adet düzensizliği

Brownimm

Hayatımın Aşkı 2 Erkek..
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2011
831
3
46
Ordu
ben 2 aydır adet olmuyorum ve gerçekten çok stres yaptım ne zaman olcam ne zaman olcam diye bekleyip duruyorum ve bi haftadır böyle sıcaklıyorum ateş basması gibi değil ama sıcaklıyorum göğüslerimde şişkinlik var ama bilmiyorum acaba adet öncesinde sizdede sıcaklama gibi bir şeyler oluyor mu bilgisi olan benimle paylaşabilir mi lütfen

Canım 2 yıldır adet olmadın ve dr'a da mı gitmedin?
Ben de lise dönemimde 1 yıl olmamıştım dr'a gittim hormon bozukluğu, guatr gibi bi ton sorun çıktı...
Bence dr'a gidip mümkünse hormonlarına baktırmalısın...

2yıl değil snaırım 2 aydır olmamış arkadaşımız.tabiki doktora gitmek en mantıklısı.sıcak basması falan normal bişey 2 aydır olmuyosunuz.şu sıralar kilonuzda değişiklik olduysa ondan olablir alıp verme gibi bir durum.bi ara benimd eolmuştu doktor kilomda değişiklk olup olmadığını sormuştu.aşırı tüğlenme olup olmadığını sordu.sonrada bir hormon testi yaptı.anormal bişey olmayınca adet düzenleyici hap(doğum kontrol hapı) vermişti.adet söktürücü değilde doğum kontrol haplarının daha masum olduğunu söylemişti.ve strese bağladı.bende hormonsal bişey olmadığı için hapı 1 ay kullndım ve bıraktım sonra düzenede girdi.bazen olur böyle şeyler

bnımde 3 ayda bır geldığı olmuştu.. stres ve hormonlara bağlı canım.. geçen ayda 2 aylık perıyotta geldı..

Aslında kilo aldım evet. Ama dediğim gibi bende çok stres yapıyorum böyle olunca o zaman hep gecikiyor gerçektende. İnternetten araştırma yaptım korkmaya başladım tabi öyle kötü kötü şeyler yazınca Allah kimsenin başına hastalık vermesin ya. Çok teşekkürler canım yorumun için internette öyle şeyler okudum ki valla korktum şimdi rahatlattın beni tabiki doktora gitmek lazımm..

Son düzenleme:
bnımde 3 ayda bır geldığı olmuştu.. stres ve hormonlara bağlı canım.. geçen ayda 2 aylık perıyotta geldı..

Aslında bende 2ayda 1, 3 ayda 1 oluyodum arada sırada ama düzelmişti tam düzeldi ben kesin yne bozulur dedim bozuldu yani 2 aydır hala olmadım. İnsan gerçekten stres yapıyor böyle olunca kadın olmakk çooook zor iş yaa.. Telaşlandım hemen fikri olan vardır diye sorayım dedim çok teşekkür ederim cevaplarınız içinn

2aydır olmadım canım. Önceden de böyle oluyodu doktora gitmiştim ama stresten her şey normal gözüküyor dedi tam düzene girerken ben yine stres yaptım galiba tekrar bozuldu iştee insanın kafası allak bullak oluyor ya Allah hepimize sabır versin diyorum

Son düzenleme:

rica ederim.. insan tabı tedırgın oluyor..

ben ilaç kullanmıştım sıvılce ıçin bırkaç yıl once.. o dönem 3 ayda bır gelen adetım her ay geldı..ilaç bıttı 7 aylık kullanımdan sonra 6 ay kadar yıne duzenlı geldı..sonra ağrılarım başladı..ama nasıl ağrı..zor katlandım.. karacığerımden dolayı içemıyordum ılaç yasaktı bırarara..ALLAH kımseye yaşatmasın
sonra bu aralar okuldakı streslı koşmacadan kılo verdım,sonra baktım yıne duzensızleştı..

ben son çare kıraz yedım bolca,bırde et ,yumurta vb proteın aldım..hem kan hem vıtamınlerımı doğal alayım dıye ee bıraz işe yaradı sankı..

kıraz ye mevsımı nasılsa..tabı aç karnına değil

Çok pardon canım ben yanlış anlamışım...
Malesef duygu durumları da etkiliyor adet düzenini...

