geçmiş olsun benim de öyle oldu bir ara sebebini bilemiyorum. sonra normale döndü ama öncesinde de çok aşırı kanamam olurdu. şimdi daha normalMerhaba arkadaşlar özellikle sağlıkçı ya da benzer durumu yaşayanlar varsa bakabilir misiniz? Ben 26 yaşındayım ailede çok erken menopoz öyküsü yok, en düşük 43-45 aralığı bildiğim. Son 5-6 aydır önce günlerim sonra da adet miktarım aşırı düştü. Düzeninde 1-2 gün hariç pek oynama olmuyor ama en son 2 güne kadar düştü ve bu 2 gün de damlalar halindeydi ped kullanmadım bile. Sonrasında bir can havliyle daha önce bana iyi gelen soğan suyunu denedim, 2 günden sonra aynı eskiden olduğu gibi 6 gün miktarı da normal olan bir adet dönemi yaşadım. Ama bu sanki kürü yapmasam olmayabilirdi gibi geldi. Bu durum beni çok üzüyor, henüz bekarım ve çok gencim. İnternette çok korkunç ihtimaller de yazıyor moralim bozuldu. Benzer durum yaşayıp atlatanınız var mı, nedeni neydi? Galiba rahatlamaya ihtiyacım var. Doktora gideceğim inşallah bu arada.
Amh tahlili yaptırın birde soğan kürü benim yumurtalarımı aşırı büyütmüştü daha sonra ilaç kullanmak zorunda kaldım sizde öyle olmayınMerhaba arkadaşlar özellikle sağlıkçı ya da benzer durumu yaşayanlar varsa bakabilir misiniz? Ben 26 yaşındayım ailede çok erken menopoz öyküsü yok, en düşük 43-45 aralığı bildiğim. Son 5-6 aydır önce günlerim sonra da adet miktarım aşırı düştü. Düzeninde 1-2 gün hariç pek oynama olmuyor ama en son 2 güne kadar düştü ve bu 2 gün de damlalar halindeydi ped kullanmadım bile. Sonrasında bir can havliyle daha önce bana iyi gelen soğan suyunu denedim, 2 günden sonra aynı eskiden olduğu gibi 6 gün miktarı da normal olan bir adet dönemi yaşadım. Ama bu sanki kürü yapmasam olmayabilirdi gibi geldi. Bu durum beni çok üzüyor, henüz bekarım ve çok gencim. İnternette çok korkunç ihtimaller de yazıyor moralim bozuldu. Benzer durum yaşayıp atlatanınız var mı, nedeni neydi? Galiba rahatlamaya ihtiyacım var. Doktora gideceğim inşallah bu arada.
hava değişimi, stres, üzüntü her şey olabilir bunun cevabını doktorun verecek sana.Merhaba arkadaşlar özellikle sağlıkçı ya da benzer durumu yaşayanlar varsa bakabilir misiniz? Ben 26 yaşındayım ailede çok erken menopoz öyküsü yok, en düşük 43-45 aralığı bildiğim. Son 5-6 aydır önce günlerim sonra da adet miktarım aşırı düştü. Düzeninde 1-2 gün hariç pek oynama olmuyor ama en son 2 güne kadar düştü ve bu 2 gün de damlalar halindeydi ped kullanmadım bile. Sonrasında bir can havliyle daha önce bana iyi gelen soğan suyunu denedim, 2 günden sonra aynı eskiden olduğu gibi 6 gün miktarı da normal olan bir adet dönemi yaşadım. Ama bu sanki kürü yapmasam olmayabilirdi gibi geldi. Bu durum beni çok üzüyor, henüz bekarım ve çok gencim. İnternette çok korkunç ihtimaller de yazıyor moralim bozuldu. Benzer durum yaşayıp atlatanınız var mı, nedeni neydi? Galiba rahatlamaya ihtiyacım var. Doktora gideceğim inşallah bu arada.
