adet görmeden spral taktırabiliriyim

elif32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
194
2
118
48
Diğer
dört ay önce sezaryenle doğum yaptım hiç adet görmedim kızlar,spral taktırayım dedim ama hastane adet görmeden takamayız dedi bu her yerde böylemi ne zaman adet görülüyo bilginiz varmı

canım yapıyorlarmış ama acıyormuş adetli olunca daha kolay takılıyormuş benimde kırkım yeni doldu adet olunca bende düşünüyorum

evet takılıo.kırkın çıkmazsa adetli olmana gerek yok.kırkın çıktıktan sonra adetli olman lazım.
ben 36.ıncı günümde taktırdım.çok felaket acıdı.sonra kontrole gittiğimde düşmüş haberim yok.süt korumuşşşşş.bir cesaret daha toplayabilirsem birdaha taktırcamm.

evet takılıo.kırkın çıkmazsa adetli olmana gerek yok.kırkın çıktıktan sonra adetli olman lazım.
ben 36.ıncı günümde taktırdım.çok felaket acıdı.sonra kontrole gittiğimde düşmüş haberim yok.süt korumuşşşşş.bir cesaret daha toplayabilirsem birdaha taktırcamm.

Nasıl bir acı acaba tarif edebilirmisin

bende en cok su acı olayından korkuyorum ne zor ıs kadın olmak yaaaakannehir

canım benim bebeğim 6,5 aylık oldu. ben hala adet görmedim. benim kırkım çıkınca taktı doktorum. en rahatı bu şekilde dedi. acısı da sadece hani açık kalması için bir alet koyuyorlar ya onun acısı. yoksa sen spirali hissetmiyorsun bile. o aleti takıyorlar, spirali yerleştiriyorlar, sonra hemen aleti çıkarıyorlar. acısı bitiyo. yani rahatlığını düşünürsen o 2dk sabretmek hiç zor değil bence..

bılmıyorum ya herkes adet olunca taktır bekle dıyolar,bakıyım eger hasta olmazsam gıder taktırırım ya beklemem yanı 1 sene adet olmayanlar var napcaz o zaman oyle olursa

yani bence de herkes kısa süre sonra adet görmeyebiliyor. bu durumda da uzun süre başka metodlarla korunmak gerekiyor. ancak spiral her iki taraf için de en rahatı. hem de hamilelik, doğum derken etkilenen özel yaşamı fazla ihmal etmemek gerek opuyorumnanaktan

Arkadaşlar yazdıklarınız kafamı karıştırdı benim biraz. Doktorum bana ne zaman istersen taktırabilirsin adet olmanı beklemene gerek yok dedi 3,5 ay oldu hala taktıramadım. Bir kaç çeşiti varmış fiyatları ona göre değişiyormuş galiba. Birde düşme olayı nasıl oluyormuş ki sonuçta bir alet değilmi düşünce görülmez mi?? Nedir nasıldır hiç anlayamadım şimdi....

canım düşme olayı ile ilgili benim bir bilgim yok. hatta spiralin yerinden oynayabildiğini biliyorum ancak düştüğünü hiç duymamıştım. bence vücudumuzda kaç yıl kalıcağı düşünülürse imkanımız varsa kaliteli olanından taktırmak daha doğru. yerinden kayıp kaymama durumu için de doktorunuza 2-3 ayda bir 5dklığına uğruyorsunuz. ultrasonda bakıyor o kadar. ben çok rahat ediyorum..

yani bence de herkes kısa süre sonra adet görmeyebiliyor. bu durumda da uzun süre başka metodlarla korunmak gerekiyor. ancak spiral her iki taraf için de en rahatı. hem de hamilelik, doğum derken etkilenen özel yaşamı fazla ihmal etmemek gerek opuyorumnanaktan

kaydirigubbakcemile3 ay ben ımplant taktırmayı dusunuyorum sımdıde ya spıral gıbı kayma rıskı de yok hem bilmiyorumkismile

asla takmıyorlar son gün adet görüp takıyorlar demek ki bir tecrübe var ondan !!!

Kimi yerler takılıyor diyor ama en iyisi adetin 5.günü taktırmak..
Fazla da korkmaya gerek yok..Tabi insan ilk başta biraz kasılıyor..
Ben doğum yapmadan önce, yeni evliyken bile taktırdım..
Doğum yapanlar bunu haydi haydi taktırabilir diyorum..

Düşme falan dedikleri de kayma olmasıdır sanırım..öyle pat diye yere düşer gibi birşey değildir..
Kimi bünyeler kabul etmiyor spirali ondan olsa gerek bu kayma olayı..

Sağlık ocakları ücretsiz takıyor..özellerde ise 300 den başlıyor fiyatları..

Back
X