Adamla tartışmamız. Eleştiriye açığım.

İ
Bazi arkadaslar da cok garip
Kavga aninda soylenen hem de birkac kere soylenen gerizekali kelimesi hakarettir bilmem farkinda misiniz? Yok ninelerimiz uzun evlilikler yurutmus de bilmem ne de yok boyle basit birseyde koca bosanmaz da dokturmussunuz resmen
Bosanir efendim
Gerizekali kelimesi hakarettir ve bunun icin es bosanir
iyi hakime sorun o zaman boşayacakmı.. Bayanın anlatmasına göre bi kere böyle olmus ben buna istinaden söyledim..insanız sonucta hepimz en yakınmza bile bazen böyle sözler edebiliyoruz..boşanmak bunkadar basitse kimse evlenmesin o zaman

kızlarr yaa keşke bu site gbii bide erkekler kulübü olsada şu erkekler neyi neye göre yapıyorlar iç dünyalarını bi öğreniversek :KK53:

İ

iyi hakime sorun o zaman boşayacakmı.. Bayanın anlatmasına göre bi kere böyle olmus ben buna istinaden söyledim..insanız sonucta hepimz en yakınmza bile bazen böyle sözler edebiliyoruz..boşanmak bunkadar basitse kimse evlenmesin o zaman
Valla durduk yere bana gerizekali diyen adamla evlenecegime kirk yil bekar kalirim
Ben o kadar hazimli degilim, her lafi kaldirmak zorunda hic degilim. Vardir benim gibileri de herhalde
Hakim ne diyecek? Bu laf icin bosanilmaz mi diyecek? Psikolojik siddet diye birsey de var o zaman o da bosanma sebebi olmamali, adam evire cevire doverse siddet olur degil mi? Bu tur konulardan dolayi bosanmak isteyen birsuru insan taniyorum ailemde hakim avukat birsuru hukuk insani var.
Bosanmak kimine gore cok basittir evet, iki taraf da az cenesine mukayyet olacak uzgunum, zira evlilik bunu gerektirir, oyle caninin istedigi seyi soyleyemezsin esine

Sizde eleştirilecek bir taraf göremedim ben. Tedirgin olduğunuz bir konuyu dile getirip, destek beklemeniz gayet olağan.

Aynı hayatı paylaşıyor ve aynı gündemi takip ediyorsunuz doğal olarak.
Eşinizin bu durumda normal şartlarda güvenliğinizden endişe duyduğunu belirtmesi ve sizi gideceğiniz yere götüremeyecek dahi olsa bırakmayı teklif ederek, sizin için endişelendiğini ve düşündüğünü kendiliğinden belli edip kaygılarınızı biraz olsun hafifletmesi gereken yerde tam tersini sözlü hakaret boyutuna vardırarak yapmış.

Ki eminim pozisyonları değiştirmiş olsanız, siz eşinize gittiği yerden ötürü onun güvenliği için kaygılandığınızı ve dikkatli olmasını dile getirirdiniz.

Burada söz konusu olan bir "gerizekalı" lafı yüzünden evliliği bitirmek değil. Sözlü şiddetinde dozu müsamaha gösterdikçe artar ve şiddetin şekli değişir. Bugün bu, yarın sinkaflı küfür olur. Eşinizin sinirinin sebebi her ne olursa olsun, sergilenen davranış size yapılmıştır. Siz dart tahtası değilsiniz. Onun haksızlığını nedenler yükleyerek hafifletmeyin. Bosanıp boşanmamak sizin takdiriniz fakat lütfen kolayca affetmeyin.

ben eşime gönderdim okusun diye dedi ki başka birşeye kızmış , ya da karısına tahammülü kalmamış...

