Affedemiyorum...

fransa159

diyemedim ya la!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2008
546
2
96
İstanbul
kaç yıl oldu kızlar ortalık artık sakinledi ama olmuyor halamı affedemiyorum bir türlü...
anneme ettiği hakaretleri beynimden silemiyorum onu her gördüğümde suratına yapıştırmak geliyor içimden...baba tarafıma zorla gidiyorum o da sadece bayramlarda 1 saatliğine onu bile istemiyorum ilerde görüşmeyeceğimi akrabalarımla babama da söyledim çok üzüldü ama halamdan nefret ediyorum anneme yaptıkları için ve unutamıyorum... her memleketime gidişimde bir gün çıkıp gideyim halama ağzıma geleni söyliyim anneme söylediği o ahlaksız lafları bende ona söyliyim istiyorum...onunda canı yansın istiyorum!!! 3 çocuğunun da yuvasını yıkan ciddi anlamda kötü kalpli bir kadın kendi bencilliği için yapamayacağı hiç bir şey yok ve sürekli istersem sizin yuvanızı da yıkarım diyen bir kadın tabi bu 10 yıl önce fln olmuş...ben kendimi bildim bileli huzurumuzu hep halam bozdu bütün çocukluğum evdeki kavgalarla boşanma muhabbetleriyle geçti...bir gün iki gün değil HER GÜN...!!!!!! ve unutamıyorum aklımdan silemiyorum anneme dediği o lafı gözlerimle görüp duyduktan sonra bakamıyorum suratına bakmak istemiyorum yıllardır babama söyledim sen nasıl bi kocasın karına evliliğinin 25 yılını zehir eden ev huzurunu bırakmayan ve en en önemlisi karına o... diyen ablana gıkını bile çıkaramıyorsun dedim
geçmişi kurcalama ortalık duruldu artık annene bişey yapmıyor diyip duruyor ne demek ya bu kadın demek istese hala anneme eziyet edebileceğini mi zannediyor böyle mi yaniÇok üzgünüm çoook
annemin ailesi yok diye bunu mu hakediyor ben büyüdükten sonra daha doğrusu üniversiteyi kazandıktan sonra herşey duruldu babama en ufak bir şeyde annemi alıp götürürüm hem okuyorum hem çalışıyorum evde tutarım bi daha yüzümüzü göremezsin dedim üniversitedeki ilk yılımda sonra birden ortalık süt liman oldu
onların yanındada söyledim ben gidiyorum ama bir duyayım annemin üzüldüğünü alır götürürüm onu annem sahipsiz değil dedim bağırarak
annemde söylemiş artık hiç birinizi çekemem en ufak yanlışınızda kızımın yanına giderim maaşımda var kimseye ihtiyacımız yok seni de boşarım demiş babama
babam korkudan çayını bile önüne getirir oldu evde yemekleri fln yapıyor annem 3 yıldır mutluyum kızım diyor artık beni sahipsiz göremiyorlar diyor baban bile çokkkkk değişti diyor
annem adına çok mutluyum 3 yıldır evde en basiti yemek bile yapmıyor babam geçmişin bedelini ödüyor ama haketti hiç acımıyorum ona
3 yıldır bir sorun yok ama ben affedemiyorum bir türlü gitmek görüşmek istemiyorum onlarla dayanamayıp herşeyi ortaya dökmekten korkuyorum onu görünce sinirlerime zor hakim oluyorum aklımda hep aynı görüntü unutamıyorum affedemiyorum!!!! Çok üzgünüm çoook:mymeka::a015:

Son düzenleme:
Sabırlı ol canım bak artık rahat bırakmışlar sizi yaşadıklarını unutmaya çalış.Eğer tekrar böyle bir durum olursa o zaman aç ağzını yum gözünü o zaman bak nasıl rahatlarsın.Sabret öyle bir zamanda söyleki apışıp kalsın halanda sende haklıyken haksız olma.

