Ben vicdanimdan oturu cok uzun sure kizamiyorum kimseye. Kinci bir insanim esasinda, ama belli bir sure sonra icimde kin min kalmaz.
Eski sevgilimden cok cektim. Hayatimi karatti, guzelim okulumu uzatma sebebim oldu, psikolojimi bozdu, her seyden once duygularimla oynadi. onu affedemem zannediyordum ama gecenlerde facecooktan profil resmini gorunce "hey gidi" dedim. sadece guzel seyleri hatirladim. ama seviyor muyum, hayir. ettiklerini unuttum mu? hayir. hala etkisi altindayim yasattiklarinin.
Cok kazik da yedim arkadaslarimdan, dilerim ki karsilastirmasin Rabbim onlara beni tekrar, unutmadim da alistim.
Onlarin da dusundugu bir sey vardir elbet kazik atarken, kiminin huyu bozuk, kiminin kani bozuk bilemiyorum.
Kimi de bana "ders vermek" amacli girmistir hayatima diyerek affediyorum, huzur veriyor.
(Ama hayatta tek bir insani asla affetmem, asla sevmem. o da su an devletin topragini karis karis satan, sulu gozlu(!) samimiyetsiz yaratik, evlat olsa sevmem, sevilmez o derece igreniyorum ve adini duydugum anda reaksiyona giriyor vucudum.) :113::113:
ne güzel yazmışsınız......
evet ya hakikaten çok ama çok güzel yazmışsınız
Hayat çok şey öğretiyor insana. Ne çok kırılırdım eskiden. Şimdi o kadar çok şey duyuyorum, görüyorum belki biraz üzülüp geçiyorum. Affetmek kişinin kendisiyle ilgilidir bence. Beni bilerek üzen kıran bir insanın özür dilemesini beklemem, dilese de bir şey ifade etmez. Onu hatasının büyüklüğüne göre ya öyle kabul ederim ya da görüşmem mümkünse. Görüşmek zorundaysam sınırlarımı çizerim. Benden yardım talep eden olursa kırgınlık filan dinlemem, onun için değil, insanlık için, Allah rızası için ederim.
Ama bazıları zor, çok zor affediliyor.Tüm içtenliğinizle iyi niyetinizden emin olduğunuz halde, Canınızı acıtmak için çok çok çaba safedenler...
Sadece 1 kişi bu kategoriye giriyor benim için... Beni üzmesine izin verdiğim için kendimi affetmem de zaman aldı... Onu çoğu zaman affetmiş durumdayım, ama çok nadir de olsa bazen nüksediyor,engel olamıyorum kötü-dileklerime.Sonra tövbe edip diyorum ki "Benden uzak sultan olsun, Amerika'ya başkan olsun, Mars kralı olsun :))
Öyle işte...
Ekleme yapmadan geçemeyeceğim, affedici olmayan insanın az dostu olur.
Hayatımın sorusudur bir yerde...
Spesifik bir olay üzerinden değil de genel olarak bu konudaki düşüncelerimizi paylaşırız diye yazıyorum. Sizce affetmenin sınırları nelerdir? Bizi gerçekten incittiyse çok değer verdiğimiz birileri onları affedebilmek için özür dilemelerini beklemeli miyiz?
Unutabilmiş, bazı acıları yüreklerinde sindirebilmiş ve hayatla bu bakımdan barışabilmiş hanımlar var mı aramızda?
İçimin bomboş olduğunu hissediyorum bazen. İnsanların beni incitebilmelerine izin verdiğim için bir yanım kırgın kendime. Diğer yanım şaşkın, sanki bir cenderedeyim. Kafam karışık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?