• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adam yerine konmamak

Ilk çalıştığım yer geldi aklıma
Orda da zillinin biri beni ezmeye küçük görmeye çalıştı
İşini bana yıkmalar emir vermeler işi öğrenmiyim yanlış yapıyım diye çabalar
3 ay sustum sonra ben onu geçtim yavaş yavaş 1 sene sonra onun yerine geçirildim ondan daha yüksek maaşla kovuldu gitti
Sabret iş hayatı acımasız

Ilk çalıştığım yer geldi aklıma
Orda da zillinin biri beni ezmeye küçük görmeye çalıştı
İşini bana yıkmalar emir vermeler işi öğrenmiyim yanlış yapıyım diye çabalar
3 ay sustum sonra ben onu geçtim yavaş yavaş 1 sene sonra onun yerine geçirildim ondan daha yüksek maaşla kovuldu gitti
Sabret iş hayatı acımasız

öyle iyi bildiğim bir psikolog yok ama illa bulursun araştırınca,
haline inan çok üzüldüm içim acıdı genç yaşta hayatı kendine zindan ediyorsun ,
elbet bir çaresi bulunur atlatırsın bu durumu

Yenielere nedense işyerlerinde de üniversitede yasadıgımız gıbı ÇÖMEZ muamelesı yapılıyor ben de hıc anlamıyorum bu yuzden ben de ısımden cıkacagım..Cok havalı ve tuhaf davranıyorlar,oysa onlar da bır zamanlar yenı elemandı ..Ne var yanı yenı gelene bı hosgeldın dıyıp soru soırsalar dı mı?Senı cok ıyı anlıyorum..Ben 3 yıl calıstıgım ısyerımde de 2 yıl calıstıgımda da her yenıyı hemen aramıza alalım dıye ugrasıp esprıler yapardım hemen kaynastırırdım ama mıllet selam vermekten acız..
Bilmiyorum demek istesemde diyemiyorum kaliyorum oyle anlik hersey olabilir dusunuyorum getirisi goturusu ne olur diye , benimle muhattap olmayanlada olmam zaten sesiz biriyim cevremde bilir bu halimi o yuzden bnmle konusmuslarmi konusmamislar mi pekte fark etmiyor ama muhabbetimi severlr kpnusurken eglendiririm yani kendileri kaybeder

Bazı insanlar cins iste insan akil erdiremiyor bir yuksekten bakmalar tayibin karisi gibi giyinip konusurlar ama insanlik yok , konusunca sanki bir yerleri dökülecek varsin konusmasinlar sen onune isine bak cnm .

Bilmiyorum demek istesemde diyemiyorum kaliyorum oyle anlik hersey olabilir dusunuyorum getirisi goturusu ne olur diye , benimle muhattap olmayanlada olmam zaten sesiz biriyim cevremde bilir bu halimi o yuzden bnmle konusmuslarmi konusmamislar mi pekte fark etmiyor ama muhabbetimi severlr kpnusurken eglendiririm yani kendileri kaybeder

Bazı insanlar cins iste insan akil erdiremiyor bir yuksekten bakmalar tayibin karisi gibi giyinip konusurlar ama insanlik yok , konusunca sanki bir yerleri dökülecek varsin konusmasinlar sen onune isine bak cnm .

Allah sana dogru durust yalansiz dolansiz arkadasliklar nasip eylesin canim yuzune gulmesinler sadece onemli olanda bu birak kendini sevdirme calismayi sevecek olan insan her haliyle ser cnm benm

arkadaşım anladığım kadarıyla sen kendini onlardan daha fazla eziyorsun :( kendine güven bi kere.
benimde önceden çalıştığım yerde bi kız vardı. benden çok önce işe başladığı için haliyle işleri daha iyi biliyordu ve çok zeki sanırdı kendini. tam öğretmez arkadan sürekli dedikodumu şikayetimi yapardı patrona. bak aklıma gelince gene sinirlendim. :KK67:neyse yaklaşık 1 sene sonra işten kovulmama sebep olmuştu kibar bi şekilde :) ordan ayrıldıktan sonra yeni işimde insanlara çok güvenmemem gerektiini, her işi bilmem gerektiğini ama her işi yapmamayı öğrendim. gerektiğince samimi ol iş arkadaşlarınla. seviyeyi koru sadece işini yap gerisine karışma ben öyle yapıyorum :KK19:

Sorun sende degilki

Onlarda

İnsanin ozunu emen yokeden kisilerden ortamdan kacmak gerek

Kacamiyorsan orali olma adam yerine koyma

Hani bir soz varya deveye diken insani..

