Adet düzensizliği tanı ve tadavisi :45:

isoves

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2011
471
7
46
İstanbul
Önceden adet düzensizliğinin sadece pko sebebiyle olduğunu sanırdım.

bana cerrahpaşada pko sun dendi.

ama istediğim bir kaç ay içinde hamile kaldım. gerçi 5.5 aylıkken kaybettim. sonrasında neden kaybettim ve pko luyum şimdide eskisi gibi hamile kalmazsam korkusuyla 2 profesöre gittim.
biri yumurtalıklar normal dedi.

diğeri sen pko gibi durmuyorsun. yumurtalıklardaki folikül sayısı normal dedi.
birde adetin 2.günü gidicem değerlerime bakacak.

Ama internette araştırdığım kadarıyla
prolaktin
progesteron
gibi bazı hormonlardaki düzensizlikte adet düzensizliğine sebep oluyormuş.

benim adetim gecikiyordu.

SİZİN ADETİNİZ GECİKİYORMU ERKENMİ GELİYOR
ADET DÜZENSİZLİĞİ TANISI KONDUĞUNDA SEBEP NE OLARK SÖYLENDİ VE TEDAVİSİNİ YAZMANIZI İSTİYORUM.

ilk ben yazayım

1.adetim geç geliyor
2.neden olduğu belirlenmedi
3.tedavi belirlenmedi

kısmetse bir dahaki ay... :)

ilk ben yazayım

1.adetim geç geliyor
3.tedavi belirlenmedi

bende yazayım:)) 1. adetim geç geliyor bnmde iki ayda flnn 2. pcoluyum bide prolaktin hormonum yüksek. 3. doğum kontrol hapıı

gecikme dediğiniz ne kadar süre oluyo acaba benim ki 30 günde bir oluyo geriye atma olmuyo tarihte hep ay sonlarına dogru oluyo, bu pko denilen şeyide yeni ögrendim. hiç ölçüm yaptırmadım en kısa zamanda bi endokrine gitmeyi istiyorum

28-35 arası normal sayılıyor diye biliyorum.
ama bir ay 28 bir ay 35 gibi sürekli değişiyorsa belki sorun olabilir.

bence kesinlikle git
ama bu pko yılan hikayesi gibi iyi doktora git bena 3 yıldır pko sun dedikleri için çocuk olmazsa korkusuyla yaşadım.
şimdiki doktorum karar verecek adetimin 28.günü bugün adet olmayı bekliyorum.

snn bnmkinin yannda düzenli:)) bn bi ay olup bi ay olmadığımı bilirim.. bazen günümü on gün geçiyo bazen 15 gün.. iki aydr günümde oldum ama bu ay yine 10 gün geçti inşallah hamileyimdirr:26:

CANIM bi başka topikte dkh kullananlar olarak baya tartışmıştık önermiyoruz canım. kesin tedavi şart? kilo durumun nasıl ? insülin direncini kırmak gerekli bu hastalığı kontrol altına alabilmek için . ben metformin kullanıyorum 3 ayımdayım bir yumurtalıımdaki kistler gitmiş inşallah diğerindekilerde kaybolur...

snn bnmkinin yannda düzenli:)) bn bi ay olup bi ay olmadığımı bilirim.. bazen günümü on gün geçiyo bazen 15 gün.. iki aydr günümde oldum ama bu ay yine 10 gün geçti inşallah hamileyimdirr:26:

inşallah canım. dikkatimi çekti benim de adet düzenim seninkisi gibiydi. şuan metformin kullanıyorum sen neler yapıyorsun sveh?

1.adetim geç geliyor...... evet
2.neden olduğu belirlenmedi......pkoluyum
3.tedavi belirlenmedi........metformin kullanıyorum

ilk ben yazayım

1.adetim geç geliyor
3.tedavi belirlenmedi

beimde pkolu olduğum sölendi normal muayneye gittiğimde bende 30 günde yada 31 engeç 32 günde oluyordum adet...2 ay klomen çatlama iğnsi tedavisi oldm.sonrasında bıraktım...5 ay sonra kendiliğinden geldi meleğim...(bu arada tabiki kilo verdim ve hamile kaldım).....20+6 (5 ay 1 hafta sayılır) da doğumum başladı doğum yaptım bebişim 2,5 saat yaşayıp vefat etti 04.12.2011 de ((((( ciğerleri oluşmadığı için küvezede alamadılar....gerçi pisi pisine gitti meleğim drumun ihmali yüzünden....şimdi bendede aynı korku var ya birdaha olmazsa ya çok geç gelirse meleğim gibisinden korkularım var gerçi artık drumada güvenmediğimden acaba gerçekten pko lumuyum diyede soruyorum kendime....allahım sabır versin.ve en kısa zamanda inşallah meleklerimizi yollasın....BİRDE ŞU VAR SÜT KORUMA OLAYI OLUP HASTALANMAZSAM DİYEDE KORKUYORUM ZATEN ÇOK YENİ OLDUĞU İÇİN KAFAMDA ÇOK KARIŞIK KORKULARIMDA VAR NE BİLEYİM İŞTE ÖLE...

snn bnmkinin yannda düzenli:)) bn bi ay olup bi ay olmadığımı bilirim.. Bazen günümü on gün geçiyo bazen 15 gün.. Iki aydr günümde oldum ama bu ay yine 10 gün geçti inşallah hamileyimdirr:26:

işallah cnm inşallah hamişsindir :)

metformi nedir cnm ne için kullanıyorsun tam olarak? Insülin direncini kırmak içinmi yani?

Son düzenleme:

1.İlaçsız hiç adet görmüyorum keşke gecikme olsa o bile yok=)
2.Pkos
3.Doğum kontrol + metformin

Metformini sormuşsun cnm şeker ilacı ben glucophage 850mg kullanıyrm bazılarının kistleri gitmiş bende hiç bir şekilde ilerleme yok :)
Prolaktin yüksekliği adet gecikmesi yapar..Son olarak progynex kapsül verdi dr bir de bununla deneyelim adetin düzene sokmamız lazım dedi ama uyku ve bayılma gibi yan etkilerin olduğunu duydum arkadaşım kullanmıştı o yüzden kullanmcm heralde ama tedavide genellikle dkh kullanılıyor çocuk isteği yoksa..Her pko hastası adet olamck hamilelikte zorluklar yaşck diye bi genelleme yok pko olupta hiç sorunu olmayanlarda var ne güzel pko varsa ve hamile kaldıysan sevinmelisin cnm geçmiş olsun :) cerrahpaşa için bir şey diyemcm bilmiyrm ama gittiğin dr güvenmiyosn heralde kafan karışmş istanbulda iyi doktorlar var araştrp bir de onlara görün istersen

Son düzenleme:
inşallah canım. dikkatimi çekti benim de adet düzenim seninkisi gibiydi. şuan metformin kullanıyorum sen neler yapıyorsun sveh?

kilo problemim yok bnm çok zayıfım diyebilirim. ya verdi endokrin doktoru kullanmak zorunda kaldm bnde istememiştim aslında. insilündede sorun yok prolaktin yüksekti işte. ben bitki tedavisi görüyorum 6 aydr iki aydr günümde adet oldum bu ay adet olmadm evde yaptığım testlerde negatif çıkıyo bilmiyorum nolcak.. bu ay tıp doktoruna başlıcam ne der ne yapcak bilmiyorumm.. şifa Allahtan tabii...

snn prolaktn yüksek mi peki çocuğun var mı arkadaşm? ne zamandr tedavi görüyosun? çok mu soru sordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…