• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adetlere karşıymış...

Adetler umrumda olmadı.
O zamanlar çalışmıyordu eşim 200 tl lik tek taşla evlenme teklif etti.
Pırlanta falan görmedim.

Benim annem bize hep şunu der.
İsteyerek yaptırdığınız bir şey sizi mutlu edecek mi?
İstemeyin. İsterseniz benim kızım değilsiniz..

Öyle diye diye kendi kendimizi evlendirir gibi evlendik.
Sonra da paspas kadar değerimiz olmadı.

Açık açık isteyen, zora sokan arkadaşlarım baş tacı oldu benim.
Anladım ki doğrusu istemekmiş.

İste kardeş iste. Boşver.

Bu arada nişan hakkında da konuştuk işte en kötü 1bilezik bari takın bak annemler diyo bizde nişanda 3 bilezik takı kırmış dedim
Kimse bana bir şey dayatmasin ben adetlere sıcak bakmıyorum bir şeyler içimden gelince fazlasıyla yaparım ama ben şunu yap bunu tak derse ailen asla yapmam
Bak evlenelim ben seni boğazda yemeğe de goturrum ansızın
Bi bakarsın bi kuyumcunun önünde kolye görürüm bu askimin olmalı der hiç beklemediğiniz anda sana hediye de ederim ama bana mecburi şeylerle gelmeyin dedi

Bu adamı gerçekten istiyorsan, karakterinden eminsen , o zaman , " ailem istiyor, adet diye bunu yap" tarzında konuşmayın.
Bir kuyumcuda beğendiğiniz şeyleri gösterin , kocaman buket çiçek ne çok yakışır eline deyin :) v.s
Özellikle " ailem , konu komşu ne der " demeyin, belli ki ters tepiyor.

Arkadasim illa 1500 liralik bi tektaş olmak zorundami 300 400 liraya da tek tas yuzukler var
Biraz abartiyosun gibime geldi
Kp babama ne kadar taki istersiniz diye sordu babamda biz hic birsey istemeyiz gencler mutlu olsun ne takarsaniz sizin şanınız olur demisti
Simdi bakiyorum kizlarimiz hep altin aski derdinde
Altinla yada baskasi neder le mutlu olunmuyo

Bir gün o imkansıza yakın şey gerçekleşir de evlenirsem eğer :KK45:

Hiçbir adet, çeyiz, bilezik falan istemiyorum, cidden.

O kadar gereksiz ki, sudan sebeplerle kavga çıkarmak için yaratılmış şeyler sanki.

Yani adet dediğin ne bileyim bir hoşluk olsun diye falan yapılır. Mesela türk kahvesinin içine az bir tuz katmak gibi komik şeyler :)

Böyle kanun gibi, bohçama 2 sabun koyacaktı 3 sıvı sabun koymuş gibi konular gördükçe cinleniyorum çünkü :KK45:

3 senedir eminim ki bir sürü belirti vermiştir bu adam ama biz kadınlar sevgi vs derken görmüyoruz ya da görmezden geliyoruz ,
sonuçta bir kere evleniyorsunuz imkan varken hiçbir şey içinizde ukte olmasın ,
Sizi mutlu etsin araba alıp kendini değil ,almış olması da bir şeyi değiştirmez ,
Önce bekleyin size evlenme teklif etsin ,teklif gelmeden tanışma isteme söz olayına girmeyin ,tektaşı bir görelim ,
Maddi beklenti değil bahsettiğim ,size değer vermesi ve imkanlarını sizin için kullanması önemli ,eğer sizi benimsemedi ise evlenince de bu değişmez ,
Adetlerden hoşlanmuyor olabilir ama emin olun kendi ailesinin istekleri emir olur ,ben ağaç kovunda doğmadım ailem var ,onları mutlu etmeden bu işin olmasını istemiyorum elbette bazı istekleri yerine getireceksiniz diye şart koşun ,

Yapmıyorsa ,anla ki niyeti farklı ,iyice düşün taşın derim

Adetler umrumda olmadı.
O zamanlar çalışmıyordu eşim 200 tl lik tek taşla evlenme teklif etti.
Pırlanta falan görmedim.

