Gebeliğe Hazırlık Adet görememe ve gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

hayalmimari

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2021
145
103
23
Merhabalar, benzer durumu yaşayanların fikrine ihtiyacım var. PCO tanım var ve kilo artışımdan sonra birkaç yıldır ilaçsız adet göremiyordum. Tiroit değerim (TSH) yüksek çıkmıştı, 3 ay gebelik önermedi doktor, ilaç kullanıyorum şimdi normale indi değerim, diyete de başladım, kadın doğum doktoru en az 5 kg vermemi ve folik asit kullanmamı söyledi günde 2 defa. En son 5 ay önce söktürücü ile adet olmuştum. Benim durumumda olan, adet görmeden gebe kalabilen oldu mu?

Ovulasyon testi ile takip edebilirsin yumurtlama olup olmadığını. Bende de pco var gecen ay 45 günde adet oldum ilaçla. Ama bu ay ov testinde yakaladım yumurtlamayi. Pco olmasına rağmen kırmızıydi. Mutlaka al canım gebelik planliyosan

Benimde tsh yüksekti bende kilo alıyordum doktor ilaç verdi 2 ay içinde düştü düzene girdi folik asit kullanmaya başladım sonrasında 3. ayımda hamile kaldım cnm her 3 ayda bir kontrollerim var

Çok teşekkür ederim bugün alacağım

Peki bu 5 ayda neden adetiniz için sokturucu kullanmadiniz? Kullanip deneseydiniz keşke oyle daha bir ihtimal olurdu. Ama bu 5 ayda hrr hangi gun yumurtlama olduysa bile o gune tutturmak biraz zor gibi. En iyisi adeti getirin ve oyle deneyin

Peki bu 5 ayda neden adetiniz için sokturucu kullanmadiniz? Kullanip deneseydiniz keşke oyle daha bir ihtimal olurdu. Ama bu 5 ayda hrr hangi gun yumurtlama olduysa bile o gune tutturmak biraz zor gibi. En iyisi adeti getirin ve oyle deneyin
Adetlerim hep düzensizdi, doktor folik asit kullanmamı ve başka bir hastaneden rahim filmi çektirmemi istedi. Biz yeni yeni çocuk istemeye başladık, o yüzden rahim filmini şimdilik istemiyorum, burada okuduğum yorumların da etkisi var TSH yüksek olduğu için hap kullanma belki de tiroit yüzünden adet olamıyorsundur dedi. İnternette çocuk düşünmeye başladıktan sonra doğum kontrol hapı söktürücü gibi şeyler kullanılmaması gibi yorumlar okumuştum, olumsuz bir etkisi olur mu gebeliğe bilemiyorum tabi

Bizim adet olmama nedenlerimizden biri progesteron azligi. Adet sokturucu progesteron içeriyor. Benim doktorum bir kadin bir yilda 10dan az adet gormemeli demişdi. Adet gormuyorsan sokturucuyle adetini getir. Yoxsa yilda 2-3 kere adet gormek yaşlandiğinda rahim kanseri riskini artirir demişdi. Yani duvari her ay yenilemek gerek. Kendisi gelmiyorsa zorla)) tabi ilac olmasin bitkisel yontemlerle de adet sokturenler oluyor. Dogum kontrol hapi ben de tarafdari değilim. Yan etkileri de oluyor sonra. Ama çocuk dusunmese de bir kadin duzenli adet olmaya gayret etmeli. Mesela tsh yuksek, prl yuksek diyorsa illa gebelik dusununce onlari dusurmeye gerek yok. Onceden dusur bedenini hormonlarini dengele sonra daha kolay hamilelik olur

Geçen gün aile hekimime de danıştım. kadın doğum uzmanının söylediklerini de söyledim, söktürücü kullanmama gerek var mı dedim, duvarın kalınlaşmasından endişe ettiğimi de söyledim. Hemen birkaç ayda kalınlaşmıyor tiroit sonucunu bekle, söktürücüleri kafana göre kullanma dedi. Ben de Tarlusal'ı bir defa doktor yazdığı için biliyorum sonradan kendim de aldım adet görmedikçe. Doktorlar ne diyorsa onu uygulamaya çalışıyorum şuan ne yapayım :/

Birgebenıngunlugu instagram dan mutlaka bak canım yumurtlama masajı adet olma masajı falan veriyor çok memnun etkisini gören bi çok insan var soğan kürünü dene çok faydasını gormuslerdi. Olmadı doktorunu değiştir derim . Ama en önemlisi dediğim sayfaya bak çok yardımcı oluyor

Ya tabiki ben o anlamda soylemedimki tabi doktor ne derse o uygulanmali. Evet kafaya gore kullanilmamali. Onun da dongunun uygun gunleri var kullanmak için. Tavsiye amaçli soyledim

Ya tabiki ben o anlamda soylemedimki tabi doktor ne derse o uygulanmali. Evet kafaya gore kullanilmamali. Onun da dongunun uygun gunleri var kullanmak için. Tavsiye amaçli soyledim
Teşekkür ederim canım. Benim de kafamı kurcalamıştı acaba uzun zamandır adet olmamam gebeliğe engel olur mu diye ama sorduğum birkaç kişi de gebelik olabilir dedi. Kadın doğum doktoru da söktürücü falan vermeyince kullanmadım. B Betus94 arkadaşın tavsiyesiyle şimdi Ebru Ceylan'ın (birgebeningunlugu) videosunu açtım, bu mesajı yazarken hiç adet görmemiş 273. günde yumurtlaması olmuş ve doğuma girmiş birisinin olduğundan bahsetti :) adet olma masajını da denedim hemen umarım işe yarar.

InsaAllah iwe yarar. O masaji biliyorum. Adetim gelmezse ben de deniycem

Ayni skntidan problem yasiorum canim hipotiroid asiri kilo aldi bir seneye yakin adet görememe yasiorum ve cocuk istiyoruz cok kötü doktorum var sadece tiroid hapi veriyor 25 mg baskada bisey yapmior bekle deyip duruyo türkiyeye gelip kontrol olcam bu eylül ins.. sizde gelismeler nasil?

Ben de 75 mg levotiron kullanıyorum tiroit için, mesajınızı yeni gördüm. Folik asit vermişti doktor onu kullanıyorum, diyet ve yürüyüşe devam ediyorum, su çok içmek gerekiyormuş yumurta kalitesi için, burada öyle yorumlar gördüm. Bakalım bir süre böyle devam edeceğim, inşallah güzel sonuçlar alırız her birimiz

Sorun degil ,evet insallah bende folik asit ve ovulasyon testlerinden siparis ettim adet olmuyorum ama yumurtlama oluyormu cok merak ediyorum kontrol edicem önümüzdeki ay

Sorun degil ,evet insallah bende folik asit ve ovulasyon testlerinden siparis ettim adet olmuyorum ama yumurtlama oluyormu cok merak ediyorum kontrol edicem önümüzdeki ay
Ben de ilk defa 2 tane ovulasyon testi yaptım ama maalesef yumurta görmedim. 1 aya yakındır folik asit kullanıyorum. Bir gebenin günlüğü diye bir hesap önermişlerdi buradaki arkadaşlar, adet masajı var onu yaptım ama günde bir iki defa 2 gün yaptım. Kahverengi akıntım başladı afedersiniz birkaç damla kan gelmişti adet oldum diye sevindim ama maalesef sonra yine akıntı geldi yarın yeniden yapacağım masajı biraz daha fazla olarak, umarım gelir bu defa. Yumurta için de masaj varmış adet olayım onu da deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…