Adaletsizlik...

siz oradan bakınca haklısınız

ben de bir olay anlatayım

görümcem öğretmen aynı branşta iki öğretmen var

diğer öğretmenin evi okula yakın ve sabah dersi istiyor

çocuklarına bakıcı bakmasın diyor

görümcem de diyor ki bölüşelim zira öğleden sonra olan dersler akşam 20.30 da bitiyor hafa 16.30 da kararıyor

senin ne işin var çocuğun yok demiş buna diğer öğretmen

hayatta her şey bizim çocuklaırmız değil neden ben her sene ona bu hakkı tanıyayım diyor

benim tüm günüm gece yarısına kadar gidiyor gece 21.30 da eve geliyorum her akşam bana da yazık diyor

onu dinleyince haklı

diğer öğretmen de sabah 07.30 dersine gidip çocuk uyanmadan eve gidecek şekilde program yaptırmış

açıkçası o da kendi açısından haklı

bu nedenle kimseye müsamaha göstermemek gerekiyor

objektif kriterler belirlenmeli ya da kura vs olmalı zira aynı anda herkesi memnun etmek olanaklı değil

2000den fazla maaşınız var, yarım gün çalışıyosunuz bi de yok sabahçı olamadım yok öğlenci olamadım adaletsizlik, başkasıyla konuştum anlayış göstermedi felan diye sitem ediyorsunuz. piyasada atanamamış bu kadar çok öğretmen varken şükretmeyi deneseniz daha iyi bence. değişmek istediğiniz adama bari laf etmeyin yahu. ona ne senin çocuğundan ? adamın da vardır kendine göre sıkıntıları, sen nasılki öncelik istiyorsan o da öncelik istemiş. al ücretsiz izin bak o zaman çocuğuna madem bu kadar şükürsüzsün.
Oncelikle sukretmeyi bilen bi insanim atanamasaydim da sukrederdim emin olun, ama Bazi seyler esit olmali adil davranilmali, 16tane zumrem var ve bu olay idareye yalakalik yapanlarin istedigi gibi dönuyorsa bende sitem ederim. O 6 7 kisiye gosterilen ayricalik bana gelince basinin caresine bak denilebiliyorsa da ben yine sitem ederim. Bugune kadar demedim ki bende soyle istiyorum bana uymuyo demedim. Hep ne denildiyse yaptim. Yine yapardim ama adil davranildigina inansaydim.
Evet adama laf da ederim o orda sabahci olmak icin atanmış çakılı kadro degil, babasinin da isi degil.madem 6yildir hep sabahci olmussa biraz da ogleci olsun ki baskasina da sabahcilik düşsün hak hukuktan bahsediyosa buda hakka hukaka girer.
Meslegimin calisma saatlerinden ve aldığım paradan bahsetmissiniz. Evet yarım gün calisiyorum 2600 lira maas aliyorum.ne oldu zorunuza mi gitti? Ne is yapiyosunuz bilmiyorum ama belli ki ogretmen degilsiniz. Ama eger siz ogretmen olsaydiniz eminim sizde bu haksızlığa karsi gelirdiniz.
Gerekirse ucretsiz izinde alacam ama hakkım varsa oncelikle onu arayacam.

Milli egitime sikayette bulun ucretsiz izin kullanmamak icin boyle boyle yaptim su fedakarliklarda bulundum simdi dardayim ama yardim eden yok vb anlat durumunu
Yarin gitcem milli egitime once haklarimi.ogrencem sonra da o haklarimi isticem.

