsa da öbür dünyada bulurlar cezalarını canm
umarım canım umarım öyle olur..:s

Allah o kuzenini islah etsin canım ne diyelim:S
haklısın artık birazda taş kalpli olmak gerek ki ezilmeyelim..

Akrebin yaratılışında sokmak var diye sen insanlığından vazmıgeçeceksın ?

bende hep kendıme bu sozu tekrarlarım ..
tuttum bu sözü:)
çok doğru bir söz gerçekten..

Beklentıler fedakarlık haddınden fazla guvenmek ve deger vermek
Normal seyler artık yapılamaması gereken seyler oldu uzucu ama yapıcak bosey yok malesef kı
gerçekten evet..şuan en büyük hatam mesela insanlara güvenip fazla değer vermek..
aslında bu gayet normal ama günümüzde böyle olunca saf durumuna düşüyor insan!

Evett yaa kötülere hiç bişey olmuyoo şeytan hepsii allahım islah etsin ne diyim artık yaa yeter yaniii
evet canım ya şeytan yanlarında melek kalır valla!

vay bee!ne mutlu sana gün senin günün desene:)
demek ki birazcık zaman.. Zaman herşeye çare derler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…