Canım benim çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.. Hastalık olunca mecbur ilaç kullanıyoruz ama tabiki böyle şeyler doğal bitkilerle felan geçince daha iyi oluyor açıkçası ee birde bebeğim olduğu için kullanmak istemiyorum. Bende okumuştum. Hayıt suyu adeti düzenliyormuş diye ondan alayım dedim aldım ama kullanmadım. Kiraz kulağa daha hoş geldii çok da severim Valla böyle düzensizlikte doğru dürüst adet olmazken bebişim oldu şans mı diyeyim artık ne diyeyim bilmiyorum ama düzene girse tabiki çok güzel olacak hepimiz için. Şey bu arada düzene sokmayı başardın mı canım :26: :26:

Son düzenleme:
Çok pardon canım ben yanlış anlamışım...
Malesef duygu durumları da etkiliyor adet düzenini...

Kesinlikle öyle.. Her zaman diyorum kadın olmak gerçekten zor. Erkek olmada ne var kii beş dönüm bostan yan gel yat osmann peki sen lise yıllarında nasıl hallettin canım adetini düzene sokmayı.. :44: :44:

ALLAH analı babalı büyütsün

adetım kıraz yedığım beslenmeme dıkkat ettığımde o ay geldı.. düzene gırdı mı?? bunun cevabını sana bu ayın ortasına doğrı verebıleceğim

Evli misin bilmiyorum canım evli değilsen iyi bir kısmetin olsun bebeğin de en yakın zamanda kucağında bulunsun diyorum sağlıcakla Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. İnşallah hadi bakalım inşallah düzene girceksin bize de örnek olcaksınn

nişanlıyıminşallah canım tayin çıkarsa evleneceğim..

düzene gırmek için kılo almaya ve anemımi yok etmeye çalışıyorum..inşallah azmettım..süt içsem mıdem bulanır bugun 1 kase dolusu bebe maması yedım ezipte.. kan için kıraza devam aklıma geldıkçe.. inşallah olacak..çünku aklıma inan başka doğal bişey gelmıyor

senın dedığın şu hayıttohumu falan deneyeceğim ama yok tüylenme yapıoyor bılmemne dedıler..bnde kendımce bı yol tutturdum..kiraz,üzüm falan..kuru incirde anemın varsa ıyıdır..

bırde stresı yensem

Son düzenleme:

En büyük düşmanımız bence stres canım. Stres o kadar etkiliyor ki ama kafaya takmamak mümkün değil. Bende yediklerime dikkat etmeye başladım bakalım nolcak halimizz :18: Bende belirti var ama maaleseff hala olmadım Allah'tan sabır diliyorum yani..

hayırlısı canım yaa.. ağrı ya da başka bnzerı rahatsızlık yoksa bu 1 ya da 2 aylık gecıklemelerı stres ve hormona bağlıyor doktorlar..belirtılen sureyı aşmadıysa takvımde pek bişey olmaz..ama tabı sıkıntı verıyor sınır yapıyor..

Ne ağrı ne de başka bir şey canım.. Tabiki en iyisi doktora gitmek ama işte böyle doğal yollarla birbirimize sorarak halletmeye çalışıyoruz. Umarım sen düzeme girersin de banada örnek olursunn. E bir de eşim de çok kızıyor bana. Neden kafana takıyorsun diyor ama gel de erkeklere anlat şimdii :44: Ahh erkek olmak varmışş

komık hatun inşallah işe yarar kıraz vb.

komık hatun inşallah işe yarar kıraz vb.

İnşallahh.. Benim yengem var. Kadın günü gününe olur. Hatta saati saatine.. Ama bebeği olmuyor canım. Bende hiç düzen yokken 7 aylık evliyken bebeğim oldu. Kısmet tabi bu işler biraz ailede de var bu düzensizlik baba tarafındaki kuzenlerim hep 3 ayda 1, 2 ayda 1 olur. Aman neyse artık ramazana kadar bir doktora görünürüm canım inşallah kötü bir şey çıkmaz. Korkudan gidemiyorum aslında birazda ya bir şey çıkarsa diye..

Son düzenleme:

korkma bnce..ağrın vb şeylerın olmasada madem evlısın 6 ayda bır ıhmal etme..kontrol adına gıt..rahat ol..

bn 2 ayda bır göğsümdekı fıbroadenoma gıdıorum..buyucek dıye korkuyorum..hatta bır ara göğüslerım küçüldü..şimdi yıne şiştı..nıye bılmem..korktum..gıtmedım..pişman oldum.. onumuzdekı ay kontrolum var..

ıhmal etme..benım fıbro bır anda çıktı..şaştım..kontrollerı aksatmamak adına sende gıt için rahat eder,kocanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…