Kızlar çok teşekkür ederim güzel paylaşımlarınız için. Sevdiğim insanları kaybetmemek için başkası yapsa bir daha asla yüzüne dahi bakamayacağım bir çok şeyi görmezden geldim ve halada geliyorum.
Sonra aklıma gelince bazı şeyler öfkem dalga dalga artıyor. Acaba benim saf duygularım bu insanlarda var mı bana karşı diyorum. Ya yoksa, ya ben sadece kendimi kandırıp, kullandırıyorsam? Ya küçük düşürüyorsam kendimi
Dedim ya karışığım çok...
Hayatımın sorusudur bir yerde...
Spesifik bir olay üzerinden değil de genel olarak bu konudaki düşüncelerimizi paylaşırız diye yazıyorum. Sizce affetmenin sınırları nelerdir? Bizi gerçekten incittiyse çok değer verdiğimiz birileri onları affedebilmek için özür dilemelerini beklemeli miyiz?
Unutabilmiş, bazı acıları yüreklerinde sindirebilmiş ve hayatla bu bakımdan barışabilmiş hanımlar var mı aramızda?
İçimin bomboş olduğunu hissediyorum bazen. İnsanların beni incitebilmelerine izin verdiğim için bir yanım kırgın kendime. Diğer yanım şaşkın, sanki bir cenderedeyim. Kafam karışık...
sen herseyın farkında ol
kımın ne mal oldugunu bıl
sadece susman ve saygı duyman gerektıgı ıcın sus ve saygı duy
zaman herseyın ılacıdır,sevdıgın ınsanda gun gelır egrıyı dogruyu görur
sen gösterme bunu ona
akısına bırak herseyı
Rabbimin merhametini hatırlatırım kendime sürekli ama sürekli.............. ne büüyüüük hataları ne büyük günahları bir tövbeyle affettigini........ Peygamberimizin ne kötülükleri bile merhametle yaklaştığını......... ve ben ozaman derim ki ya bana nolduki bu büyük merhametlerin yanında .. Affetmek Allaha mahsus der ve herşeyi Rabbime bırakırım....... çok kalbim kırıldı ama Rabbim beni benden daha çok sever hesabı O na bırakırım merhamet gibisi varmı......
Rabbimin merhametini hatırlatırım kendime sürekli ama sürekli.............. ne büüyüüük hataları ne büyük günahları bir tövbeyle affettigini........ Peygamberimizin ne kötülükleri bile merhametle yaklaştığını......... ve ben ozaman derim ki ya bana nolduki bu büyük merhametlerin yanında .. Affetmek Allaha mahsus der ve herşeyi Rabbime bırakırım....... çok kalbim kırıldı ama Rabbim beni benden daha çok sever hesabı O na bırakırım merhamet gibisi varmı......
Kendi açımdan değerlendiricem olayı sen neresini alırsan ona göre bak olaya:
Son bir kaç yılda yaşadığım çok ağır olaylar oldu. İnsanlar ciddi anlamda hayatımın kazığını attılar diyebilirim. Çok öfkelendim çok üzüldüm çok da kırıldım ama en çok da kendime kırıldım. Çok uzun bir süre onları affedersem içimdeki acıyı söndürebilirim sandım, ama affetmek bana çok ağır geldi bunu hakettiklerine inanmıyordum çünkü. Zaman içerisinde olayları sadece kendi bildiklerimle çözemeyeceğimi anladım, ve bu acıyı atlatmak için onlardan çok kendimi affetmem gerektiğini öğrendim. Hatalarımı öğrendim, sınırlarımı istediklerimi ve istemediklerimi. Kendimi şartlı affettim kısacası bu hataları tekrarlarmamak üzere. O insanları ise tamamen sildim. 4 yıl oldu mu bilmiyorum olaylar geçeli benim için hiçbirşey ifade etmiyorlar, zihnimi meşgul etmiyorlar, üzmüyorlar tasalandırmıyorlar da. Affetmedim, iki dünyada da affetmem. Ama şu dünyada bir daha gözüme gözükmesinler yeterli.
Bu benim bir kategorim.
Diğer bir kategorim ise yakın bir arkadaşım tarafından gereksiz bir anda topa tutuldum. Olayın ne olduğunu çözmek için çok kırılmış dahi olsam ayağına gittim kendi kırgınlıklarını öğrendim ve karşılıklı özür diledik, çünkü bana göre dostluğumuz kırgınlıklarımızdan daha mühimdi. Ama sonra bu dostumun benim arkamdan istemediğim biçimde konuştuğunu aslında biz barışırken kendi için kendi hırslarını tatmin ettiğini öğrendim ve hayatımdan çıkardım. İstediği hali görebilir. Artık affetmem de bu saatten sonra.
Affetmek sadece o insanları hayatına geri katacaksan gerekli birşey bana göre, diğer türlü hiç gerek yok. Sana zarar vereceklerine uzak kalsınlar çok daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?