Adetlerden bıktım :(

He bak onu bilemem. ailenin en minigi benim (32) :) en son ben tuzlanmisim. nasil tuzladilar bilmiyorum.
benim tuzlama dedigim, hafif deniz tuzunda 5 dakika yikamak.

konusahibin diger konularina bi göz atdim... ben en iyisi bu konudan cikim... gereksiz kürek cekmek olur yoksa

Bende kaçayım. :) teşekkürler

Ah canim benim ya ben senin diger konularina baktim da bence siz pek uyumlu bir ciftsiniz. Allah bir yastikta kocatsin sizi ornek uyumlu ciftsiniz bence.

Nerenin adeti acaba aynı evde kalmak çok merak ediyorum 😏😏 hiç duymadım biz evlendgmz gece hemen evimize geçtik kaynanam hiç arayıp sormadı bile nedir yani neyini soracak ne ayıp utanır insan oğluna gelinine bunu sormaya.

Canim adetleri nedir bilmiyorum ama sakin bebegin olunca once tuzla sonra balla ovmalarina izin verme bunlar zaten kucuk bedenleri olan yavrularda ciddi su kayiplarina sebep oluyor allah korusun ozellik basina tuz surmelerine musade etme kirk ucuracz die garip garip sularla yikamaya calsyrlar mikrop kapablr bide mevlt sirasinda suya okuyrlat oknmus su die bebege icrmeye caylsyrlar zaten mnnck mgdsi var Kendnz bi yere kadar daynrsnzda adetlere bebekler dayanamz nlr ona aciyin disinizi gsterin

Peki sizin yanınızda ağlarken ya da laf söylerken siz ne diyorsunuz? Lafınızı sakinmadan söylüyor musunuz yoksa çekinerek oturuyor musunuz? Esinizden cekiniyorsunuz gibi geldi sanırım annesine laf söylerseniz o da size kaba kuvvet uygulayacak. Yani bir gün çocuğunuz olduğunda tuzlamak isterlerse siz ne yapacaksınız? Ağlayıp sızlayip boyun eğecek misiniz yoksa bu çocuk benim izin vermiyorum deyip dediğinizi yaptirabilecek misiniz? Önemli olan onların ne yaptığı değil bu saatten sonra onlari değiştiremezsiniz önemli olan sizin tutumunuz

Aa ayrı odada olmaz gelin yatak odasında toplanalım deseydınız. Ne utanmaz insanlarmış ya birde bunlara çarşafmı gösterdiniz inanmıyorum. Ben sizin yerinizde olsam ilk gece çeker giderdim bu ne geri kafalılık allah yardımcın olsun kocanda arkanda değil belli boşan desek bu zamana kadar sustuguna göre boşanmaya niyetin yok. Bir düşğn bundan 10 sene sonrasını o kadar sene içindr sana neler neler yaparlar. 10 sene sonra arkada dönüp baktıgından çookk pişman olucaksın keşke ozamn boşandaydım dersin ama iş işten geçmiş olucak yazık etme hayatına

Bu kadar sorununuz var.
Esiniz sizi ezdiriyor ailesine , siz karismayin diyerek sahip çikamiyor.

E sizin eski konulariniz hep bebek sahibi olmak ile ilgili

Arkadaşlar ağzıma kadar cok doluyum :KK43: gelin geldigim ailenin adetlerinden biktim . Basta hersey cok guzeldi dugunumde cok guzel gecti cok ama cok mutluydum takii dugun bitip gerdek gecesine gelene kadar kayinvalidem ve buyyk gorumcem evde kalicaz die israr edince bende kabul etmedim o gecemi en mutlu gunumu burnumdan getrdiler . 1 yillk evliyim hala o gunu unutamiorum . Yuzlerine her baktgmda nefretim gelio gozumun onune simdide eger bebegin olursa 40 ı cıkana kadar bir suru tuhaf tuhaf adetler cikarmislar ve sart kosuolar soylediklerimizin hepsi olacak die . Off bıktım yaa bazen evlendgme cok pisman oluorum sinirden nasil yazacagimi bilemedim :KK43:
O dediğiniz gerdek adeti annem anlatırdı onların zamanın da kalmış yıl olmuş 2019 insanlar herşeyin bilincinde ne adetiymiş yahu resmen cahillik bu kim kabul eder bu zamanda bunu saçma kafa yapıları ondan sonra çocuk oldu hadi başka adetler bu insanlar hiçmi kendilerini geliştirmemiş eşiniz ne diyor bu durumlara onunla geçiniyorsunuz aranızda bu sorunları aşabiliyorsanız bırakın ailesi kenarda adetlerimiz deyip dursunlar önemli Olan sizin mutluluğunuz

Bu kadar sorununuz var.
Esiniz sizi ezdiriyor ailesine , siz karismayin diyerek sahip çikamiyor.

