• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adenomyozis ve tüp bebek

Merhaba ya ben de hemen hemen her ilişkide ağrı yaşarım ve daha dün histeroskopi sonucu ters rahimli olduğumu öğrendim oysaki hsgde çektirdim ben ya onun raporunda sadece biraz sola dönük olduğu yazıyodu. Söylemez olaydım herkes ters rahimliysen hamile kalamazsın diyor. Moral sıfır anlayacağın. 2 tane negatif sonuçlanan embriyo transferimde var. Histeroskopide çizik atıldı normalde aralıkta tekrar transfer planlanıyordu rahim içinde enfeksiyondan dolayı ocağa ertelendi maalesefki
Ters rahim doğal yolla gebe kalmaya engel değil. Tüp bebeğin negatif olmasının sebebi de değil bu arada. Ters rahim endometriozis ve adenomyozise sebep olabiliyor maalesef. Üzerine düşülmesi gereken konu esas bu acıkcası. Ve biz maaleef enfeksiyona falan daha cok yakalanıyoruz.
Umarım istediğin sonucu alırsın ama ters rahim için histeroskopi hsgye bile gerek yok usgde direk gözüküyor alttan muayenede.
İşin cinsel ilişkide ağrı kısmını da ben de çözemedim valla :)

Back