Adres Kaydi Silinmesi

Yok istemiyorlar, geçen yaz yaptırdım abim, babamın evinde görünüyordu kendi evi de boştu oraya aldırdım kaydımı hatta fatura götürmüştüm gerek yok diyip bakmadılar bile ama ev dolu ise istiyorlarmış. Bende ne için böyle bir şey yaptılar merak ettim gelişmeleri merakla bekliyorum

Çok ama çok ilginç yani
Kadına sorsanıza nasıl başarmış
Hadi başarmış siz söyleyene kadar nasıl farkına varmamış
Normalde o beyan verse bile siz çıkış istemeden kayıt alamaz oraya
Sordum benim apartman no 18 dedi hatta daha öncesinde daire 6 yazacaklardi 5 yazmışlar gittim düzelttim dedi yani önceki düzeltici adreste birileri varsa onlarda bizim gibi magdur benlik birsey değil diyorum nasıl apartman numaralarini karıştırdın müteahhitin bana verdiği adrese aldirdim düzelt diyorum izin alırsam düzeltecem diyor. Hayır nüfus Müdürlüğü biz içinde otururken nasıl sildi onu anlamıyorum o kadın sildirebiliuor ben 3 faturayla birlikte gidip apartmanda oturanlarin hepsini saymama rağmen sildiremiyorum. Neyse en Mantıklısini cimere yazip karakola gitmek.

Birde para cezası varmış sanırım oda çıkarsa artık delirecem bakalım duzeltilsinde artık birsey istemiyorum.

Kadın tuhaf
Nüfus müdürlüğündekiler daha bir tuhaf

Evin sahibi de biziz üstelik. Daha öncesinde bende tayin olduğum ilde fatura olmadan boş eve adres kaydimi aldirdim. Ama boş evdi biz 5 kişi yaşıyoruz oylar boşa gitti farketmesem para cezası da olabilirmis.

Birde para cezası varmış sanırım oda çıkarsa artık delirecem bakalım duzeltilsinde artık birsey istemiyorum.
Size verilmez sanırım ya, o ceza adresini yanlış gösterenleri kapsıyor diye biliyorum siz mağdursunuz bir yere gitmemişsiniz ki, aksine size gelmişler nasıl olduysa.

Ceza falan derlerse itiraz edin derim oy gitmiş, üzerine bir de para mı vereceksiniz

Netten arastirirken benim durumunda olup para cezası alan olmuş müdürlükte para ile ilgili birsey demedi ler ama sadece mutlaka en kisa zamanda kadın ile birlikte gelin faturaları getirin dediler.

Seçmen sorgulamada çıkmıuorum, eşim sorgulayınca kendini ve beni görebiliyor. Bunu yaşayan var mı

Siz bir karakola ya da savciliga gidip olayi anlatan dilekce verin ve ilcenizin nufus memurlarindan ve adresi aldiran kisiden sikayetci oldugunjzu belirtin. Ayni dilekceyi bir de bimer e gonderin ve ekine size ait faturalari ekleyin.

Düzeltiliyor, bilerek yapmamışlardır. 3-4 sene önce bizim taşındığımız evde de başkası gözüküyordu. Kira kontratı ile gitti eşim halletti, hatta eşimle ikametimiz başka yerlerdeydi o dönem (iş nedeniyle), eve polis gelmişti kontrol amaçlı. Kira kontratınız yok mu?

Siz bir karakola ya da savciliga gidip olayi anlatan dilekce verin ve ilcenizin nufus memurlarindan ve adresi aldiran kisiden sikayetci oldugunjzu belirtin. Ayni dilekceyi bir de bimer e gonderin ve ekine size ait faturalari ekleyin.
Bence de ....sonuçta konu sadece seçim dönemi değil.Adresde gözüken kiziye haciz gelse konu sahibinin evine haciz işlemi başlatabilir.Polis arama yapmak istese konu sahibinin evi aranır.

Bizim de başımıza geldi 2 defa ve hep seçimlerden oldu birinde erken fark ettik ama birinde oy kullanamadık, kasıtlı yapıldığını düşünüyorum bu kadar kolay olmamalı.

Acaba oy çalmak İçin yeni bi strateji mi diye düşğnmedim değil
Lütfen böyle önemli bir seçimde buna izin vermeyin
Hem o kişinin icralık durumu olsa size gelecekler polis arama yapsa size gelecekler

Kşke bu gune kadar seçmen listeleri açıklandıgında kontrol etseydınız.

Seçmen listesi ve askı süresi diye birşey var. Oyunuza yeteri kadar önem verseydiniz kontrol ederdiniz
Yıllardır aynı evde yaşadığımız için şimdiye kadar da sorun olmadığı için kontrol etmedik ayrıca kardeşim rahatsız hastane işleri ve çalıştığım için ayrıca onun yoğunluğu derken aklımdan çıktı. Birde zaten 4 ay öncesiden yurtdışı için ikametgah aldım yine sorun yoktu bunlara rağmen sizin aklınıza gelir miydi çok merak ediyorum.

Bizim de başımıza geldi 2 defa ve hep seçimlerden oldu birinde erken fark ettik ama birinde oy kullanamadık, kasıtlı yapıldığını düşünüyorum bu kadar kolay olmamalı.
Bilemiyorum ama iki adrese yapmış kendi de muhtarda araştırıp söyledi bugün gittik görüştüm kendisiyle dediğine göre evimiz aynı müteahhit yapmış o adresi söyleyince nüfusa gelip beyan etmiş hatta kendi 1 ay sonra farketmiş daire numarası yanlış gidip tekrar adres beyanı vermiş o verdiği adreste bizim evin adresi. Düzelmeye düzeldi ama oy kaldı.

İkametgahla ilgili bir problem olacağı aklıma gelmez tabi ki. Niye ikametgahınızı kontrol etmediniz demedim zaten.

Ama seçmen listelerinde yanlışlıklar olabiliyor, o nedenle askı ve itiraz süresi var. 50 yıldır aynı yerde de otursanız, daha dün ikametgah almış olsanız da kontrol etmeniz gerekirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…