Adres Kaydi Silinmesi

Mihrisaah

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
1.795
2.362
333
Merhabalar
(Yazım yanlısım olabilirim telefondan yazıyorum şimdiden kusura bakmayin)

Bugün komşularimizin muhtarlık tarafından oy kullanmak için dağıtılan seçmen kağıtları geldi fakat bize vermediler. YSK'nın sitesinden baktım bizim kayıt gözükmüyor yıllardir aynı adreste oturuyoruz. Muhtara gittim durumu anlattım bu mahallede oturduğumuz gözükmüyormus. Ardından nüfus müdürlüğüne gittim oturduğumuz eve başkası kayıt almış bizi silmisler ama bu işlemi kim nasıl hangi sebeple yapmış bilinmiyor .
Bizim bilgimiz olmadan bu işlem yapılabilir mi ? Doğal olarak ailede 5 kişi oy kullanamiyoruz şimdiye kadar böyle sorun olmadığı için zamanında işlem de yaptirmadik ki söylediğine göre farketsek de yapılmazmis. Bu durumda başka ne yapabilirim? Yani böyle bir durumdan oy kullanmamak zoruma gidiyor.

Eve yeni biri taşınınca otomatik olarak eski kişiler siliniyor acaba yanlışlıkla sizin evi adres olarak mı gösterdi ? Başka bir şey gelmedi aklıma seçime kadar düzelse keşke

Aynı şey bizimde başımıza gelmişti maalesef bisey yapılmıyor.

Düzelttiniz mi peki o kişiyi sildirdiniz mi,sahte adres vermek içinde yapmış olabilirler,icralık olur,okul için yapmış olabilirler eğer çevrenizde iyi bir okul var ise.

Şu anda oturduğunuz evin adresi olan bir faturanız(doğalgaz, su ,internet vs.) olursa sizin adınıza onunla birlikte nüfus müdürlüğüne gidip 10 dakika içinde yapabilirsiniz. Aynısını yaşadık 1 yıl önce tesadüfen öğrenmiştik yabancı bir aile gözüküyordu. Annem doğalgaz faturasıyla hemen düzelttirdi.

Düzelttiniz mi peki o kişiyi sildirdiniz mi,sahte adres vermek içinde yapmış olabilirler,icralık olur,okul için yapmış olabilirler eğer çevrenizde iyi bir okul var ise.
Düzeltilmedi o kişiyle beraber gidip basvuracakmisim başka türlü asla olmuyor mus. Biz adreste otururken kadın basvurabiliyor o otururken biz nasıl basvuramiyoruz anlamıyorum. 3 fatura götürdüm son aya ait ama yine duzeltmediler.

Yapmadılar 3 fatura götürdüm son aya ait belediyeden gidip krokiden ve resimlerden 5 yildir oturdugum apartmani tespit edip tekrar adres aldım yine gittim olmadı kişiye ulastik isten izin alır gelirsem duzeltirim dedi çekildi.

Cunku kendi hatalari
Adreste var olan kisi olmadan kimseyi alamazlar ortak imza almalilar.
Supheli kotu niyetli bsy yapilmis
Duzeltmek icin yol belli, biraz duygusala baglayarak yazilmis bir cimer sikayeti herseyi cozer.
Ulke icin bu kdr onemli secimde 5 oy olmamasi buyuk bir sorun ve yapan bedelini odemeli.

İyide o kişiyi nereden bulup götüreceksiniz,yukarıda arkadaş yazmış onların düzelmiş tekrar gidin derim.

Yine seçim stratejileri mi diye düşünmedim değil fnfnfjf:d her şey bekliyorum artik

Eve yeni biri taşınınca otomatik olarak eski kişiler siliniyor acaba yanlışlıkla sizin evi adres olarak mı gösterdi ? Başka bir şey gelmedi aklıma seçime kadar düzelse keşke
Onun apartman numarasi 18 benimkisi 23 nasıl yaptılar anlamadım. Kim yapmış bilgide vermediler anca gidin şikayet edin şu an oturan kişi gelmeden düzelmez dediler. Oy kullanmamak çok zoruma gidiyor.

Biz de kimseyi istemedi faturaları istedi işlem yaptılar. Bu işte bir tutarsızlık var. Sizin işlemi kabul etmiyorlar ama başkasına tamam diyip sizin adrese otomatik kayıt. Siz şikayet dilekçenizi iletin lakin işlem alınsa bile seçim için son 21 gün kala adres değişikliği kabul edilmiyor.

Bende cimere yazmayı düşünüyorum. Ama ilk defa böyle bir şey duydum. Şimdi beyan eden kişi işten izin alacak aynı zamanda bende izin alaçam beraber gidip düzeltecekmisiz peki silerken niye yapılmadı bu işlem diyorum ses yok.

Onun apartman numarasi 18 benimkisi 23 nasıl yaptılar anlamadım. Kim yapmış bilgide vermediler anca gidin şikayet edin şu an oturan kişi gelmeden düzelmez dediler. Oy kullanmamak çok zoruma gidiyor.
Üstte yazılmış bana mantıklı geldi, icra olayı falan varsa belki o yüzdendir yoksa bi insan neden yanlış adres versin ki karakola gidin bence yüz göz olmaya gerek yok şikayet edin, belki suçludurlar, belki bir örgüte bağlıdırlar Allah korusun neler neler görüyoruz

Evet bende onu anlamıyorum silerken niye tek kişinin beyanı yeterli onu anlamıyorum. Oy gitti biliyorum artık ama çok üzüldüm bu duruma birde duzeltilmemesi daha çok canımı sıktı.

Boş eve kayıt olurken fatura istemiyorlar bir tek, geçen sene aldırmıştım. Bana da garip geldi normalde faturasız yapmıyorlar bir iş var gibi

Boş eve kayıt olurken fatura istemiyorlar bir tek, geçen sene aldırmıştım. Bana da garip geldi normalde faturasız yapmıyorlar bir iş var gibi
Bütün hersey aklıma geldi icra ya da kaçak mi o yüzden mi diye düşündüm ama düzeltme olmadı Müdüre çıktım kim yaptıysa ona git diyor personel kişiyi bul getie diyor düşünün kadının telefonunu bile onlar bana verdi. Hani normalde özel bilgi verilmez kendi aramasi lazım.

Kira sözleşmesi varsa fatura istenmez ama onun dışında yapılan işlemlerde bir fatura belge istenir yani bu kadar kolaysa insanlar istediği semtte kayıt yaptırsın. Ben o kişiyi bulur neden nasıl yaptığını öğrenirdim . Neler görüyoruz ki benim seçim hakkımı elimden alcak..

Karakola bir şey yapar mı bilmiyorum ama şikayet etmek en mantıklısı "aradım gelmiyor, mağdurum" derseniz belki karakol çağırabilir. Sonuçta yanlış adres bildirmenin de cezası var devleti kandırıyor bir yerde...

Çok ama çok ilginç yani
Kadına sorsanıza nasıl başarmış
Hadi başarmış siz söyleyene kadar nasıl farkına varmamış
Normalde o beyan verse bile siz çıkış istemeden kayıt alamaz oraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…