İste onu hatirla

Hem kendime acimaya başladım hem de bi yandan kendimden nefret ediyorum.
Acıyorum en iyisini Allah bilir ama birakin arkdslik konusunda yalniz kalmayi es olarak da yalniz kalacagimi düşünüyorum. 31yasindayim bu yasa kadar yüzyüze bi evlilik teklifi bile almadim. Goruntumden de kaynaklaniyor sanırım. Aksak yürüyorum. Sol ayagimda bir de şekil bozuklugu var. Bi de benim bu kendini miillet içinde zillet eden hallerim... hoş insanlar arkdslik konusunda bile beni begenmezken kim araci olacak da bi yerlerden saglam bi evlilik teklifi alacam ?
Kendimden nefret ediyorum cunku ALlah beni de kulum diye yaratmış ama ben kendime sahip çıkıp kendimi insan yerine koyduramiyorum..
Annm de cok kiriyor beni. Bayramda etmediğini bırakmadı hâlâ bana mısın demiyor? Annelerdeki bu kin ofke niye olur onu da hic anlamıyorum. .
.......

biraz dalgacı, dedikoducu kişiler daha cazip geliyor insanlara herhalde. ben de kimseyle dalga geçemem, kırmamaya özen gösteririm ve bu günlerde neredeyse senin gibi hissediyorum. bu konuyu bazı iş arkadaşlarıma sordum onlar da o rahatsız olduğum kişilerin 15 yıllık arkadaş olduğunu söylediler. yani yeni geleni çok benimsemek istemiyorlar. çok alıngan tripçi görünme, umursama onları. sevmediğin kişiler varsa gerekli olmadıkça konuşma onlarla mesela. böylelikle değer görmüş olmazlar ve şımarmazlar.

Burada bile böyle konular insanlarin ilgisini çekmiyor. Napalim esimiz kayincalidemiz yok sorunları m hep bu türden kaynakli.
Yorum Yapan arkadaslara teşekkür ederim.

Merhaba,

Ben 8 yıllık çalışan bir bayanım.
Size ufak tefek tavsiyelerde bulunmaya çalışayım.

İlk önce kıyafetinize çok özen göstermelisiniz. Çalıştığınız ortama göre giyinip makyajınızı bakımınızı yapmalısınız.
Yaptığınız işin dışında her işi öğrenin. yapmadığınız işler dahil. Kontrolcü olun. Diğer arkadaşlarınız açığınızı yakalamasın. Siz onlarınkini yakalayın. (bu zamanla olur)
Yeni işe girmek , iş değiştirmek yerine aynı işte kalmayı tercih edin ki, yeni birileri geldiğinde sizde yavaş yavaş eski kadroya katılın.
Kuracağınız cümleyi önce kafanızdan geçirin. Sonra dışarıdan söyleyin. Kelimelerinizi bir kerede ağızdan çıkarın. Duraklama yaparak konuşmayın. Emir kipiyle değil , kendinizden emin olarak konuşun.
Gereksiz konuşmayın.
Kendinize en yakın gördüğünüz kişiyle yavaş yavaş konuşmayı deneyin.

Umarım yardımcı olur.

Bu durum heryerde vardır malesef. Tek yapmanız gereken kendinizi ezdirmeyin. Aynı düzey çalışanlarsanız özellikle.

Birde x hanım, siz, konuşmalarını eksik etme. Bence artı şeyler bunlar.

benim şu anki iş yerimdeki iş arkadaşlarıyla doğru düzgün muhabbetim yok. başta şöyle anlaşırım, böle anlaşırım diyordum yaş olarak emsalim diye düşünüyordum ama yok işte.. kafa dengim değil. bende minimum konuşmaya indirdim. hatta burada öneri vs. aldım nasıl kaynaşırım diye. baktım kaynaşılacak gibi değil. sadece işimi yapıyorum. boş vakitim olduğunda buraya bakıyorum. vs....

hayatınızda değişiklik yapmayı deneyin. ünv. mezunusunuz sanırım alese girip yüksek lisansı deneyin. başardıkça kendinize güveniniz gelecek. yapamam derseniz kurslara gidin. sevdiğiniz bir uğraş bulun. yada dil öğrenin. kendinizi geliştirin.

birde fiziksel sorununuz engel olmasın size... herkesin sorunu var...

bazısında kafa yok düşünsene. birde haberi yok kafasız olduğundan, o daha kötü....

