Adım adım, son 6 ayım..

akasya1612

Her gün yeni bir başlangıçtır..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2007
904
837
648
Selam eski dostum..

Acılarımı sarmak için sana sığınmaya karar verdim. Unutmak ve yeniden başlamak için bir hedefe ihtiyacım var. Sincaplarımın hatırası 7-8 kiloyu da vermem gerek. Keşke hala var olsalardı da, ben 100 kilo olsaydım ama olamadı.. İlaçlarımızın, hastane tedavilerinin ve 4 aylık ikiz bir hamileliğin hüznüyle beraber, göbeğim de var artık. En yüksek kilom 61 olmuştu bugüne dek ama hiç göbeğim olmamıştı hayatım boyunca.. Şimdi yaralarımı burada seninle saracağım ve yeniden başlamak için iyileşeceğim inşallah..

Başlığa da yazdığım gibi 6 aylık bir hedef belirledim kendime ve nasılsa her gün buralardayım diyerek günlük açmak istedim.. Kışları 60-61 yazları 57-58 kg. aralığında dolaşmaktan sıkıldım ve kendimce kilomu 52-53 civarlarında sabitlemek istiyorum. Oldukça yavaş ve aksi bir metabolizmam var, ne zaman diyete başlasam kilo alırım :)) Şu ana kadar ki deneyimlerimden en etkili (benim için uzun vade yapılabilir olduğundan) Karatay beslenme biçimi.. Yavaş, acıktırmadan, uzun soluklu.. Genelde masa başı çalıştığım için hareketsizlik de en büyük köstekçim ama burada düzenli bir program oluşturabilmeyi hedefliyorum.. Spor olarak tercihim Callanetics olacak.. Bu uzun soluklu yolculuğuma hepiniz davetlisiniz, atış serbest :52: Önerilerinizi, uyarılarınızı, desteklerini dört gözle bekliyorum :16::nazar:

Son düzenleme:
Günaydın günlüğüm;

Bugün sondan 1 dedik..

Kahvaltı : Karpuz, peynir ve ceviz eşliğinde oldu, karatayın temel kahvaltısı yumurta yemek istemedim bugün, bu kahvaltım da beni en az 6 saat tok tutuyor..

verdiğin link çalışmıyor kendim buldum..:1::1:
başarılar diliyorumm..:16::16:

Başlığa da yazdığım gibi 6 aylık bir hedef belirledim kendime ve nasılsa her gün buralardayım diyerek günlük açmak istedim.. Kışları 60-61 yazları 57-58 kg. aralığında dolaşmaktan sıkıldım ve kendimce kilomu 52-53 civarlarında sabitlemek istiyorum. Oldukça yavaş ve aksi bir metabolizmam var, ne zaman diyete başlasam kilo alırım :)) Şu ana kadar ki deneyimlerimden en etkili (benim için uzun vade yapılabilir olduğundan) Karatay beslenme biçimi.. Yavaş, acıktırmadan, uzun soluklu.. Genelde masa başı çalıştığım için hareketsizlik de en büyük köstekçim ama burada düzenli bir program oluşturabilmeyi hedefliyorum.. Spor olarak tercihim Callanetics olacak.. Bu uzun soluklu yolculuğuma hepiniz davetlisiniz, atış serbest :52: Önerilerinizi, uyarılarınızı, desteklerini dört gözle bekliyorum :16::nazar:

hayırlı olsun canım boyun yaşın kaç acaba

Bugün öğlen dışarda yemek durumunda kaldım, et dürüm döner ve ayran tercih ettim. Dürüm lahmacun hakkı 1 adet yerine şeklinde değerlendiriyorum, mayasız olduğu için ayranla da gi düşürülerek yenilebilir mantığındayım.. Toplamda 10.000 adımı geçtim bugün, akşama sadece meyva yemek istiyorum, yanına biraz ceviz ve süt takviyesi olabilir duruma göre, ya da sadece yoğurt..

Günaydın 2. günüm,
Dün akşam tahmin ettiğim şekilde olmadı, 1 tabak karışık musakka ve salata vb.., antep fıstığı ve 5-6 adet kiraz ile günü bitirdim.. Antep ve kiraz fazlalık oldu (-) ayrıca call 1 yapmadım (-) :50:

Bu sabah:
2 yumurta, kızarmış peynir, zeytin ve ceviz ile yaptım kahvaltımı..