görümcem de diyor ki bölüşelim zira öğleden sonra olan dersler akşam 20.30 da bitiyor hafa 16.30 da kararıyor

hayatta her şey bizim çocuklaırmız değil neden ben her sene ona bu hakkı tanıyayım diyor

benim tüm günüm gece yarısına kadar gidiyor gece 21.30 da eve geliyorum her akşam bana da yazık diyor

onu dinleyince haklı

diğer öğretmen de sabah 07.30 dersine gidip çocuk uyanmadan eve gidecek şekilde program yaptırmış

objektif kriterler belirlenmeli ya da kura vs olmalı zira aynı anda herkesi memnun etmek olanaklı değil
Ben giden sene bana sorulmadan sen oglecisin denildi gittim. Programim yapilirken senin cocugun yok ayak bağın yok denildi sacma sapan.programlarla derse girdim. O zaman çocuğu olanlar oncelikloydi. E simdi benimde bebegim var ve ayni seyleri bende istiyorum. Evet gorumcenizin yasadiklarini bende yasadim. Onada hak veriyorum. Yine orda da adaletsizlik var. Eger adalet olduguna inansaydim, zaten sesimi cikarmazdim

Yarin gitcem milli egitime once haklarimi.ogrencem sonra da o haklarimi isticem.

Ben giden sene bana sorulmadan sen oglecisin denildi gittim. Programim yapilirken senin cocugun yok ayak bağın yok denildi sacma sapan.programlarla derse girdim. O zaman çocuğu olanlar oncelikloydi. E simdi benimde bebegim var ve ayni seyleri bende istiyorum. Evet gorumcenizin yasadiklarini bende yasadim. Onada hak veriyorum. Yine orda da adaletsizlik var. Eger adalet olduguna inansaydim, zaten sesimi cikarmazdim

haklısınız işte, çifte standart oluyor maalesef

Kusura bakmayın ama siz işinize göre aile yaşantınızı ayarlamalısınız düşünüyorum. Bebekli olmanız size sabahçı olmak için ayrıcalık vermez .
Eğer hangi kritere göre seçiliyorsa o kritere en uygun sizseniz talep edebilirsiniz .

onu dinleyince haklı

İş hayatında bekarlara çok haksızlık yapılıyor. Sanki sadece evlilerin , çocuğu olanların duzenli bir hayata ihtiyacı var .
En basiti evlenenin şak diye tayini batıya çıkarken , bekarlar senelerce orada kalmak zorunda .

Anne olanlara daha anlayış gösterilmeli. Burada yazılmış bazı şeylerde anne olmadığını düşünüyorum yazanların.
Profesyonel davransa ve davranılsa herkese amenna der başının çaresine bakarsın ama babasının işi gibi gören fosiller yüzünden haksızlığa dayanamıyorsun.
Memurlukta fosillerden Çekiyoruz

Ders programını diğer öğretmenlerin sebeplerine göre ayarlayabiliyorlarsa bir başkasına göre de ayarlamalılar.

Bizde de şu sıra sabahçı öğleci kavgası oluyor. Herkes çocuğuma bakacak kimse yok diyerek sabahçı olmak istiyor ve gözyaşlarıyla işini halletmeye çalışıyor. Bunu gören ve bakıcı parası veren arkadaşlar da ayaklandı haliyle, elalemin delisi ben miyim 1000 TL bakıcı parası ödüyorum diye. Şimdi sabahçı olmak kapanın elinde kalıyor:KK45:

Her kurumda var bu. Benim aklimi evde bırakıp bide benden en yuksek verimi bekliyor,

ama bakın siz diyorsunuz ki aklım evde kalır sabahçı olursam kalmaz

peki biz ne yapalım

3,5 aylık beebği günde 10 saat haftada 6 gün bakıcıya bıraktım

açıkçası yarım saat erken çıkayım bile diyemedim

biraz da olumlu düşünmek lazım, eşinizin değiştirme imkanı hiç mi yok

geçen yıl burada bir konu daha vardı

ben işte sabah ya da akşam değil de ara saatlerde ders isitorum da ücretli öğrtetmene vermişler gibi

yani bu tartışma mesleğinizde çok oluyor anlaşılan ama herkesi memnun edecek çözüm yok

bir de 16 kişi iseniz bir çok kişi sabahçıdır diğerlerinden de isteyin

belki veren olur sabah derslerini

Ders programını diğer öğretmenlerin sebeplerine göre ayarlayabiliyorlarsa bir başkasına göre de ayarlamalılar.

