• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adına bakmıyor.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar bebeğim 6 aylık olmak üzere bugün 173 günlük. Adını söylediğimizde bakmıyor yani seslen seslen yok. Çok hareketli bir bebek. İlgisi sürekli başka nesnelerde oluyor ve biz seslenince bakmıyor. Kendi kendisine sesler çıkarıyor ama öyle bizimle iletişim şeklinde değil. Dikkatle bakabiliyor. Mesela telefonum mavi renkte ve çok ilgisini çekiyor. Takip ediyor fakat adına yönelmiyor. Başka seslere bakıyor. Ay ay yapabileceklerine bakıyorum internetten çoğunu yapıyor ama bazıları yok. Bu normal mi? Özel eğitim kursları eğitimleri almıştım hamilelik döneminde bunlar beni çok etkiledi sürekli sorun arıyor gibiyim. Üzülüyorum size anlatmak istedim ve sormak istedim. Sizce bu sorun mu

başka sesler dikkatini çekiyor mu?
tv açtıgınızda dikkat edin.
mesela müzik açın.
Başka sesler dikkatini çekiyor. Mesela emerken dışarıdan ses geliyor emmeyi bırakıp etrafa bakıyor. Geçen eğitici şarkı açtım ona bakıyor ve heyecanlanıyor veya parmak şıklatınca bakıyor.

Evet yöneliyor. Beni görünce mutlu oluyor.

Bu da onemli bir ölcüt. Şüphelendiginiz durumda bebekler genelde bu tepkiyi vermez. O an ilgisi baska bişeyde olabilir. Siz yine surekli adıyla hitap etmeye devam edinki bilsin adını ama belli başlı şeyler olsa da her çocugun gelisimi farklı.

Birkaç geriden gelen gelişmeyi çocuğumda sorun mu var olarak algılamamak gerektiği gibi, birkaç ay önden giden gelişmeleri de çocuğum kesin süper zeka, deha olarak algılamamalı. Fabrikasyon değiller ki yavrular, bu işler hepsinde farklı oluyor. Kızım 7 aylıktı, hala yattığı yerde dönemiyordu mesela. Öyle tosbağa gibi kalıyordu. Hiç emeklemedi. Geç yürüyecek dediler, 1 yaşını doldurmadan kalktı ayağa. Doktor sorun yok dediği sürece, doğal akışına bırakmak, endişelenmemek lazım.

Bence cok normal. Kizim cok yaramaz,isine gelince duyan isine gelmeyince duymayan bi cocuk mesela. Kisik sesle o duymasn diye 1defada soyledigm birseyi coktaaan duymus da yaramaz yaramaz bakiyor oluyor bazen. Bazen de adini 10 kere soylerim bakmaz.. 20aylik bu arada,size baya buyuk gelebilir ama hala kucuk aslinda. Benim kizim da kollariyla yonelme hareketi yapmazdi mesela sizinki 6aylikken yapiyormus benimki belki 1yasinda anca baslamistir ona.

Cocugunuzun gelişimi normal bence. Bebekleri bu konuda kedilere benzetebiliriz. Onlar isimlerini anlamaz ama onlara o isimin söylendiği şekile alışıp gelirler. Bebekler de farklı değil aslında. Daha dil gelismemis. Bizi. Ses tonumuza alışıp konusmamiza aliskinlar o aylarda. Ama hususi isimlerini anlayamazlar. Siz seslenmeye normal devam edin. Diger seslere yöneldiğine göre ve göz teması kurduğuna göre bir sorun göremedim

Hiçbir şey izletmeyin bol dışarı bahçeye parka çıkarın çocukları, arabaları izlesin.
Benim de konum var :) ama benim bebeğim daha 4 aylık ve seslenince bakmaya başladı ama her bebek çok farklı inanın. Ki sesler dikkatini çekiyormuş. Daha çok küçük bebek. Allah bağışlasın ama asla tv telefon tablet vermeyin eline ve baktırmayın.

bizimkide öyleydi. ben en sonunda oyuna döndürdüm. kaan diyip saklanıyordum. ya da kaan diyip saklandığım yerden çıkıyordum öyle adını öğrendi ve bakmayı canım. bir yaşındaydı öğrendiğinde. hatta işaret olayını da geç öğrendi. doktora gittiğimizde doktor bizim doğru şekilde ilgilenmediğimizi söylemişti. yani küçük diyip pek iletişime girmiyorduk. işaret olayında da boy seviyesine inip önce yakın yerleri işaret ettim sonra uzakları. tabi zaman aldı ama yılmadım. sorun yok şükür. isim olayında da bazı çocuklar isimlerini bilmediği için yapabiliyor. tospiğim gibi severiz ya bazen o iyi değilmiş. oyuna çevir ilgisini çeker ozaman isim konusunu canım

lütfen sağlık , bebek gelişimi gibi konularda interenette yazan bilgileri referans almayın. ve çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın. özel eğitim lisans mezunuyum, en temel mevzu bireysel farklılıklardır her zaman. ve o yapması gereken diye belirtilen şeyler genelde çok geniş aralıklarla verilir. çünkü her çocuk farklıdır. aylık kontrollerde doktorunuza sorun aklınızdaki soruları. başka da kafanızı karıştırmayın.

Çocuğunuzun adı uzun bir şeyse algılaması zor olabilir. Abdurrahman süleyman gibi uzun ve iki isimi birden aklında tutamaz çocuk haliyle. Daha tiz ve kısa sesleri daha kolay algpılarlar. Bir de çocuklarınızı internette yazanlara göre çevredeki diğer bebeklere göre kıyaslamaktan vazgeçin ya. Büyüyünce komşunun kızı oğlu şöyle sen böyle diye devam ediyor bilinçaltında bu kıyaslar. Kendi haline bırakın.

Back
X