Adetliyken jinekolojik muayene ?

Mace

25.03.09 - M ♥ E
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
974
4
26
İstanbul
Kizlar adetliyken jinekokijik muayene olunabilir mi ? Utanmak gerekir mi bu durumdan. Bir de adetim duzenliydi. 10 gun once hastaligimin bitmesine ragmen bugun tekrar hastalandim. Normal midir ?

tam bilmiyorum rahat olmayabilir
ama niye muayene olucaksın ki doktor mu söyledi

tam bilmiyorum rahat olmayabilir
ama niye muayene olucaksın ki doktor mu söyledi

Bazi sikayetlerim vardi akinti yanma kasinti falan. Yarin doktora gitmem gerekiyo ve bugun hastalandim. Daha uzatamam cunku ciddilesmesinden korkuyorun

Bazi sikayetlerim vardi akinti yanma kasinti falan. Yarin doktora gitmem gerekiyo ve bugun hastalandim. Daha uzatamam cunku ciddilesmesinden korkuyorun

adetliyken bakıyolar mı bilmiyorum
ama gecikme ve akıntı için genelde tahlil ister
ama kaşıntı olduğunda bakıyolar normalde mantar filan olabilir diye

Adetliyken gidilmez canim. Cünki doktor icinden pamukla örnek alip mikroskop altindan bakiyor hersey normalmi diye, örnek bile alamaz...
Ben doktoruma kontrollere giderim düzenli olarak ve bazen hic beklemedigim bir anda adetim aksidigi icin telefon edip randevuyu ertelemek zorunda kalirim. Nedenini sormuyorlar zaten, ama sorarlarsa bile adet oldugunu söylersen problem olmuyor hic.

Ama diyelim senin sikayetin zaten sürekli kanamansa ozaman tabii gidebilirsin öyle. Benim kayinvalidemin haftalar boyunca kanamasi olmustu, mecbur öyle gitmisti, iyikide gitmis doktor kizmis hatta okadar bekledigi icin, adet bir haftadan fazla sürmemesi gerekiyormus kesinlikle. Ama yoksa kontrol icinse vs ozaman adetinin gecmesini beklemen gerek.

Son düzenleme:
ben bebek tedavisi için bi kere muayene olmuştum. muayene olmak istemedim ama doktor özellikle bugün bakıyoruz demişti. ilk gündü bide

smear alınacaksa olmaz
ama yumurtalık çalışmasına bakmak için rahim incelmesinin kont.için özellikle adetliyken bakılır
rahat olun çekinecek bişey yok

bebek ıcın falan adetın ılk uc gunu ıstıyorlar özellıkle ama senınsıkayetın için ne olur bılemıyorum

Kizlar adetliyken jinekokijik muayene olunabilir mi ? Utanmak gerekir mi bu durumdan. Bir de adetim duzenliydi. 10 gun once hastaligimin bitmesine ragmen bugun tekrar hastalandim. Normal midir ?

Merhaba, normalde regl değilken muayene etmeyi tercih ediyorlar ama sorun olduğunda regl iken de muayene ediyorlar. Bunda utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bir rahatsızlığınız var ve doktora gidiyorsunuz. Kanamanızın olması bir suç değil ki. :) Şikayetleriniz de varmış bence gidin, en azından regliniz bitene kadar sizi rahatlatacak bir şeyler verebilir belki. Geçmiş olsun.

Doktor sadece karın kısmından bakar ultrasonla.
Ama sonuç sağlam olmaz.

Kızkardeşimde de benzer sorunlar vardı.
Doktor kızmış regl iken gelinmez bilmiyor musun diye azarlamış.
Üstten bakmış.
Bitince gel demiş yollamış.

Adetli olduğu için ne tahlil isteyebilmiş ne de ilaç yazabilmiş.
Bitince git sen de.

arkadaşlar merhaba;
bugün hayatımın en berbat günün geçirdim.iki aydır olmayan reglim başladı ..3. günü zeynep kamilde infert,ibilite bölümüne gittim rapğorları hazırlamamız için hormon tahlili ve ulstrason çekilcek demişlerdi herneyse gititk eşimle...ben normal karından bakılcak sanıyordum .ama alttan regli iken muayene oldum ve birüsürü muayene olucak kadın bi arada ya berbattı.. sinirlerim aşırı bozuldu.kist gördüler 3 cm civarında beni dobler ultrason çekmeye gönderdiler.haftaya tekrar doblerli ultrasın çekilkcekmiş. bu dobler demi alttan çekiliyor?neden bunu istedi doktor sanırım tam anlamıyla göremedi kistleri.bu süre zarfında kistleri yok etmek için napmalıyım ?off heyet raporu almak çok zormuş ayrıca 1 ayda 20 kilo vermem imkansızzz nasıl olucakk heyetraporu ya geri dönerse

Be

Bende de bu tarz bsy olmuştu mikrop kapıyor genelde iltihap için hap veriruo hemen geçiyo bikaç sefer başıma geldi ama tabiki seninki farklı olabilir hastalıktan snra git bence çünkü bakmazlar

Akinti ve yanma.sikayetlerin.oluyorsa adetin bittikten.sonra gitmelisin. Doktor enfeksiyon var mi.diye. Kultur almak isteyebilir.

Bn de hamilelik için gidicem 1 sene oldu olması bebek istiyoruz tabi rabbim de nasip ederse doktora gidip muayne olmak istiyorum fakat yumurtalıklara baktiricam adetli mi gitmem gerekiyo bilgi verir misiniz giden arkadaşlar flan

ben oldum hatta doktor adetin 3.günü gel dedi hem hormon testi verdim hemde yumurtalar calisiyor mu diye bakti bence en dogrusu adetliyken gitmek hersey net belli ediuo kendini

Bn de hamilelik için gidicem 1 sene oldu olması bebek istiyoruz tabi rabbim de nasip ederse doktora gidip muayne olmak istiyorum fakat yumurtalıklara baktiricam adetli mi gitmem gerekiyo bilgi verir misiniz giden arkadaşlar flan
önce adetli deilken git canim sonra doktor sana söylicektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…