Öğlen karpuz, çok az fıstık (8-10 tane) ve 2 bardak ayranla geçti..
Akşam sebze çorbası içtim ve karışık meze tabağı aldım, içinde zararlı hiç birşey yoktu.. Biraz kırgınlığım var, soğuk algınlığı gibi birşey, gözlerim kapanıyor, çok halsizim, call yapamayacağım bugün, yürüyüşüm de az oldu zaten ama ne yapalım, yarına inşallah..:26:

Hemen bugünün günah çıkarmasını yapayım:26:

Sabah, peynirli omlet, ceviz ve zeytin eşliğinde güzel bir kahvaltı yaptım ama öğlen bu haftanın kaçamak hakkını kullanarak 1 adet kornet yedim ve yanında yer fıstığı tükettim ki güyaa gi düşsün :27: akşam ise çok nefis 2.5 biber dolma, salata ve meze eşliğinde.. Sanırım akşam için porsiyonum fazla oldu ama çok güzeldi :30:

Dün sabah 100 gr. eksik çıktım :53: Kornet vardı arada :44:

Dün yediklerim; sabah peynirli yumurta, zeytin, ceviz, peynir, karpuz / öğlen biber sote / akşam küçük tavuk dürüm, üstüne 1/2 burger dondurması..
Ve bu sabah yine 100 gr. eksik çıktım :53: Dondurma beni zayıflatıyor mu ne? Karatay topiğinde de abur cubur hamurişi vs. kaçıranlar kilo veriyor, kaçamaksız sporla destekleyenler ya aynı ya + çıkıyor, sağlıklı beslenme gerçek değilmiki ne :26::27: şaka bir yana böyle cins bir metabolizmam var işte benim.. Neyse geleceğe bakalım..

Bu sabah 1 yumurta, peynir, zeytin, ceviz ve karpuz yedim..

1-2 gündür yazamadım ama Karatay dışı bir hareket yapmadım :34: Call yapmaya başladım ve 2. bitirdim, yanına ek olarak bi 10 dk. pilates sıkıştırmayı, günlük 10.000 adımı geçmeyi 6 kez 3 kat merdiven çıkmayı diliyorum, istiyorum ama şimdilik diliyorum :27: inşallah da yaparım.. Porsiyonlarımı azaltacağım akşama doğru, genelde öğleni es geçip, akşama sağlam yerdim ama bu 1 hafta tersini yapacağım.. Çok aşırı şişkinliğim var nedenini bilmiyorum, yüzüklerim parmağımı sıkıyor, bi kaç gün sadece sıvıyla mı beslensem ne yapsam, ya da proteine mi ağırlık versem, yardımı olur mu ki:26: Ama böyle olmuyor kızlar, kendim çalıp kendim oynuyorum :53:

Bu sabah: 2 muz, yoğurt ve ceviz ile alternatif Karatay kahvaltısı yaptım..

Son düzenleme:
Neyse kendimle olsam da yazmaya devam.. Dün öğlen, et dürüm, ayran ve salata eşliğinde, akşamsa küçük bir tabak patates yedim.. Call 4 bitti bugün, günlük 10.000 adım geçiliyo, merdiven işi halen yaş:(( Bu sabah 1 yumurta, füme somon, peynir, zaytin ve ceviz eşliğinde kahvaltı yaptım, öğlen 1/2 peynirli bazlama yiyerek günü kapattım.. Bu akşam birşeyler yemeyi düşünmüyorum.. Bakalım birkaç hafta protein ağırlıklı akşamı es geçerek takılacağım, sonuç ne olacak..:16::16::16: Benim hala umudum var :36::36:

Kendimle barışık bir şekilde :33: gidiyor herşey.. Çok yazamasam da bir sıkıntı yok, akşamları daha erkene aldım ya da azalttım, ayrana birkaç gün ara verdim, günde 2 lt. falan çok rahat içiyorum.. Şu ana kadar toplam 800 gr. eksildim kaplumbağa metabolizmaya rağmen buna da şükür diyorum, bir 500 gr daha versem, sonrası daha hızlı gider eminim.. Bakalım göreceğiz..

Yarın sabah tartılacağım ve kilomu yazacağım, yine eskiden olduğu gibi Karatay tipi besleneceğim. Henüz iyileşmediğim ve ilaç kullandığım için gerçek kilom olmayacak muhtemelen ama olsun bir yerlerden tutunmaya başlamak lazım.. Gün içinde yürüyüşüm toplam 3-4 km. oluyor. Henüz çok az, zamanla arttıracağım.. Yarın doktor kontrolüm var, inşallah herşey yolunda çıkar..

Yarın sabah tartılacağım ve kilomu yazacağım, yine eskiden olduğu gibi Karatay tipi besleneceğim. Henüz iyileşmediğim ve ilaç kullandığım için gerçek kilom olmayacak muhtemelen ama olsun bir yerlerden tutunmaya başlamak lazım.. Gün içinde yürüyüşüm toplam 3-4 km. oluyor. Henüz çok az, zamanla arttıracağım.. Yarın doktor kontrolüm var, inşallah herşey yolunda çıkar..

Canım istediğini elde edersin umarım. .matabolizman için yeşil cay iyi gelir özellikle kahvaltı yaparken sekersiz yeşil cay tüketirsen faydasını görürsün. Bunu bana diyetisyenim tavsiye etti

Back
X