- 20 Mart 2008
- 142.025
- 214.089
- 1.423
- 60
Benim arkadaşımın babası atıldı, birebir gördüm yaşanan olayı... herhangi bir tarikata da bağlı değildi...
tarikata bağlılığın tespitini nasıl yapıyorlar da işten atıyorlar, nasıl bir araştırma yapıyorlar merak ettim... bildiklerim var benim de sizin açıklamanızı merak ettim, açıklarsanız eğer...
Şaka mı yapıyorsun anlamadım... kadın başörtüsü var diye yemin törenine katılamıyordu... ne namazı ne orucu?? Yada siz memleketin çok ücra bir köşesindeydiniz, orada daha rahattınız, bilemicem...
yorumların gidişatını okumadım ama sizin yorumunuza nazaran cevap verme geregi duydum
kuzenimin eşi astsubaydı. eşi ve kendi namaz kıldıgı için görevden alındı.
çok yakın oldugumuz için başka faaiyeti olmadıgına da çok eminiz
böyle şeyler olmuyor değil yani..
Ciddenmi. şaka de officeyıl 2014, ben hala oturduğum semtte tepki alıyorum abla.. çoğu zaman yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum.. kısmetse asacaklarmış, öyle buyurdu geçen hafta komşumuz olan amcaha takıyor muyum? artık değil, duymamak için mp3 ile yürümek zorunda kalıyorum, araba falan çarpmasa bari bir gün
neden tünelin ucundaki ışık, daha tünelden çıkmadık mı
Çok ilginç. Burası genel anlamda Müslüman bir ülke. İnsanların bir kısmı namaz da kılabilir bunda ne sakınca var?
Ayrıca benim kardeşim şu an kuvvet komutanlığına bağlı birimlerden birinde görev yapıyor. Telefon dahi girmiyor ve ülkenin sayılı büyük yerlerinden birisi. İsmini vermeyeceğim ama
İçinde mescit var. Gün içinde namaz kılabiliyor insanlar. Hatta Cuma günleri komutanlar vs cümbür cemaat gidiyorlar. Burası doğuda ya da ücra bir yerde değil ülkenin göbeğinde.
Benim babam asker. Tüm çocukluğum kışlalarda geçti.
Namaz kıldığı için görevinden atılan asker görmedim hiç. Onlar tamamen irticai faaliyetlere karışanlar.
Kimseye zararı olmadan namazını kılana kim karışmış şimdiye kadar??
subay kızıyım .çocukluğum genç kızlığım subay lojmanlarında geçti. oruç tutan namAz kılan subaylar ,eşler gördüm. iftara çağrılan. ben patagonyadamı yaşadım babam oradamı subaydı anlamıyorum.
Çok ilginç. Burası genel anlamda Müslüman bir ülke. İnsanların bir kısmı namaz da kılabilir bunda ne sakınca var?
Ayrıca benim kardeşim şu an kuvvet komutanlığına bağlı birimlerden birinde görev yapıyor. Telefon dahi girmiyor ve ülkenin sayılı büyük yerlerinden birisi. İsmini vermeyeceğim ama
İçinde mescit var. Gün içinde namaz kılabiliyor insanlar. Hatta Cuma günleri komutanlar vs cümbür cemaat gidiyorlar. Burası doğuda ya da ücra bir yerde değil ülkenin göbeğinde.
Tarikat yada irticai sorunlar varsa ihraç olur,yada disiplinsizlik söz konusu ise olur,yoksa başı kapalı yada namaz kılıyor diye ordudan atılmaz..
Uzun süren araştırmalar sonucunda bu karara varılır,2 günde verilen bir karar değildir çünkü..
Biliyorum ki haremlik selamlık yaşayanları gördüm...
Başörtüsü sadece çene altı olarak kabul ediliyordu,türban takan zaten alınmıyordu hiç bir tesise..
Kaldı ki orduevine bile giriş yapılamazdı..
Ciddenmi. şaka de office
tabii. ben kolumdaki geçici ejder dövmesi vardı giremedim. asker sokmadı valla. sonunda asetonla sildimde öyle girdim. katı kuralları var. kot pantalonda yasak mesela.Ordu evleri sadece başının kapalı olmasına takmaz ki. Başı açık olup da kıyafet kriterine uymayan alınmaz. Eşofman, sakal, kirli sakal bile, buna benzer o kadar çok şey var ki.. sonra türbana gelince ordu başı kapalıyı sevmiyor oluyor.
çok terbiyesizlik bu. ayıp gerçekten.yok vallahi ciddi :) komple astı amca bizi 2 dakikada.. yani bazen düşünüyorum hep beni mi buluyor diye de, çevremde de çok duyunca demek yalnız değilim diyorum.. mesela geçen hafta bir kahvaltı yapalım dedik, yanımıza gelen teyzeler tarafından resmen parti tacizi yaşadık, yarım bıraktık kalktık.. tacizin adı konuşma özgürlüğü olunca yapacak birşey kalmıyor pek :)
cumhurbaşkanı da olsun şu mağdurum muhabbetini bıraksın artık başörtülü bacılarını kurtarsın mağdurluktan.ben de kapalıyım yanlış anlaşılmasın ama o adam başörtülü bacılarım diye siyaset yaptıkça delleniyorum.
Ordu evleri sadece başının kapalı olmasına takmaz ki. Başı açık olup da kıyafet kriterine uymayan alınmaz. Eşofman, sakal, kirli sakal bile, buna benzer o kadar çok şey var ki.. sonra türbana gelince ordu başı kapalıyı sevmiyor oluyor.
elbetteki bizde anlam veremedik bu duruma..
sizde dahil asker yakınları yorum yapmış böyle bişi olmadıgına dair..
tabi ne kadar yakın olsakta aile içinde ne olduguna dair herşeyi bilemeyiz..
belkide farklı bi sebepten görevden alındı ama bize söylenen bu orasını bilemem..
ben şahit oldugumu dile getirdim..
Kot pantolanla girilmez kışları,yemek salonuna kotla giremezsin.
Kızımın piercingi vardı burnunda ona bile itiraz ettiler kapıda,bir kerede kapri giymişti sanırsin ki kısa şort giymiş..
Aynen ben de kapriyle girmemiştim. Hatta 5 dk işim var gireyim çıkayım dedim kesinlikle almadılar. Hatta ben düğünümü orada yapacaktım da olası durumlara karşı yapmadım yani. Sonuçta her gelene kıyafet yönetmeliği veremiyorsun.
yıl 2014, ben hala oturduğum semtte tepki alıyorum abla.. çoğu zaman yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum.. kısmetse asacaklarmış, öyle buyurdu geçen hafta komşumuz olan amcaha takıyor muyum? artık değil, duymamak için mp3 ile yürümek zorunda kalıyorum, araba falan çarpmasa bari bir gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?