adalet mi bu

arkadaşlar merhaba. benim bir kuzenim var küçük yaştan beri gerçekten yokluk içinde büyüdü. evlendikten sonra da durum bir tık iyi olsa da yine imkanlar kısıtlıydı. özellikle çocuk olduktan sonra çocuğa karşı aşırı korumacı ve bir şeyden eksik bırakmama derdindeydi ve rahatsız edecek düzeyde kıyas yapıyordu.ama durumunu iyileştirmek için hiçbir zaman uğraşmadı çabalamadı. çalışabilirdi çalışmadı hep eşinden bekledi. ama beraberinde sıkıntıyı da çekti. şimdi ona bir miras kaldı ve baya yüklü. ben onun adına bir evi olacağı için sevindim çünkü hiç kimse gerçekten yokluk ve sıkıntı çekmeyi hak etmiyor bana göre.fakat düşünün ki siz bir ev alabilmek için çalışıyorsunuz, çocuğunuz bebeğinizi sabahın köründe soğukta kaldırıp 10 yıl boyunca borç ödüyorsunuz,fakat başka biri hiç çabalamadan hazıra konuyor bu hak mı adalet mi şimdi diyesi geliyor insanın.
kuzeniniz bu kadar sıkıntı çekerken bu miras size kalsa kuzeniniz yine sıkıntı çekmeye devam etse yine adaletsizlik dermiydiniz ? merak ettim sadece, ben olsam sevinirdim biraz olsun rahata erecek diye.

toplumda herkes kimsenin parası beni ilgilendirmez dese de ilgileniyor
Bunu sizin için söylemiyorum
Çok örneklerini gördüm

Sorun basta onda zaten. Ya dünyada her zaman baskasinin benden daha cok parasi olacak. Bazilari hic caba göstermeden zenginler,bazilari kendini yirtsa bile zar zor gecinir. Bence insanlar ayri ayri herkesin kesesini düsünmek yerine sistemin daha adaletli nasil olacaginin derdine düsmesi lazim. Bir cok patron iscinin hakkini vermiyor mesela. Ödeme imkani oldugu halde iyi maas ödemiyor, cünkü kendisi bir kenara toplayacak paralari. Olan isciye oluyor. Birine miras kalmis, bunlar cidden önemsiz seyler. Konu sahibi de belli ki zor geciniyor yoksa bastan böyle düşüncelere girmez. Isin kötü tarafi hayati boyunca cekip durmus birine karsi böyle hissetmesi. Yoksa icinden bir of gecmis degil mesele.

bende diyorum mesela Şeyma Subaşı benle yaşıt bi onun hayatına bak bi benim hayatıma 😂😂😂
İster istemez aklımdan geçiyor yani ben onu kastettim
Ünlü birinin hayatına imrenmekle, hayatı hep yokluk içinde geçmiş birinin refaha kavuşmasını kıskanmak aynı şey değil. Saf kötülük bu.

Sorun basta onda zaten. Ya dünyada her zaman baskasinin benden daha cok parasi olacak. Bazilari hic caba göstermeden zenginler,bazilari kendini yirtsa bile zar zor gecinir. Bence insanlar ayri ayri herkesin kesesini düsünmek yerine sistemin daha adaletli nasil olacaginin derdine düsmesi lazim. Bir cok patron iscinin hakkini vermiyor mesela. Ödeme imkani oldugu halde iyi maas ödemiyor, cünkü kendisi bir kenara toplayacak paralari. Olan isciye oluyor. Birine miras kalmis, bunlar cidden önemsiz seyler. Konu sahibi de belli ki zor geciniyor yoksa bastan böyle düşüncelere girmez. Isin kötü tarafi hayati boyunca cekip durmus birine karsi böyle hissetmesi. Yoksa icinden bir of gecmis degil mesele.
bunlara katılıyorum da
Ama kızdığım bu değildi
İnsanların hakaret etmesi linçlemesi vs

Sakıp bey zamanında çok çalışmış, akıllı yatırımlar yapmış kendinden sonra ki yedi ceddini kurtaracak hale getirmiş. Yattığı yer nur olsun.
Daha portakalda vitamin bir Sabancı'nın bile yaşam kalitesi belli şu anda.

Zamanında kuzeninin soyundan biri çalışmış çabalamış bir gayrimenkul sahibi olmuş. Sizin düşündüğünüz gibi hazıra konulmamış o malda.
Ayrıca yaradan tarafından senelerce çektiklerinin ödülü olarak da görüp onun adına sevinebilirsin.
Ama düşünce tarzın gerçekten çok itici.

arkadaşlar merhaba. benim bir kuzenim var küçük yaştan beri gerçekten yokluk içinde büyüdü. evlendikten sonra da durum bir tık iyi olsa da yine imkanlar kısıtlıydı. özellikle çocuk olduktan sonra çocuğa karşı aşırı korumacı ve bir şeyden eksik bırakmama derdindeydi ve rahatsız edecek düzeyde kıyas yapıyordu.ama durumunu iyileştirmek için hiçbir zaman uğraşmadı çabalamadı. çalışabilirdi çalışmadı hep eşinden bekledi. ama beraberinde sıkıntıyı da çekti. şimdi ona bir miras kaldı ve baya yüklü. ben onun adına bir evi olacağı için sevindim çünkü hiç kimse gerçekten yokluk ve sıkıntı çekmeyi hak etmiyor bana göre.fakat düşünün ki siz bir ev alabilmek için çalışıyorsunuz, çocuğunuz bebeğinizi sabahın köründe soğukta kaldırıp 10 yıl boyunca borç ödüyorsunuz,fakat başka biri hiç çabalamadan hazıra konuyor bu hak mı adalet mi şimdi diyesi geliyor insanın.
Size ne hanımefendi milletin mirasından. Ona da göz dikmeyin bir zahmet. Sizin de dedeleriniz miras bıraksaydı siz de ev sahibi olsaydınız. Atalarınıza trip atın.

Yaşam biçimi değil de maddi imkanları 😂😂😂
Sevgililerinin maddi imkanları yani. Kıskanıyorsanız siz de yapın aynısını çok zor bi iş başarmıyor şeyma subaşı çünkü.

Yani genel olarak yorumlarınızı mantıklı diye hatırlıyorum bu konudaki tepkiniz inanılmaz şaşırttı beni. Hem konu sahibini haklı bulmanız hem kıskana kıskana şeyma subaşını kıskanmanız. Çok ilginç hakikaten 😂

kadına ailesinden miras kalmış sizi ilgilendiren kısım tam olarak neresi acaba?

Back
X