Amh baktılar mı?bir kadin dogum doktoruna git, senden adetin 2. gununde yapilan bir hormon testi isteyecek. Kaydin acik oldugu icin ne zaman adet olsan randevusuz gider testi yaptirir, çıkınca da doktora gösterirsin.
ben de adet günüm 7den 6ya 6dan 4e düştü diye gittim verdim bu testi, normal çıktı
O kadar fazla kadının yorumunu okudum ki, çoğu bir gün bile adet olan kişiler normal dendi demiş. Ben hayret ediyorum nasıl normal olabilir? Gitsem de böyle deseler yine bir neden arayacagım gibibir kadin dogum doktoruna git, senden adetin 2. gununde yapilan bir hormon testi isteyecek. Kaydin acik oldugu icin ne zaman adet olsan randevusuz gider testi yaptirir, çıkınca da doktora gösterirsin.
ben de adet günüm 7den 6ya 6dan 4e düştü diye gittim verdim bu testi, normal çıktı
Ablam şu an annemin girdiği yaştan daha ileri bir yaşta ve menopoza girmedi. Diğer ablam da öyle. Sizinki şahsi bir gözlem olabilir mi? Yani 43 te girmiş olsa bile annem ben henüz yirmili yaşlardayım. amh ne demek onu bile bilmiyordum inanın. Yumurtalık rezerviyle alakalıymıs43 45 yeterince erken zaten. Mutlaka amh baktırın. Benim annem de o dolaylarda girdi. Bana doktor bundan 5 sene önce senin o kadar da bulmaz 35 40 olur dedi. 34 olmak üzereyim. Hala çok düzenli şükür. Bence ciddiye alın.
Çok ağır stresler, vefat üzüntüsü, ayrılıklar yasadım zaten soyadım stres oldu. Ama son birkaç yıl içerisinde yaşadım bunları normaldim, dört beş aydır mental olarak toparlandım derken birden böyle oldumhava değişimi, stres, üzüntü her şey olabilir bunun cevabını doktorun verecek sana.
büyük ihtimalle kaynağı stres. Yengem kızkardeşini kaybettiğinde 6ay regl görmedi üzüntüden.Çok ağır stresler, vefat üzüntüsü, ayrılıklar yasadım zaten soyadım stres oldu. Ama son birkaç yıl içerisinde yaşadım bunları normaldim, dört beş aydır mental olarak toparlandım derken birden böyle oldum
allah allah niye normal olmasin?O kadar fazla kadının yorumunu okudum ki, çoğu bir gün bile adet olan kişiler normal dendi demiş. Ben hayret ediyorum nasıl normal olabilir? Gitsem de böyle deseler yine bir neden arayacagım gibi
yok prolaktin bakti, dogum kontrol hapi kullanan birine göre normal cikti.Amh baktılar mı?
Yani gerçekten Allah korusun tabi ki inşallah. Döngünüz değişiyor da olabilir tabi ki. Ama ailede erken menapoz öyküsü varsa gerçekten temkin gerekiyor. Düşük rezerv ablaya değil size isabet eder belki. Ben gebelik isterken bir yıl oyalandım bir doktor tarafından buna bakmadı. Yaşın genç dedi. 27 28 arası işte. Sonra amh bakıldı ve direkt tüp bebek dendi.Ablam şu an annemin girdiği yaştan daha ileri bir yaşta ve menopoza girmedi. Diğer ablam da öyle. Sizinki şahsi bir gözlem olabilir mi? Yani 43 te girmiş olsa bile annem ben henüz yirmili yaşlardayım. amh ne demek onu bile bilmiyordum inanın. Yumurtalık rezerviyle alakalıymıs
ama tupbebeksiz kendi kendine hamile kaldin:)Yani gerçekten Allah korusun tabi ki inşallah. Döngünüz değişiyor da olabilir tabi ki. Ama ailede erken menapoz öyküsü varsa gerçekten temkin gerekiyor. Düşük rezerv ablaya değil size isabet eder belki. Ben gebelik isterken bir yıl oyalandım bir doktor tarafından buna bakmadı. Yaşın genç dedi. 27 28 arası işte. Sonra amh bakıldı ve direkt tüp bebek dendi.