Bizde de şu sıra sabahçı öğleci kavgası oluyor. Herkes çocuğuma bakacak kimse yok diyerek sabahçı olmak istiyor ve gözyaşlarıyla işini halletmeye çalışıyor. Bunu gören ve bakıcı parası veren arkadaşlar da ayaklandı haliyle, elalemin delisi ben miyim 1000 TL bakıcı parası ödüyorum diye. Şimdi sabahçı olmak kapanın elinde kalıyor:KK45:

işte ben de bunu anlatmaya çalıştım yani onun ne farkı var onunki çocuk değil mi neden ayrıcalık bazılarına var bazılarına yok

Kusura bakmayın ama siz işinize göre aile yaşantınızı ayarlamalısınız düşünüyorum. Bebekli olmanız size sabahçı olmak için ayrıcalık vermez .
Eğer hangi kritere göre seçiliyorsa o kritere en uygun sizseniz talep edebilirsiniz .
Evet eger herkesin sabahci olmasi aile kriterlerine göre ayarlanmasaydi bende bunu talep etmezdim. Bi cogu çocuğu icin sabahci olmayı isteyipte idarede bunlarin isteklerine gore sabahci yapip benimkini de göz ardi ederse ben buna tabiki itiraz ederim, hakkimi ararım

Anne olanlara daha anlayış gösterilmeli. Burada yazılmış bazı şeylerde anne olmadığını düşünüyorum yazanların.
Profesyonel davransa ve davranılsa herkese amenna der başının çaresine bakarsın ama babasının işi gibi gören fosiller yüzünden haksızlığa dayanamıyorsun.
Memurlukta fosillerden Çekiyoruz
Eger kura cekilseydi kabul ederdim. Zaten derdim haksızlık adil olunsaydi gidip talebimi dile getirmezdim bile,

Bizdede durum ayni. Kapanin degilde idareyle iyi olanin elinde kalıyor bence.

ama bakın siz diyorsunuz ki aklım evde kalır sabahçı olursam kalmaz

peki biz ne yapalım

3,5 aylık beebği günde 10 saat haftada 6 gün bakıcıya bıraktım

açıkçası yarım saat erken çıkayım bile diyemedim

biraz da olumlu düşünmek lazım, eşinizin değiştirme imkanı hiç mi yok

geçen yıl burada bir konu daha vardı

ben işte sabah ya da akşam değil de ara saatlerde ders isitorum da ücretli öğrtetmene vermişler gibi

yani bu tartışma mesleğinizde çok oluyor anlaşılan ama herkesi memnun edecek çözüm yok

bir de 16 kişi iseniz bir çok kişi sabahçıdır diğerlerinden de isteyin

belki veren olur sabah derslerini
Canım esimin dersi bilisim ve sadece 5 ve 6.sınıflarda var ve onlar da ogleci o yüzden o sabit. 8kisi Sabahci ve bu sabahci isteyenlerde 6tanesi cocugunu öne sürüyor onlardan isteyemem. Digeri raporluymus goremedim. Birinden de istedim. Adamin bebekten daha önemli mazereti varmış:(
Bakıcı da şöyle bi durum var, bende annem mecbur bakiciya birakti calisiyor çünkü ve ben annemden babsmdan tek bi tokat bile yememisken kadın her gun beni dovuyordu. Hemde cok basit sebeplerden. Ve tehdit edoyordu annemlere soyleyemiyordum korkumdan annem farketti de öyle cikardi işten bende bu büyük bir yara. Oglumu her biraktigimda aklima yasadiklarim gelecek ve o yara tekrar tekrar kanayacak.

Zaten sizin sistem o sekilde yurumezdi guvenilir birini bul
Eger idareye yakın olsaydim o kadar güzel yürürdü ki.

Back
X