T
Valla durduk yere bana gerizekali diyen adamla evlenecegime kirk yil bekar kalirim
Ben o kadar hazimli degilim, her lafi kaldirmak zorunda hic degilim. Vardir benim gibileri de herhalde
Hakim ne diyecek? Bu laf icin bosanilmaz mi diyecek? Psikolojik siddet diye birsey de var o zaman o da bosanma sebebi olmamali, adam evire cevire doverse siddet olur degil mi? Bu tur konulardan dolayi bosanmak isteyen birsuru insan taniyorum ailemde hakim avukat birsuru hukuk insani var.
Bosanmak kimine gore cok basittir evet, iki taraf da az cenesine mukayyet olacak uzgunum, zira evlilik bunu gerektirir, oyle caninin istedigi seyi soyleyemezsin esine
evet ama erkeklerin yapısın da ani sinirlenme durumu var biraz eşler birbirini idare etmeli diye düşünüyorum..hakareti yutmak değilde karsımzdaki sinirliyken konusmayarak bunu engelleyebiliriz..yani buna yol acmamalı ..anlattığınız gibi bi erkek pek tanımadm ufakta olsa biçok kişinin agzndan kacabliyo..ama insanın kendini bilmesi güzel bsy attığınz adımlarda temkinli davranarak şoka uğramazsınız :KK51:

Derdini anlatirken,bu kadar cirkinlesmesine gerek yok..Çok kırıcı..Söylediğin eşine saçma gelmiş olabilir ama bu kadar kabalasmasini aklamaz..

Yine de boşanmayı düşünme,dile getirme..Ozur dileyene kadar sessiz kal..Sonra uygun bir dille yaptigi yanlisi anlat..Biricik anneleri bir bayanla nasıl konuşulması gerektiğini ogretse de hanımları uğraşmasa..

T

evet ama erkeklerin yapısın da ani sinirlenme durumu var biraz eşler birbirini idare etmeli diye düşünüyorum..hakareti yutmak değilde karsımzdaki sinirliyken konusmayarak bunu engelleyebiliriz..yani buna yol acmamalı ..anlattığınız gibi bi erkek pek tanımadm ufakta olsa biçok kişinin agzndan kacabliyo..ama insanın kendini bilmesi güzel bsy attığınz adımlarda temkinli davranarak şoka uğramazsınız :KK51:
Ama hersey de karsilikli
Bunu sen ben bir defa yapariz
Ikinciye yapariz
Hadi ucuncuye de yapariz da
Dorduncuye yapar miyiz? Hep idare eder miyiz? Bir de soyle birsey var birini affettikce o kisi daha da azitiyor,hepten mokunu cikariyor. Sahsi dusuncem tabiiki;)

Hakaretten çok korkmuş eşine yaklaşım tarzını ve tabiri caizse çemkirmesini yadırgadım. Başka bir şeye sinirli bile olsa insanin içinden hiç gecmez mi tehlikeli olabileceği. Ustun körü 'iş işte ne yapacaksın herkes aynı durumda' dese bile yeterdi belki. Eş resmen savaş baltalarını arkasında saklıyormuş saldırmak için izlenimi verdi bana. Hani bir şey söylese de saydırsam şuna diye bekliyormuş gibi. Hakaretten değil belki ama sevgisiz ve tahammülsüz bir eş gormek beni soguturdu ilişkiden. Çok basit bir şey gibi de gelmiyor can bu yani dün neden eve geç geldin kavgası değil ki.

Ama hersey de karsilikli
Bunu sen ben bir defa yapariz
Ikinciye yapariz
Hadi ucuncuye de yapariz da
Dorduncuye yapar miyiz? Hep idare eder miyiz? Bir de soyle birsey var birini affettikce o kisi daha da azitiyor,hepten mokunu cikariyor. Sahsi dusuncem tabiiki:KK66:
İşte onu ben eşime çok yapıyorum:KK53::KK53:

Şaka mı bu ya hayatım da böyle bir üslub görmedim terbiyesizin dik âlâsı..Kendisine saygısını yitirir insan , böyle bir yaratıkla bir saat bile yaşayamam..Sizde yaşamayın bence..

En çok kinci olamama huyumu seviyorum bilmiyorum her evliliktede böylemi oluyor ama biz tartıstıktan sonra ilerleyen günlerde beni gercekten mutlu edicek birsey yaptığında o samimiyet ve güveni hissettiğim zaman yasadığım kötü olayları pek düşünmüyorum.aklıma gelmiyor yani. O an dünyanın en mutlu kadını ben oluyorum.. Buda evliliğin büyüsü olsa gerek...

Back
X