Genelde düşüyor. Çok nadir olarak sağlam spor çok iyi beslenme ile evet gerçekten aynı merkezde yüksek sonuç alanı ben de gördüm burda. Ama çok zor. Benim durumumda da şekerim şöyle diyeyim piyasanın en iyi vitaminini kullandım sene 2020 550 lira idi aylık kutum. Bin tane ekstra şeyi vardı içinde. 6. Ayındaydım bu vitaminin. Sonracıma histereskopi olmuştum bir önceki ay. Rahim hakikaten yenilenmişti. Ve bu işlemde 2 3 tüp bebek sonrası negatif alanlarda rahme tutunmayı arttırmak için çizik atılmasından biraz daha büyük bir kazımam olmuştu. Artı ben başladığımda amh düşük diye bir prof benden genetik test istemişti ki iyi ki istemiş iki ciddi gende mutasyonum çıktı homozigot yani gebelik olursa iğne kullanmam gerektiğini kayıpsız öğrendim. Artı bu genlerin biri de döllenme olsa bile tutunurken rahimde etrafı parçalayıp tutunamamaya sebep olan gebelik boyunca folik asite devam etmemi sağlayan bir mutasyonluymuş. Ve de birinci tüp bebekte benim biliyosun öncesinde aylarca tüp bebek topiclerinde takıldım görebileceğim en yüksek dozdan iğneler verildi. Buna rağmen 3 yumurta ve tek embriyom oluşabildi. Yani somut veriler olabileceğinin en kötüsüydü. Bundan dolayı 2.ye başlamadan önce saizen diye bir büyüme hormonu iğnesi kullandım. Beklenen reglimden bir hafta önce yani bu Eylül embriyo ikenama tupbebeksiz kendi kendine hamile kaldin:)
bence stresli olmak düşük amh ile ayni kısırlık etkisine sahip birsey. stres yonetimi olmayan, bebegi obsesyon haline getiren, gün sayarak ovulasyon testleriyle sevisip her bulusmasinda cevresindeki herkesin "bebek var mi" diye sorup stresi percinlemesi de öyle.
hem kendi yakin cevremden hem Kkdan o kadaaaarrr cok tanik oldum ki buna. cevremdeki herkes senin gibi ya tupbebek tedavisine girip o aylarda bebek yapmaya degil adet olmaya odaklandiginda, ya vazgeçip bir ise girip kafa dagittiginda (ki bu kisi 40 yaşındaydı), ya anne babasindan biri yogun bakim mucadelesine girince baska baska dertleri olup cocuk dusuncesini onceleyemeyince hamile kaldilar. ya da ilk cocugu zar zor tedaviyle doğurup cocuk defterini kapatip artik onemsemeyince hic planlamadan ikinciye hamile kaldilar:)
bu bir tesaduf olamaz.
tabii
sporun rutin oldugu bir hayat, ekmekten beyaz undan uzak yasamak, bol protein omega 3 almak, stresini regüle edebilecegin nefes - yoga gibi seylerle uğraşmak vs de baska baska seyler...
ben de 34üm su an en azindan 1 sene daha cocuk düşünmüyorum, fikre daha tam isinamadim. ne olur ne olmaz takviye vs alir bu bir senede sorunum varsa cozerim diye detayli kontrole gitim o yuzden amh verdim. yoksa vermek istemezdim çünkü gelen sonuc beni strese sokabilir ve stres istedigim zaman gebe kalmama engel olabilir:)
ustelik kkdan cok defa okudugum kadariyla amh degisebilen birsey. iki laboratuvar arasinda - ya da birkac ay arasında bile cok farkli sonuclar alinabiliyor. o yuzden bilemiyorum yaptirip olasi kotu durumda kendini kötü etkilemek ve stresi vucuduna salmak mi daha iyi yoksa yaptirmamak mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?