Benim annem bize hep şunu der.
İsteyerek yaptırdığınız bir şey sizi mutlu edecek mi?
İstemeyin. İsterseniz benim kızım değilsiniz..

Öyle diye diye kendi kendimizi evlendirir gibi evlendik.
Sonra da paspas kadar değerimiz olmadı.

Açık açık isteyen, zora sokan arkadaşlarım baş tacı oldu benim.
Anladım ki doğrusu istemekmiş.

İste kardeş iste. Boşver.

Ben buna çok katılıyorum. Maddi beklentisi olmayan kadınların ağzına s..lıyor genelde. Görmemiş, bana şunu da al bnu da isterim stili kadınlar el sütünde tutuluyor. Deve, diken, adam, ..ken boşuna dememişler.

Ciddiyim, maddi beklenti gütmediğim için çok pişmanım. Onca kazık yediğim eskiden sevdiğim adam benden sonra para avcısı bir tipe gittiydi ?!!?? Kendine baktırcak adam arayan ve başaran kadınlara sonsuz saygılarımı sunuyorum burdan.

Size yemin ederim benim için önemsiz şeyler sadece huzurum olsun başka bir şey istemem
Anneannemden örnek vereyim konuyu açtı ben de anneanne onun adet kavramı yok ne bileziği dedim
O da dedi ki 4-5 cocugunla bekâr adama mi variyon bi ince bileziği çok mu görecek sana dedi

Bak adı üstünde ''anneanne'' ... Onun zamanından kalma adetlere hala böyle aman millet ne der diye sıkı sıkıya sarılırsak hiç bir şey değişmez .

Biz aramızda konuştuk ..bu tarz maddi konular , hediyeler , takım taklavat :) bizim için önemli değil dersin sorana .

Sen mahçup olacağım havasından çık önce .

Çok adetli bir ailenin adetleri pek sallamayan oğlu ile evlendim . Biz böyle istiyoruz dedik kırmadan bir çok şeye .

Belki onlarda hayallerini gerçekleştiremedi diye üzülmüştür ama aksi halde o söz o nişan o düğün bizim olmaktan çıkacaktı .

Takılma yani bu tarz şeylere .

Hele hele de liste verme işi , amann diyeyim .

Biliyorum oradan garip gorunuyor olabilir ama Türk örf adet bilmeyen biri var karşımda ve bu insan 55 binlik kredi çekip araba alıyor su an ve bunları konuşma mecbur kaldım
Altın para pul umrumda değil ama ele kinattirmasin ne kendini ne beni tek derdim bu. Laale Laale
Kendisi yabancı ülke vatandaşı değilse nişan ve düğünde ama 3 ama 5 takı takacağını bilir. Kendini kandırmaktan vazgeç, bilmiyor diye.
Maddi durumu da iyiymiş, ne güzel.
Adam sana takı almak istemiyor, bunu kendine itiraf edersen durumu kabullenmen daha kolay olur.
Neyse uyku saatim geçiyor.
İyi geceler, selametle!

Bir de suraya takldm elalem beni kinamasin vs diosun ama babami karsima aldm diyosun.bu ikisi bana tezat geliyor..ben babami karsima almişim adamin gonlu olmamıs bundan sora elalem beni kinasa ne kinamasa ne..elalemin dusuncesi babaninkinden daha mi onemli de bu kadr takiyosun

Ben buna çok katılıyorum. Maddi beklentisi olmayan kadınların ağzına s..lıyor genelde. Görmemiş, bana şunu da al bnu da isterim stili kadınlar el sütünde tutuluyor. Deve, diken, adam, ..ken boşuna dememişler.