Sabırlı ol canım bak artık rahat bırakmışlar sizi yaşadıklarını unutmaya çalış.Eğer tekrar böyle bir durum olursa o zaman aç ağzını yum gözünü o zaman bak nasıl rahatlarsın.Sabret öyle bir zamanda söyleki apışıp kalsın halanda sende haklıyken haksız olma.

bende istiyorum unutmak ama olmuyor beceremiyorum seneye mezun olup avukat olucam zaten 3 yıldırda ortalık güzel bir sorun yok tek sorun benim içimde!!! her gün soruyorum anneme bak istersen gelip alıyım seni diye yok yok diyor ben çok iyiyim diyor hatta baban şu an camları siliyor diyor kaydirigubbakcemile3 ama işte çoukluktaki şeyler unutulmuyo şimdi olsa belki affetmem daha kolay ama 19 yıl bu 19 yıl!!! mafoldumben

Ben olsam ben de affetmezdim. Ben amcam ve halamla görüşmüyorum mesela 7 yıl oldu. Görüşmem ölüm döşeğinde olsa gitmem. Acımasızlıksa acımasızlık herkes yaptıklarının bedelini ödemeli.

Ben olsam ben de affetmezdim. Ben amcam ve halamla görüşmüyorum mesela 7 yıl oldu. Görüşmem ölüm döşeğinde olsa gitmem. Acımasızlıksa acımasızlık herkes yaptıklarının bedelini ödemeli.

bende görüşmek istemiyorum zaten ama ne yapmalıyım onu bilmiyorum en azından görmeyince onları aklıma gelmiyo bide annemin mutlu olduğunu görünce...ama onların adı geçsin yada gidecek olalım gitmek istemiyorum babamla kavga ediyoruz sürekli...ne yapmalıyım bilmiyorum?? unut diyor baban unutamam unutamıyorum

canım yaa üzülme artıkk.bak herşey düzelmiş.görüşmemek istemekle haklısınn.görüşmede zatenn.kişilği bozukk birini hayatınızdann çıkarmann çok doğru olurr.sonuçta halanızdan ekmeğiniz gelmez suyunuzz gelmezzz.yokluğuu ailenn için daha hayırlı olur eminimm

Gitme saçından mı sürükleyecek. Odana kapat kendini çıkma dışarı. Benim yanımda adlarınızı anmayın de babana. Senden çekiniyor demek ki annene iyi davrandığına göre.

canım yaa üzülme artıkk.bak herşey düzelmiş.görüşmemek istemekle haklısınn.görüşmede zatenn.kişilği bozukk birini hayatınızdann çıkarmann çok doğru olurr.sonuçta halanızdan ekmeğiniz gelmez suyunuzz gelmezzz.yokluğuu ailenn için daha hayırlı olur eminimm

zaten bende istemiyorum görüşmemde zaten ama babam kabul etmiyor tamam sevme ama biz giderken gel diyo zaten bi yaz tatili memleketimdeyim onu da sevmediğim insanlarla geçiriyorum hayır dayanamıcam patlıcam diye korkuyorum

babamın zoruyla görüşüyordum zaten ama karar verdim böyle olmaz adam gibi konuşcam babamla bir daha ne evlerine giderim ne de ben memleketime geldiğimde gelsinler :umursamaz:

Gitme saçından mı sürükleyecek. Odana kapat kendini çıkma dışarı. Benim yanımda adlarınızı anmayın de babana. Senden çekiniyor demek ki annene iyi davrandığına göre.

evet baba tarafım bilhassa halam bi benden çekiniyorlar abim var ama resmen ben ablalık yapıyorum ona :umursamaz: yok yok tavrımı koycam haklısın bu iş böyle yürümez...

Yaşadıklarının benzeri bir çok ailede yaşanıyor.
Hayatının çok başındasın bana göre.
Affetmek yada affetmemek seninbileceğin bişey.
Annen için bu kızgınlığın öyle yazmışsın.
Şımdi annen mutlu olduğunu söylüyor.
Sen istemiyorsan görüşmezsin.

Ama,insanın kendine yapacağı en büyük kötülüklerden biridir,kindar olmak.
Aklından çıkarmadığın,kinini içinde büyüterek kendine eziyet ettiğinden,halanın ruhu bile duymayacak.
Bunu kendine yapma.Annen önemli senin için madem,halaymış, amcaymış,falanmış filanmış,hiç önemseme.

Affetmeyi öğrendikçe büyüyoruz.

Yaşadıklarının benzeri bir çok ailede yaşanıyor.
Hayatının çok başındasın bana göre.
Affetmek yada affetmemek seninbileceğin bişey.
Annen için bu kızgınlığın öyle yazmışsın.
Şİmdi annen mutlu olduğunu söylüyor.
Sen istemiyorsan görüşmezsin.