E sizin eski konulariniz hep bebek sahibi olmak ile ilgili
Evet ben konunun basindan beri bebegim olsun istemiorum demedim ki her kadin gibi bende çocuğum olsun istiorum esim o kadar kotu gaddar bir insan degl ki sadece o gun bu konuda beni yanliz biralti sonradan pisman oldu ama gecnoldu

Ahhh siz gençler,evlilik öncesi her adet hoşunuza gider hepsi uygulansın istersiniz.
Evlilik sonrası adetlerden hoslanmazsiniz.

Son düzenleme:
Onceden varmis bu adet cidden ya. Hatta ben 10 yasinda felandim cok iyi hatırlıyorum koydeki tum evlenen akrabalarin yaninda biri bulunurdu evde. Neyse dayimin oglu 16 yasinda bir kiz almisti. Evde buyuk teyzem ve baska biri daha kalmis.. iyikide kalmis. 16 yasindaki kiza hayvan gibi yuklenmis kuzenim. Teyzemler kadini yataktan almis bayginmis,kendine getirmis. Yikamis giydirmisler. Okadar utanc verici ve uzucuki.. o zaman aklim ermiyordu ama aklim erdiginde cok cok üzülmüştüm ona.

Arkadaşlar ağzıma kadar cok doluyum :( gelin geldigim ailenin adetlerinden biktim . Basta hersey cok guzeldi dugunumde cok guzel gecti cok ama cok mutluydum takii dugun bitip gerdek gecesine gelene kadar kayinvalidem ve buyyk gorumcem evde kalicaz die israr edince bende kabul etmedim o gecemi en mutlu gunumu burnumdan getrdiler . 1 yillk evliyim hala o gunu unutamiorum . Yuzlerine her baktgmda nefretim gelio gozumun onune simdide eger bebegin olursa 40 ı cıkana kadar bir suru tuhaf tuhaf adetler cikarmislar ve sart kosuolar soylediklerimizin hepsi olacak die . Off bıktım yaa bazen evlendgme cok pisman oluorum sinirden nasil yazacagimi bilemedim :(
Benimki sabaha çaya gelcem dedi bende inadına gerdeğe girmedim tatile gidene kadar 3. Gun gitmiştik balayina

Esin ailesini tutuyorsa yapacak hiiiic birşey yok mecbur yapican adet neyse.cekemem diyorsanda ayrilican ama sırf adetlerinden bıktım diye de yuva yıkılmaz yani hele ki başka bir sıkıntı da yoksa

Gerdek gecesi sizde kalmalarina bir şey demedi mi eşiniz?
Carsaf ne ya kaçınci yüzyıldayiz.
Keşke gidin demeseydin o akşam yapmazdin ese bak tovbe tovbe:skandal:
Reklam var ya tut şunun ucunu döşeyelim abi bi zamanlar viral olmuştu sanırım ondan etkilenmiş kv ve görümce:KK70:

Bazen muhafazakar bir ailenin gellini oldugum icin kendimi cok sansli hissediyorum desem.
İlk gece degil evde kalmak, lafi bile acilmaz, ayiptir, hamilelik dogum vs sorulmaz o da ayiptir (hatta cogunlukla karni belli olmadan kimseye soylemezler hamile olduklarini, kayinvalide falan anlasa da cok dillendirmez)
Yani bunlar da anadolu insani, bunlar da adet, sizinkilerinki geleneksellik degil, basbaya sapıklık.

Yazık o kadar ucuz ve aptalca adetler ki ... Hâlâ anlam veremiyorum hangi yüzyılda yaşıyoruz yahu ..

Back
X