Burada bile böyle konular insanlarin ilgisini çekmiyor. Napalim esimiz kayincalidemiz yok sorunları m hep bu türden kaynakli.
Yorum Yapan arkadaslara teşekkür ederim.
burada bile alınganlık yapıyorsun bak:))
çalışma hayatı böyledir bir kere bunu baştan kabul et,karşına hep pamuk gibi insanlar çıkacak değil.
bu nafile bir bekleyiş.beklentilerini en asgariye indireceksin bir kere.
ha olur da kafa dengi sağlam bir iş arkadaşı edinirsen zaman içinde çok şanslı olursun.
ama şu bir gerçek ki iş hayatında dostluk kurmaya kalkışmak ta çoğu zaman bir hata.
iş iştir bana göre ve 8 saat görevini yapar çıkarsın.
iş ortamında duygusal bağlar kurmak zorunda değilsin hatta kurmasan daha iyi olur.
bu tür samimiyetlerin sonu hep hüsrandır.
kendine güven sorunu yaşıyorsun ve kendini aşağı gördüğünün sinyalini etrafına yayıyorsun belki de.
tabiri mazur gör söz meclisten dışarı"eşek olana semer vuran çok olur" derler
insanlara nereye kadar taviz verip vermeyeceğini iyi ayarlaman lazım.
tavizlerin de tepkilerin de yerli yerinde olmalı.
ancak o zaman sağlam duruşlu dengeli bir profil çizersin.
sen her şeyden önce yaptığın işe sahip çık.bütün yönleriyle öğren avcunun içine al.
işinde kendini ne kadar donanımlı ve bilgili hissedersen kendine de o derece güven duyacaksın bu da iş ortamında sana
sayılmayı getirecek beraberinde.
yeni bir iş ortamında birden bire kaynaşıp dost olmaya kalkışmaktan ziyade biraz daha gözlemci olmak,önce insanları bir tanımak,kendini işe adamak gerek.
yaşın da az değilmiş.bu önerileri yabana atma.kaç senelik tecrübenin bir sonucu bu.
15 senelik çalışma hayatım var,işyerinde beni seven olup olmamasının zerre kadar değeri yok gözümde.
umrumda bile değil,ben işimi yapar geçerim.
adam olana selam verir,adam olmayanın yüzüne bile bakmam.
biraz da sert duruşluyum ve en önemlisi de beni lafıyla sözzüyle kinayeyle aşağılamaya kalkan,laf sokan her insana ya o anda ya da en kısa zamanda cevabını veririrm .bi daha yaklaşamazlar.
bunun tabi dozajı önemi.iş hayatımızdaki tüm ilişkilerimizi bu denli sert,her zaman savunma halinde ve sivri dille geçiremeyiz.önerim bu değil elbette.bu yeri geldiğinde gereken hamleyi yapıp kendini korumak.
bunun dışında seninle insani şelikde irtibatlı olan samimi davranan insanlara sen de öyle davranabilmelisin ki bir yakınlık kurulabilsin aranızda.
neyse uzun oldu ama bir faydası olur belki.