Ama,insanın kendine yapacağı en büyük kötülüklerden biridir,kindar olmak.
Aklından çıkarmadığın,kinini içinde büyüterek kendine eziyet ettiğinden,halanın ruhu bile duymayacak.
Bunu kendine yapma.Annen önemli senin için madem,halaymış, amcaymış,falanmış filanmış,hiç önemseme.

Affetmeyi öğrendikçe büyüyoruz.

biliyorum affedemedikçe kendime zarar veriyorum bu yzden bi yanım istiyor affetmek özgürleşmek istiyorum bu duygudan yapmaya çalışıcam bunu yoruldum artık ama dediğin gibi görüşmem bu konuda kararlıyım...

babamın zoruyla görüşüyordum zaten ama karar verdim böyle olmaz adam gibi konuşcam babamla bir daha ne evlerine giderim ne de ben memleketime geldiğimde gelsinler :umursamaz:

e yani en doğrusu tatlımm.konuş babanlaa.artık hiç bi şekilde halamın yüzünü görmek istemiorumm.huzursuzz oluorumm mutsuzz oluorumm dee

senelerce annemi baba tarafımdan korumaya çalıştım onalrda öyle kavgalar çıkarttırıp annemi dövdürürlerdi evimizin huzurunu bozarlardı hep karşı durdum yuvamızı düzene sokmaya çalıştım. hep kendimden bişeyler feda ettim. okul dışında hep evde durdum annemi yalnız bırakmadım. okul bitti yine aynı işten eve evden işe. ama onlar ne yaptı benimm yerime hep abimi kolladılar.
evlendim şimdi eşimin ailesi bize çektiriyor. o.... lafını çok yedi. benim gibi evden çıkmayan bir kız nasıl olurda o.... olurdu çok ağrıma gitti çok ağladım sağolsun eşim destekçi. senelerce koruduğum annem birgün bile destek olmadı bana derdimi açmaya çalıştığımda sen kendin istedin sevdim dedim bizde verdik çek çileni dedi geçti.
şimdi 30 yaşımdayım annemi koruduğuma çok pişmanım şimdi beni yapayalnız bıraktı. onun yüzünden ne çocukluğumu ne gençliğimi yaşayamadım. şimdi paşalar gibi gezip eğleniyorlar seninde neyin var ihtiyacın varmı diye soran yok.
sana tek tavsiyem ne annen nede baabn için kimseyle kötü olma bırak herkes arasında halletsin. sonra benim gibi üzülme

seni tebrik ederim annene bu kadr sahip çıkıp babanın bile karşısına gemişsin her halde bir annenin isteyebileceği tek böyle kendini sevip sahip çıkan bir evlat.şimdilerde millet annesini babasını maaşı için sokaklara atıyor.üzülme bence herşeyi düzeltmişsin annen mutluyken sende mutlu ol canım

Valla ben de babamın ablasını hiç sevmem ve yaptıklarını da unutmam.Asla da affetmem.Allah'a havale ediyorum kendisini. :oklava:

benim babannemde böyleydi

olayları tam anlatmamışsın ama halanı da babannem gibi gözümde canlandırıyorumda,bir yandan diyorumki ortalığı yıkmamak için,yaptıklarının karşılığını vermemek için hiçbir sebep yok.ama bir yandan da diyorumki 3 yıl geçmiş aradan,bırak muhattap olman,o kadının adını anmanız bile tadınızı tuzunuzu kaçırır..

ha ama bu demek değilki susacaksın.memlekete gittiğinde en ufak yanlışında ağırlığını koyacaksın,cevabını vereceksin.

ama onun dışında bu olayı hatırlayp moralini bozma canım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben bi insana kin duymanin ne demek oldugunu cok ii biliyorum helede annenizi uzmusse gidip onu parcalamak icin cok zor tutuyosunuz kendinizi biliyorum cok gunah ama benimde boyle sonsuz bi nefretim var elimde degil.seni cok ii anliyorum ama seni yurekten kutluyorum hem kendine engel oldugun icin hemde universiteyi kazanip anneni cesaretlendirdigin icin.gorusme olayina gelince kimse sana istemegigin biseyi yaptiramaz zorla gittigin halada bi ise yaramaz zaten.sallamayacaksin bunlari artik ben gorusmuyorum siz devam edin diyeceksin yanindada lafini bile ettirmeyeceksin annen mutluysa sorun yok mutsuz olursa zaten anlarsin durumu bu hayat senin ne istedigine sen karar ver arkadasim sevgiler

bende halamı sıldım..
aslada gorusmem olumde olsa..
eger sızde bukadar kotu ız bırakdı ıse gorusmeyın..
hayata bı defa gelıyosunuzve sızı uzen kım olursa olsun gorusmek zorunda degılsınız unutmayın oncelıgınız sız olmalı hayatta..