Ciddiyim, maddi beklenti gütmediğim için çok pişmanım. Onca kazık yediğim eskiden sevdiğim adam benden sonra para avcısı bir tipe gittiydi ?!!?? Kendine baktırcak adam arayan ve başaran kadınlara sonsuz saygılarımı sunuyorum burdan.

Aynen ben de..
Sorsan benden çok seviyorlar.
Kocalarına aşklarından ölüyorlar.
Ama lüks, para, mal mülk diye diye adamların canına okudular.
İyi yaptılar iyi.

Ben onlar kadar seviyorum diyemezdim.
Yumurta fiyatına gittim, evlendim.
Sonra da milletin sürdüğü sefayı seyrettim valla.
Hala da seyrediyorum.

Ama şu gün boşanayım ben.
Yine aynı b.ku yerim.

Anadan gelme bir tok gözlülük var bizde.
Genetik bozuk yapacak bir şey yok:KK14:

Elleri boş tıngır tıngır sadece alyansla gelecekler. Ben ona beni zor durumda bırakma babama karşı lütfen dedim
O da ben seni kimseye muhtaç etmem evliliğini görüp gurur duyacak baban diyor
Ama şu söz nişan düğünde beni zora sokacak. Benim zor durumumuanlasin diye aklımda bi fikir var kavga edicez ama beni anlasın diye dusundum
Sahte 3bilezik alıp önüne koysam al bak bunların sahte ya da gerçek olması umrumda değil ben olayın maddiyatinda değilim ama bunları tak ne seni kinasinlar ne beni desem.
Asla kabul edip takmayacak ve büyük kavga çıkacak ama biraz olsun anlasin diyorum
Söz dediginiz eger ki nisanla bi arada yapmiyosaniz istemeyle bi arada olcaksa aile arasinda yuzuk takilir kurdale kesilir oldu bitti.. Hem teklif etmeden soz kesmek gercekten enteresanmis.. Bide olayin maddiyatinda degilsiniz ya tektas fiyatlarini bi arastirin 50 bin lirayada var 350 lirayada onemli degilse milyarlik olmasi sart degil diye dusunuyorum..

Size yemin ederim benim için önemsiz şeyler sadece huzurum olsun başka bir şey istemem
Anneannemden örnek vereyim konuyu açtı ben de anneanne onun adet kavramı yok ne bileziği dedim
O da dedi ki 4-5 cocugunla bekâr adama mi variyon bi ince bileziği çok mu görecek sana dedi

Anneannen beni 10 çocuklu halimle pırlanta gibi bekara vardım sanır nasıl evlendiğimi duysa :D

Elleri boş tıngır tıngır sadece alyansla gelecekler. Ben ona beni zor durumda bırakma babama karşı lütfen dedim
O da ben seni kimseye muhtaç etmem evliliğini görüp gurur duyacak baban diyor
Ama şu söz nişan düğünde beni zora sokacak. Benim zor durumumuanlasin diye aklımda bi fikir var kavga edicez ama beni anlasın diye dusundum
Sahte 3bilezik alıp önüne koysam al bak bunların sahte ya da gerçek olması umrumda değil ben olayın maddiyatinda değilim ama bunları tak ne seni kinasinlar ne beni desem.
Asla kabul edip takmayacak ve büyük kavga çıkacak ama biraz olsun anlasin diyorum
Benim sözümde de sadece alyansla geldiler. Ailem hiçbir şey demedi çünkü ne getirdiler ne götürdüler umurlarında olmadı. Bana hala annem düğünde erkek tarafınınne taktığını ne merak etmiştir ne sormuştur ne de bilir.
Kısaca ailen bunları takmamalı.
Ama aileni geçtim nişanlının ben ister takarım ister takmam yaklaşımını da aşırı itici buldum. Alt tarafı bi bilezik takın bari demişsin yani bunda böyle paragözlük bir durum yok. Bunu nişanlının düşünmesi gerekirdi.
Sana yaklaşımını tamamen sorumsuz ilgisiz buldum. Sen ona beni aileme karşı mahcup etme diyorsun, onun cevaplara bak.

