Adet öncesi tüp bebek tedavisi.

KELEBEK0908

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
1.780
1.361
Hocam merhaba,ben labratuarıda ıyı bir merkezde ilk tüp bebek tedavime 5 ay evvel başladım,yaşım 35,rezerv azlığı olduğu için havuz yöntemi uygun gördü doktorum,şu ana kadar sadece 1 tane embriyom oldu ve donduruldu,diğer aylar ya yumurta görünmedi,ya kist oldu aspire edildi,bir defada 3 yumurtadan tek i büyüdü,toplandı ama maalesef boş çıktı,doktorum yumurtayı toplamadan boş mu dolumu bilemeyiz diyor ama e2,vb.testler bunun için fikir vermezmi?iğnelere başlayıp opuya kadar olan sürede bir kez bakılıyor e2 ve progesteron değerime,daha sık bakılması gerekmezmi?rahim filmi sordum doktoruma gerek yok dedi,bu kafama çok takılıyor,usg de bir sorun yok diyor,ama herşey belli olmaz sonuçta,son olarak da bu ay 1 kist aspire edildi ve o gün iğnelere başladım gonalf 150 ve merional 150 ama adetli değilken başladık Buda bana enteresan geldi adetli başlanır diye hep okuyorum tedaviye,onuda sordum birkaç folikül gördüğü için başlamış Dr,büyütelim dedi bu normalmi ?sizc e bu anlattıklarım normalmi,lütfen aydınlatınız beni.boşa kürek çekmek istemiyorum.
Doktorumda bilgili ve tecrübeli bir hoca.ama teredddüt ettim açıkçası.

Hocam merhaba,ben labratuarıda ıyı bir merkezde ilk tüp bebek tedavime 5 ay evvel başladım,yaşım 35,rezerv azlığı olduğu için havuz yöntemi uygun gördü doktorum,şu ana kadar sadece 1 tane embriyom oldu ve donduruldu,diğer aylar ya yumurta görünmedi,ya kist oldu aspire edildi,bir defada 3 yumurtadan tek i büyüdü,toplandı ama maalesef boş çıktı,doktorum yumurtayı toplamadan boş mu dolumu bilemeyiz diyor ama e2,vb.testler bunun için fikir vermezmi?iğnelere başlayıp opuya kadar olan sürede bir kez bakılıyor e2 ve progesteron değerime,daha sık bakılması gerekmezmi?rahim filmi sordum doktoruma gerek yok dedi,bu kafama çok takılıyor,usg de bir sorun yok diyor,ama herşey belli olmaz sonuçta,son olarak da bu ay 1 kist aspire edildi ve o gün iğnelere başladım gonalf 150 ve merional 150 ama adetli değilken başladık Buda bana enteresan geldi adetli başlanır diye hep okuyorum tedaviye,onuda sordum birkaç folikül gördüğü için başlamış Dr,büyütelim dedi bu normalmi ?sizc e bu anlattıklarım normalmi,lütfen aydınlatınız beni.boşa kürek çekmek istemiyorum.
Doktorumda bilgili ve tecrübeli bir hoca.ama teredddüt ettim açıkçası.
Merhabalar : Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Yumurta büyütme safhasında kanda estradıol takıplerı ve ultrason takıplerı oldukca onem arzetmektedır. Estradıol yukselme duzeyı veya düşüşler olması , induksıyon safhasında uzama( yumurta buyutme safhasında ) veya asırı hızlı cevap ( olması gereken sureden daha kısa surede folıkul buyumesı) bıze yumurta cıkıp cıkmaması hakkında onemlı fıkırler vermekte. Yumurta rezerv dusuklugunde kılo verılmesı , yumurtalık destekleyıcı bır takım tedavıler ıle surecın desteklenmesı faydalı olucaktır. Ayrıca embrıo transferı oncesı rahım ıcını hısteroskopı ıle kontrol etmek ve rahım tup fılmı cekerek tuplerde ıcı sıvı tup varlıgını ekarte etmek onemlı fayda saglıyacaktır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.