• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet geciktirici hakkında düzgün bir bilgi verebilecek olan var mı?

bihter__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
239
136
103
herkese merhaba... regl donemımle ılgılı bıtmek tukenmek bılmeyen sorunlarıma bır yenısını ekledım.
sımdı benım adetlerım eskıden cok duzenlı olmasına ragmen son 1 senedır 3 gun gec 3 gun erken derken baya duzensızlestı.

4 mayıs 1 hazıran 25 hazıran 24 temmuz son perıyotlarım. sımdı ben bu ay sonunda 25-30 tarıhlerı arasında regl olmak ıstemıyorum.

gecıktırıcıye ne zaman baslamm gereklı? eger 20 sını beklesem 21 ınde gelecekse bı fayda saglamaz bana?
duzensız oldugu ıcın cekıncem var. nasl yapmam gereklı sımdı baslamak ıcın erken ama tam bır tarıhımde yok:S

bu arada kullandıgım perıyod takıp uygulaması 21 i dıyor ama gecen ayda 20 sı dıyordu 4 gun gecıktı kararsızım benı aydınlatırsanız sevınırım

adetten 3 gün önce başlamalısın, ama adet düzenin ve durumun sıkıntılıysa önermem, daha çok sıkıntı çıkarabilir

Üç gün önce başlamalısınız. Maksimum 10 gün kullanılıyor diye biliyorum. Bittikten üç gün sonra da yeniden regl oluyorsunuz. Dört gün gecikme çok büyük bir gecikme sayılmaz yani periyod takibini zorlaştıracak kadar büyük değil. İlaco zaten 10 gün alabiliyorsunuz normal olması gereken zamanda kullanıp 1 hafta sonra bırakabilirsiniz.

İlacı en fazla 14 gün kullanabilirsin. Normalde adet tarihinden 3 gün önce başlanılıyor, ama seninki arada 3 gün erken geliyorsa sen 19'unda başla. Zaten 14 gün atlamadan ve zamanında içersen hapları (günde 3 kere, 8 saatte bir), o zaman seni 2 Eylül'e kadar filan idare eder.

Ama ne kadar uzun süre içersen, bir sonraki adetin o kadar düzensiz ve sancılı geçer haberin olsun.

Bu tarz ilaclar hormon icerir. Hormonlar da vucudunuzda bilhassa gogsunuzdeki kotu kitleleri uyarip ortaya cikarir ya da buyutur. Gerekmedikce hormon almayin.

dediklerinizi dikkate alıcam fakat dıyelım kı 19 da basladım... 19 dan 25 e kadar gecıktırmıs olcam zaten 25tende 30 a kadar gecıktırıcem. yanı 10 gun felan kullanmıs olacagım. sımdı benım sıkıntım adetımın 3 gun oncesı hangı gun onu bılmıyorum.

19 umu 20 sımı duzensız olmasının dezavantajı:( pazar gunune kadar gelırse gene erken gelmıs olucak ama ben yınede ılac kullanmak zorun da kalmayacagım.

bırde eskıden hıc olmazdı ama sımdı dunden berı goguslerımde ve kasıklarımda agrı basladı ama goguslerımdekı sızı benı 3 aydır mahvedıyor bu demek oluyorkı tam bılmesemde tarıh yaklastı pazartesi icmeye baslarım bakalm ne dersınız?

dediklerinizi dikkate alıcam fakat dıyelım kı 19 da basladım... 19 dan 25 e kadar gecıktırmıs olcam zaten 25tende 30 a kadar gecıktırıcem. yanı 10 gun felan kullanmıs olacagım. sımdı benım sıkıntım adetımın 3 gun oncesı hangı gun onu bılmıyorum.

19 umu 20 sımı duzensız olmasının dezavantajı:( pazar gunune kadar gelırse gene erken gelmıs olucak ama ben yınede ılac kullanmak zorun da kalmayacagım.

bırde eskıden hıc olmazdı ama sımdı dunden berı goguslerımde ve kasıklarımda agrı basladı ama goguslerımdekı sızı benı 3 aydır mahvedıyor bu demek oluyorkı tam bılmesemde tarıh yaklastı pazartesi icmeye baslarım bakalm ne dersınız?

neden geçiktirmek istiyorsun bu ilaç tamda bu şikayet ettiğin şeylerin beterini yapacak, aşırı göğüs şişkinliği hatta sızısı, yoğun bi şekilde kasıklarda dolgunluk ve ilacı bıraktıktan sonra daha ağrılı adet görceksin
bence adetlerini düzene sokmak istiyorsan doktor kontrolünde doğum kontrol hapı kullanman daha mantıklı

kardesımın dugunu var regl olmak ıstemıyorum.. cunku arkama gectı onume gectı sureklı lavobada olmak ıstemıyorum. zor gecırıyorum zaten normaldede o yuzden :((((((

kardesımın dugunu var regl olmak ıstemıyorum.. cunku arkama gectı onume gectı sureklı lavobada olmak ıstemıyorum. zor gecırıyorum zaten normaldede o yuzden :((((((

pişman olursun. ben sonraki adetimi çok sancılı yaşamıştım. çok sancılıdan kastım çok çok çok sancılı. artı düzene oturmuş reglim de piyuuu uçtu gitti...

Aıntı yapma yerını bulamadım o yuzden boyle yazıyorum.. haklısınız bende ıstemem dıger ay ezıyetler cekmek ama ısyerınde bıle arkama gecıp benı rezzıl ettıgı ıcın bı kac kez rısk alamıyorum

Merhaba kızlar ben bir doktor durumumdan dolayı geciktirici kullanmak zorunda kaldım sadece 3 gün kullanmıştım tam 1 hafta önce kullanmayı bıraktım fakat hala renglim başlamadı 2 gün geçti. Sizce neden olabilir :(

Back
X