Sozde tektas takilir alyans degil haklisiniz. Ama pirlanta olmak zorunda degil 500 tl ye de tektas var. Ama adam kendine 50 binlik araba aliyor bilemedim. Hemde dugunden once. Calisiyo musunuz calisiyorsaniz bi sekilde evlenince eve sagladiginiz katkiyla dolayli olarak arabanin borcunu siz de odemis olacaksiniz. Ve ters bi durumda o arabada hakkiniz olmayacak. Cikolta cicek vs bunlari laf yapiyorsa arkama dahi bakmam. Ama bende nisanda su kadar bilezik takin vs demezdim.

Hepsini geciyorum. Bana dayatma yapmayin dayatirsaniz yapmam vs gibi dik basli konusan adama has.. derim. Senin hatrin icin bazi seylerden hoslanmasa bile kirilmaman icin soyleyememeli. Daha cicim zamanlarinda cok ukala geldi.

Benim esimde bulgaristan göçmeni söz yaptık sadece alyansla bana şunu bunu yap millete rezil olurum demedim ayrıca doguluyum bizde altın çok istendiği halde konusunu acmadim
Benim babamda çok karşı çıktı şimdi en sevdiği damadı eşim.
Millet dedikodu şu bu değil sizin derdiniz kendi isteklerinizi onlara malediyor sunuz.

Bu arada nişan hakkında da konuştuk işte en kötü 1bilezik bari takın bak annemler diyo bizde nişanda 3 bilezik takı kırmış dedim
Kimse bana bir şey dayatmasin ben adetlere sıcak bakmıyorum bir şeyler içimden gelince fazlasıyla yaparım ama ben şunu yap bunu tak derse ailen asla yapmam
Bak evlenelim ben seni boğazda yemeğe de goturrum ansızın
Bi bakarsın bi kuyumcunun önünde kolye görürüm bu askimin olmalı der hiç beklemediğiniz anda sana hediye de ederim ama bana mecburi şeylerle gelmeyin dedi
İyi doğru söylüyor zoraki adetlerden ben de hoslanmam ama bu adam niye seni uzmemek için gayret gostermiyor.sen bunları söyleyince canım adetlerden hoslanmiyorum ama sen sıkma canını bunlar için, hepsini bir şekilde hallederiz demiyor da seni böyle arada bırakıyor.sen de sonuçta baban istemiyormuş ve onunla mücadele verip bu adamla evlenmeye calisiyorsun.erkekler çok anlayissiz

Evlenirken hiçbirşey istemedim ben ya resmen hiçbirşey.Nisan elbisemi bile kendim aldım. Söz zaten olmadi.eşimin ailesi ne taktı ne takacak diye merak bile etmedim yinede takıldı tabiki.ama olmasaydı bile umrumda olmazdı. Taki için mi evleniyoruz sanki.Bu arada kına gecesi hariç hiçbir adeti de uygulamadik.Pişman değilim tavsiye ederim))

Şimdiden bu muhabbetleri etmeniz çok itici , boşverin milletin ne dediğini sizin mutlu olmanız daha önemli değil mi .
Özellikle düğün öncesi altın , takı hakkında konuşulması nefret ettiğim bi durum , bırakın karşıda ki içinden ne geçiyorsa alsın bu kadar para gözlü olmayın.

En tatlı telaşlarınızı düşünmeniz gereken zamanda, sana onu alamam vay efendim zora gelemem diyorsa orda bir dur bakalım.
Yaşayabileceğin o kadar kıymetli ,nadir şeyler ki bunlar aman zorlanmasın,aman idare edelim demekle sadece hislerin yarım kalıyor hiçbirşeyin hayallerin tastamam olmuyor. Tabiki ona fiyat vermeniz yanlış olmuş uygun olanı alması onun yapması gerekendir ve de görevidir.

50 bin lirayı arabaya gömüyorsa tektaş dokunmaz merak etme.

Back
X