Doğuma Hazırlık adsız kızııııııııım!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kızımın ismi...

• Ankete Katılan
    101
  • Anket Kapalı .
Mina ilk defa duyuyorum. Anlami ne acaba hiç türk ismine benzemiyor.
Bende Melis

Mina 1. Şarap şişesi. 2. Mine. 3. Gökyüzü. 4. Ar. Liman. kız ismi
anlamına bunlar yazıyo.ama dini bi anlamı vardı galiba
mina dağı var..
bencede melis

Son düzenleme:
kızlar Mina isminin anlamı türkçe sözlüklerdeki gibi bir mana taşımıyor.
Mina arapça bir isim ve anlamı
"temenni" kelimesiyle bağlantılı,
ıstemek, arzu etmek, murad edilen manasında..

hatta Mekkedeki Mina bölgesinin ismi şu şekilde oluşmuş,
peygamber efendimiz veda haccı sırasında şeytan taşlamaya yöneldiği yol üzerinde Cenab-ı Allah, Cebrail aleyhisselamı aracı olarak efendimize göndermiş ve Cebrail aleyhisselam efendimize "Temenna" demiş.. Yani: bizden hayırla iste, murad et. bunun üzerine efendimiz ümmeti hakkında dualarda ve isteklerde bulunmuş. buranın adıda Mina olarak kalmıştır.. Allahtan hayırla ıstenen, murad edilen.

Son düzenleme:
bende mina diyorum ve anlamı şarap şişesi fln değil arapçadır hacc farizası ile ilgilide bir tabirdir. aynı zamanda

ceren ve melis çok klasik bence eğer biraz farklı bir şey olsun diyosan mina tabi.ama hep bebek kalmıcak sonuçta ,nehir ismide çok güzel alımlı bir genç kızı çağrıştırıyor bence.

melis'le nehir arasında gidip geldim ama nehir'i tercih ettim tebrikler bu arada :CüvCüv:

Seni şuan çok iyi anlıyorum bende 25 haftalık hamileyım ama hala bir isim bulamadık..
Ben Asel koymak istiyorum ama kimseye begendiremedim en sonunda isimsiz kızım koyacağım gibi..

melis cok guzel ve cok kibar bi isim
sen daha 29. haftandasin ben 3 gun sonra dogurucam kismetse hala ismi belli degil:))
mina da guzel onun da soylenmesi kulaga hos geliyor

Melis

Melis Melisa'nin kisaltılmışı sanılıyor çoğu zaman.
Bu yüzden 'Yunan mitolojisinde geçen bir rahibenin adı Bir tür kokulu bitki bal sevgili' gibi anlamlar yaziliyor Melis için
fakat bu anlamlar Melisa'nin anlamlari.. Melis'in degil!
Gerçek anlam:
1. Şişman ve tenbel olan kişi
2. Bir şeyi şiddetle tutmak

Bence Melis ten vazgeçin

Mina da Arapça da Liman anlamına geldiğini biliyorum

Ceren nin anlamıda yara.. bir başka anlamı da ceylan yavrusu sanırsam..

Başka isimler düşünmüyor musunuz.. ben birini seçemedim açıkçası en duru ve anlamı yerinde olan Nehir gibi geldi bana.. ömrü uzun olsun diye su'yu çağrıştıran (deniz,derya,ırmak,nehir,pınar vb) isimler bana manalı gelmiştir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…