kaç yıl oldu kızlar ortalık artık sakinledi ama olmuyor halamı affedemiyorum bir türlü...
anneme ettiği hakaretleri beynimden silemiyorum onu her gördüğümde suratına yapıştırmak geliyor içimden...baba tarafıma zorla gidiyorum o da sadece bayramlarda 1 saatliğine onu bile istemiyorum ilerde görüşmeyeceğimi akrabalarımla babama da söyledim çok üzüldü ama halamdan nefret ediyorum anneme yaptıkları için ve unutamıyorum... her memleketime gidişimde bir gün çıkıp gideyim halama ağzıma geleni söyliyim anneme söylediği o ahlaksız lafları bende ona söyliyim istiyorum...onunda canı yansın istiyorum!!! 3 çocuğunun da yuvasını yıkan ciddi anlamda kötü kalpli bir kadın kendi bencilliği için yapamayacağı hiç bir şey yok ve sürekli istersem sizin yuvanızı da yıkarım diyen bir kadın tabi bu 10 yıl önce fln olmuş...ben kendimi bildim bileli huzurumuzu hep halam bozdu bütün çocukluğum evdeki kavgalarla boşanma muhabbetleriyle geçti...bir gün iki gün değil HER GÜN...!!!!!! ve unutamıyorum aklımdan silemiyorum anneme dediği o lafı gözlerimle görüp duyduktan sonra bakamıyorum suratına bakmak istemiyorum yıllardır babama söyledim sen nasıl bi kocasın karına evliliğinin 25 yılını zehir eden ev huzurunu bırakmayan ve en en önemlisi karına o... diyen ablana gıkını bile çıkaramıyorsun dedim
geçmişi kurcalama ortalık duruldu artık annene bişey yapmıyor diyip duruyor ne demek ya bu kadın demek istese hala anneme eziyet edebileceğini mi zannediyor böyle mi yaniÇok üzgünüm çoook
annemin ailesi yok diye bunu mu hakediyor ben büyüdükten sonra daha doğrusu üniversiteyi kazandıktan sonra herşey duruldu babama en ufak bir şeyde annemi alıp götürürüm hem okuyorum hem çalışıyorum evde tutarım bi daha yüzümüzü göremezsin dedim üniversitedeki ilk yılımda sonra birden ortalık süt liman oldu
onların yanındada söyledim ben gidiyorum ama bir duyayım annemin üzüldüğünü alır götürürüm onu annem sahipsiz değil dedim bağırarak
annemde söylemiş artık hiç birinizi çekemem en ufak yanlışınızda kızımın yanına giderim maaşımda var kimseye ihtiyacımız yok seni de boşarım demiş babama
babam korkudan çayını bile önüne getirir oldu evde yemekleri fln yapıyor annem 3 yıldır mutluyum kızım diyor artık beni sahipsiz göremiyorlar diyor baban bile çokkkkk değişti diyor
annem adına çok mutluyum 3 yıldır evde en basiti yemek bile yapmıyor babam geçmişin bedelini ödüyor ama haketti hiç acımıyorum ona
3 yıldır bir sorun yok ama ben affedemiyorum bir türlü gitmek görüşmek istemiyorum onlarla dayanamayıp herşeyi ortaya dökmekten korkuyorum onu görünce sinirlerime zor hakim oluyorum aklımda hep aynı görüntü unutamıyorum affedemiyorum!!!! Çok üzgünüm çoook:mymeka::a015:

tebrik ediyorum seni canım annene sahip çıktığın ona güç verdiğin için ama bence babnı da karşına alma yanına almaya çalış sonuçta baban üzerinde hakkı var
hem babanı karşına alırsan halanın istediğini yapmış olursun
Allah onun gibi insanları ıslah etsin
ben de olsam yüzünü görmek istemezdim haklısın annene yapılanları tahmin edebiliyorum
evladına kötülük eden gelinini düşünür mü hiç
sen anneciğine sahip çıkmaya devam et ama babanı da karşına alma canım
inşallah kötülükler hepimizden uzak durur kötü insanların da cezasını Allah verir zaten sen direkt O'na havale et..

Back
X