kimseye eyvallahım yok yalnız kalmaktan korkmuyorum bu yüzden gözler hep üzerimde oluyor ama ben kendi tercihlerim sebebiyle 40 küsür kişiyle muhattap olmuyorum..normalde ise aşırı sıcak kanlı bir yapıya sahibim ama samimiyetin arkasına sığınıp seni yönetmeye kalktıkları an orda ipler kopuyor bende..bugün eşarbın neden böyle bu üstündeki hiç yakışmamış az güzel giyinsen alışverişe mi götürsek seni...eee ben etiketlerle yaşamak istemiyorum kardşeim benim kılığıma kıyafetime laf ederken bir aynaya baksan önce..baktım beyinleri sadece kıyafet ve makyaja çalışıyor sağ sol farketmiyor tüm lobları eyelinerle dolu..benim kafam bu zihniyete basmıyor bende aetık sadece selam veriyorum kitaplar okuyorum işimin dışında..bu ara uğur koşarın kitaplarına sardım..tek bir kelimesi tüm serileri okutmaya yetti zaten..beklentileriniz yanlış yerde diyor asıl beklemeniz gerekenden beklemiyorsunuz insanlardan bekliyorsunuz insanlarda o beklentileri yerine getiremeyince hayal kırıklığına uğruyorsunuz..işte böyle..konu sahibi kendini hafife aldırma tak tak tak haklısan ver cevaplarını bırak selam dahi vermesinler en azından bir ağırlığın olur dışardan gelenler görür kim nedir nasıldır..

Burada bile böyle konular insanlarin ilgisini çekmiyor. Napalim esimiz kayincalidemiz yok sorunları m hep bu türden kaynakli.
Yorum Yapan arkadaslara teşekkür ederim.
burada bile alınganlık yapıyorsun bak:))
çalışma hayatı böyledir bir kere bunu baştan kabul et,karşına hep pamuk gibi insanlar çıkacak değil.
bu nafile bir bekleyiş.beklentilerini en asgariye indireceksin bir kere.
ha olur da kafa dengi sağlam bir iş arkadaşı edinirsen zaman içinde çok şanslı olursun.
ama şu bir gerçek ki iş hayatında dostluk kurmaya kalkışmak ta çoğu zaman bir hata.
iş iştir bana göre ve 8 saat görevini yapar çıkarsın.
iş ortamında duygusal bağlar kurmak zorunda değilsin hatta kurmasan daha iyi olur.
bu tür samimiyetlerin sonu hep hüsrandır.
kendine güven sorunu yaşıyorsun ve kendini aşağı gördüğünün sinyalini etrafına yayıyorsun belki de.
tabiri mazur gör söz meclisten dışarı"eşek olana semer vuran çok olur" derler
insanlara nereye kadar taviz verip vermeyeceğini iyi ayarlaman lazım.
tavizlerin de tepkilerin de yerli yerinde olmalı.
ancak o zaman sağlam duruşlu dengeli bir profil çizersin.
sen her şeyden önce yaptığın işe sahip çık.bütün yönleriyle öğren avcunun içine al.
işinde kendini ne kadar donanımlı ve bilgili hissedersen kendine de o derece güven duyacaksın bu da iş ortamında sana
sayılmayı getirecek beraberinde.
yeni bir iş ortamında birden bire kaynaşıp dost olmaya kalkışmaktan ziyade biraz daha gözlemci olmak,önce insanları bir tanımak,kendini işe adamak gerek.
yaşın da az değilmiş.bu önerileri yabana atma.kaç senelik tecrübenin bir sonucu bu.
15 senelik çalışma hayatım var,işyerinde beni seven olup olmamasının zerre kadar değeri yok gözümde.
umrumda bile değil,ben işimi yapar geçerim.
adam olana selam verir,adam olmayanın yüzüne bile bakmam.
biraz da sert duruşluyum ve en önemlisi de beni lafıyla sözzüyle kinayeyle aşağılamaya kalkan,laf sokan her insana ya o anda ya da en kısa zamanda cevabını veririrm .bi daha yaklaşamazlar.
bunun tabi dozajı önemi.iş hayatımızdaki tüm ilişkilerimizi bu denli sert,her zaman savunma halinde ve sivri dille geçiremeyiz.önerim bu değil elbette.bu yeri geldiğinde gereken hamleyi yapıp kendini korumak.
bunun dışında seninle insani şelikde irtibatlı olan samimi davranan insanlara sen de öyle davranabilmelisin ki bir yakınlık kurulabilsin aranızda.
neyse uzun oldu ama bir faydası olur belki.

Back
X