adet tarihine gore gebelik hesaplama

ferahzeynep

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2015
58
9
1
33
Birşeymerak ediyorum kizlar gebelik için kan verdim ve sonucu doktora gösterdim şuan kese görünmez dedi çok yeni olduğu için sonra son adet tarihini sordu son adet tarihine gore 4 haftalık dedi ama benim anlamadığım su son adet tarihinde gebe kalmam imkânsız adetim çünkü. Sonrasında 14 gün geçince yumurtlama oluyor nasıl 4 haftalık olabiliyor anlamadım bilen var mu

Birşeymerak ediyorum kizlar gebelik için kan verdim ve sonucu doktora gösterdim şuan kese görünmez dedi çok yeni olduğu için sonra son adet tarihini sordu son adet tarihine gore 4 haftalık dedi ama benim anlamadığım su son adet tarihinde gebe kalmam imkânsız adetim çünkü. Sonrasında 14 gün geçince yumurtlama oluyor nasıl 4 haftalık olabiliyor anlamadım bilen var mu
adetin geldiği günden itibaren yeni bir dönemin 1. günü oluyor. ve hamileliği hesaplarken o 1. gunu baz alıyorlar. yani bebek oluşlı daha 2 hafta olsa bile 4 haftalık kabul ediliyor

Tıpta böyle canım...
Son adet tarihinin ilk gününden itibaren gebe olarak görülüyorsun...
Bu yüzden gebelik 10 aya çıkıyor tıbben...
Normal de 9 ay 10 gün felan ama bu yumurta döllendiği andan itibaren böyle..
Tıbben son adet tarihi baz alındığı için gebelik 40 hafta olarak hesaplanıyor..
Tebrik ederim...

Back
X