Affeder misiniz ?

ben arkadaşımın evinde şahit oldum,yazın gelmişlerdi kardeşiyle gezmeye.tlfn görüşmelerine ama tabii bir şey demedim.arkadaşım geldi söyledi bana.yazmıştım yukarıda.msn kayıtları falan hepsini okudum.yani ben bile utanıyorum ama msn yazışmaları kayıtlı okudum.bir değil bir kaç kişi görüştüğü netten.

çok zor bir durum yaşanmayınca bilinmez ama burda affedecek kişi çocuk değildir bence.
affedecek kişi Allahtır.
çocuk her ne olursa olsun kendisini dünyaya getiren onu büyüten kişiyi, emek emek bakan kişiyi reddetmemelidir. sonuçta annesi.
birde olaya şöyle bakılmalı, babası yapsa umursamayan kişiler var, babası yapınca umursamayanlardansa annesinede sesi çıkamaz.
burda yapılabilecek şey anneyle konuşmak ona hatasını hatırlatmaktır bence.

nasıl yani arkadaşınız annesine bunu söyleyince ona zararmı veririmiş. nasıl bir anne bu. ve nasıl bir zarar verme.. açarmısın lütfen

kızlar arkadaş anneyle konuşmak istiyor ama ,anne ona zarar verir diye korkuyorlar.kardeşi de olsa yanlarında ozaman olay büyür.ben gitsem onla ne alaka.ben gitmem ama çok üzülüyorum çok.

okypete,verir diye korkuyorlar.daha söylemedi kimse kimseye bir şey.kız,kardeşi ve ben biliyoruz.kız kardeşini zor tutyor ,beni bekle ben gelicem konuşucaz diyor.kız da ne yapacağını bilmiyor.anne zamanında küçükken kendine zarar veren biri.saldırgan yani.çocuklara da ceza verirken,başka yöntemler kullanmış.her neyse yani konuyu dağıtmayayım,sonuçta anne,arkadaşıma zarar verebilir.yok öyle bir şey diyebilir.işin içinden çıkıp,arkadaşımı suçlayabilir.

çok hassas bir konu..
bence arkadaşınızın annesiyle,
sakin ve kırıcı olmadan,dertleşerek anlatmasını sağlaması
gerekiyor...%100 emin olmadan harekete geçmemeli diye düşünüyorum...
msn de insanların kimlerle ve nasıl konuştuğunu,
sırf geyik yapmak adına,yalan yanlış bilgilerle
sohbet edildiğini biliyoruz az çok..belki de
öylesine girmiştir..çok zor bir durum ama
dediğim gibi gerçekten eminse,annesini bu yanlıştan döndürmek
arkadaşınızın görevi diye düşünüyorum..
sevgiler...

Böyle bir durum varsa ortada kimseyle konuşmasın gitmesinde.ne bu yaa anne değil düşman mübarek.İnsan anneden böyle korkarmı ilginç bi aile yapısı...Babada farkında olabilir demişsin ne biçim iştir anlamadım.Ben olsam karışmam ..Birde kardeşi nerden öğrenmiş keşke öğrenmeseymiş yaa ona çok üzüldüm...

o zaman bu kadına anne demek çok zor.... ceza verirken başka yönetemler dediğin için aklıma şiddet geliyor..
eğer böyleyse bu anneyi Allaha havale etsin... karışmasın. bu zihniyette bir kadın çocuğum demez arkadaşınada zarar verir. eşi haklı... hiç karışmasın.
zaten bunu yani bu şiddeti yapan anneyi ben zaten affetmezdim. anneden korkulurmu ya. nasıl bir anneki evli barklı kızlarını bile lorkutmuş.. normal değilmiş demek....

bu olayların öncesi de var canım.arkadaşımız birebir şahit olmuş 6-7 sene önce.ama ozamandan bu zamana pek olmamış.ya da onlar farketmemiş.arkadaşım evlenince başka bir ile gidince,kardeşi de artık büyüyünce,olayı o da faretmeye başlamış.geyik olabilir.öyle olsa bile,telefonları hep sessizde.kardeşinden korkuyor sadece tam deli çağı bir şey yapmasından korkuyor,çünkü kardeşi bunu dile getiriyor.

peki kardeşi için ne yapabilir.anneye bir şey demesin tamam.babaya da demesin.kardeşini yanına alsa,kardeşiyle başedebilir mi.çünkü okuluna zor gidiyor.arkadaşımın eşi çok iyi.allahtan en büyük destekçisi arkadaşımın.kardeşine bakar sonuna kadar.ama eşi yokken başedemez diye korkuyor.sorumluluk tek başına alacak korkuyor o da haklı.bilemiyorum ya .okuyacak ,kardeşi,çalışacak falan .

bencede kesinlikleeee ...

Yaaa en üzüldüğümde o zaten.Bu konuda yapması gerekli olan birazda kardeşinin tutumuna bağlı ..Kardeşi nasıl biri uysal aklı başındamı yoksa yanına alınca kızcağızın hayatını dahada alabora edermi...Off yaaa ben bu aileden bişey anlamadım.Ama Allah korusun benim başıma gelse kardeşime kıyamazdım.Ama kardeşini yanına alınca anne baba ne diyecek ....

kardeşini tanıyorum ben de.uysal biri ama işte o da bu psikoloji de büyüdüğü için çok da normal değil.kestiremiyor arkadaşım da ne yapacağını kardeşinin.anne baba bir şey diyemiyecek.ne diyecek.çocuk zaten 18 yaşında,ve lise son kaldı.seney bitecek .ben yalnız kalıyorum,eşim çoğu zaman ev de değil.kerdeşim gelsin falan der.o kolay.ama işte oda istiyor yanına almayı.ama başedemez başına bir şey gelir diye korkuyor.

affederdim galiba
kötünün kötüsünüde yaşadım
ama affettim
soğuk dururum sert dururum ama
yapamıyorum bitiyor biryerde

telafisi olmaz kızlar haklısınız.ama arkadaşım şu anda kardeşi için ne yapacağını düşünüyor.allah hayır etsin.

söz konusu olan anne ve babaysa ben affederim
onlar bu dünyadan göçüp gittiğinde vijdan azabı içinde kıvranmak istemem
malesef ailemizi seçme şansımız bulunmuyor ne kadar kötü olurlarsa olsunlar onlar bizim anne ve babalarımızdır değiştiremeyeceğimiz tek gerçek bu

ben olsam annemi uyarırdım, devam etmesi halinde restimi çekerdim, kabullenemezdim.
anne babanın hiçbir şekilde, çocuklarının sırtına böyle ağır yükler yüklememesi lazım. sorumsuzluk, bencillik oluyor bu yaptıkları.

aile üyeleri, arkadaşınızın annesinden çekiniyor galiba. yani babadan, oğlundan çekinmeden bu kadar rahat yapabilmesi ilginç. lisedeki çocuk bunu biliyorsa, yanlış birşeyler yapabilir. çocuğun o ortamdan uzaklaşması lazım, ders durumu iyi ise, eğitimine devam etmesi yönünde yönlendirin. ünv okusun, kendine bir yol çizmeye çalışırsa, eğitimini düşünürse, ilerde pişman olacağı birşey yapmaz...
anne babadan bir hayır yok gibi... ablanın ilgilenmesi lazım.

anne de bu yolda devam ettiği müddetçe, çocuklarını kaybedeceği korkusu duymalı. eğer anne bunu göze alırsa, evlatları daha kolay alır.

eger karşımdaki annem babam ve kardeşimse hataları ne olursa olsun affederim ama çok büyük bir hataysa kocam bile olsa affetmem güler geçerim

Affederim ... Anne -baba sonuçta... Başka kimseye karşı da bu kadar töleranslı olmam ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…